• CANLI TV İZLE
  • İstanbul 24° AÇIK
    • Adana
    • Adıyaman
    • Afyonkarahisar
    • Ağrı
    • Amasya
    • Ankara
    • Antalya
    • Artvin
    • Aydın
    • Balıkesir
    • Bilecik
    • Bingöl
    • Bitlis
    • Bolu
    • Burdur
    • Bursa
    • Çanakkale
    • Çankırı
    • Çorum
    • Denizli
    • Diyarbakır
    • Edirne
    • Elazığ
    • Erzincan
    • Erzurum
    • Eskişehir
    • Gaziantep
    • Giresun
    • Gümüşhane
    • Hakkâri
    • Hatay
    • Isparta
    • Mersin
    • istanbul
    • izmir
    • Kars
    • Kastamonu
    • Kayseri
    • Kırklareli
    • Kırşehir
    • Kocaeli
    • Konya
    • Kütahya
    • Malatya
    • Manisa
    • Kahramanmaraş
    • Mardin
    • Muğla
    • Muş
    • Nevşehir
    • Niğde
    • Ordu
    • Rize
    • Sakarya
    • Samsun
    • Siirt
    • Sinop
    • Sivas
    • Tekirdağ
    • Tokat
    • Trabzon
    • Tunceli
    • Şanlıurfa
    • Uşak
    • Van
    • Yozgat
    • Zonguldak
    • Aksaray
    • Bayburt
    • Karaman
    • Kırıkkale
    • Batman
    • Şırnak
    • Bartın
    • Ardahan
    • Iğdır
    • Yalova
    • Karabük
    • Kilis
    • Osmaniye
    • Düzce
    • Lefkoşa
    • Bakü
    • Amsterdam
  • HABER GÖNDER

  • SİTE YAZARLARI
  • VİDEO GALERİ
  • FOTO GALERİ

Jojoba yağı ciltteki bakterileri öldürüyor


Harika bir kozmetik ürünü olarak Jojoba yağı Simmondsia adı verilen bitkinin meyvelerinden soğuk presleme ile elde edilen sıvı bir yağdır. Dünya çapında jojoba yağı üretimi yılda yaklaşık 4.500 tondur. jojoba yağı üreten başlıca ülkeler arasında Meksika, ABD, Avustralya, Brezilya, Kosta Rika, İsrail, Paraguay, Peru, Arjantin ve Mısır gibi ülkeler gelmektedir. Çok yararlı amino-asitler içeren Jojoba yağının en büyük faydası cildi bakterilerden arındırması ve tabi cildi esnek parlak ve doğal nemde tutmasıdır.

Jojoba Yağı İçeriği ve Fiziksel Özellikleri

Oda sıcaklığında ham jojoba yağı açık altın rengine sahiptir ve hafif bir kokusu vardır. Rafine jojoba yağı renksiz ve kokusuzdur. Jojoba yağının erime noktası yaklaşık 10 santigrat derecedir. Jojoba yağı trigliserit içermeyen bir yağdır ve oksidatif stabilite indeksi yaklaşık 60’tır, bu da diğer bazı yağlardan daha uzun süre saklanabileceği anlamına gelmektedir.

Jojoba Yağı Kullanım Alanları

Jojoba yağı, hem kozmetik hem ilaç hem de yem endüstrisinde kullanılıyor. İçinde iştahı bastıran simmondsin içeriği vardır. Zayıflamak isteyenler bu yağdan istifade edebilirler. KEK imalatında yüze 33 oranında Jojoba yağı kullanılmaktadır. Kozmetik alanında da losyon- nemlendiriciler ve şampuanların üretiminde kullanılan bir yağdır. Jojoba yağını dudak balsamı olarak kullanırsanız gözeneklerin tıkanmasını önlersiniz. Saç kremi olarak Jojoba yağını kullanırsanız ya da saç kreminize bir kaç damla damlatırsanız, doğal-sağlıklı ve parlak saçlara sahip olursunuz. Saç derisine uygularsanız saç derisini beslersiniz. Kuru saç derisini nemlendirmek için Jojoba yağından daha iyi bir alternatif yoktur.

Jojoba Yağının Faydaları ve Zararları

İsterseniz Jojoba yağını alerjik olmadığı için göz makyajı, fondöten, allık ve ruj dahil makyajı çıkarmak için kullanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız hemen tarifini okuyun. Önce su ve jojoba yağını küçük bir kapta eşit oranlarda karıştırın. Kullanmadan önce bu karışımı iyice sallayın, pamuklu bir ped üzerinde biraz sıkın ve makyajı yavaşça çıkarın. En iyi cilt nemlendirici yağ Jojoba yağıdır, avucunuzun içinde birkaç damla jojoba yağı damlatın ve el ve kollarınıza uygulayın. Erkekler de Jojoba yağını tıraş sonrasında cildi nemlendirmek için kullanabilirler.

Jojoba Yağının faydaları saymakla bitmiyor ama biz bu makalede belli başlı Jojoba yağı faydaları üzerinde duruyoruz. Kuru ciltler için kurtarıcı olan Jojoba yağı cildi gün boyu sert fiziksel şartlara karşı korur ve nemli tutar. Jojoba sebum üretimini dengeler gün boyunca nemlendirme sağlar.

Organik jojoba yağı pestisit ve GDO içermez ki bu da onu doğal ve sağlıklı kılar.

Jojoba yağının zararları nelerdir diye merak edenlere söyleyelim, aşırı kullanılan her şeyin zararı vardır. Jojoba yağı da kararında kullanılmalıdır ve mümkünse ne amaçla kullanacaksanız, o alanda uzman birine danışarak kullanın.

0 0 0 0 0 0
    YORUMLAR

    En az 10 karakter gerekli

    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

    Sıradaki haber:

    Hindistan cevizi yağı ile bebeklere masaj yapmanın faydaları

    Hızlı Yorum Yap

    0 0 0 0 0 0
    sf TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS
    312.966

    VAKA

    274.514

    İYİLEŞME

    7.929

    ÖLÜM

    38.452

    AKTİF VAKA

    sf DÜNYA'DA KORONAVİRÜS
    32.747.374

    VAKA

    22.614.048

    İYİLEŞME

    992.946

    ÖLÜM

    10.133.326

    AKTİF VAKA

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

    Sağlık Haberleri'e üye olun

    Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

    Sağlık Haberleri'e giriş yapın

    Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.