24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerİzmirli depremzedeler geceyi çadırda geçirdi

İzmirli depremzedeler geceyi çadırda geçirdi

İçerikleri

İzmir‘in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem esnasında büyük bir korku ve panik yaşayan İzmirli depremzedeler, tedbir amaçlı geceyi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından kurulan çadırlarda geçirdi. Bayraklı ilçesi 283 Nolu Sokak’ta bulunan binanın yıkıldığı bölgede yaşayan depremzedelerinde geceyi çadırlarda geçirdiği gözlendi.

6 Bini Aşkın Personel Deprem Bölgesinde Görev Yapıyor

İzmir’de meydana gelen 26 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 831 vatandaşımızın yaralandığı, 17 binanın yıkıldığı ve çok sayıda binanın hasar gördüğü depremin ardından yaşanan gelişmeler ilgili ilgili kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, gece saat 03.00 itibariyle deprem bölgesinde arama, kurtarma, psiko-sosyal destek, sağlık ve insani yardımdan oluşan toplam 6 bin 49 personelin, 836 aracın ve 20 arama köpeğinin deprem bölgesinde görev yaptığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, 3 bin 66 çadırın, 26 bin 130 battaniyenin, 10 bin 560 yatağın, 34 mobil baz istasyonunun, 6 bin yastık çarşaf setinin, 5 ikram aracının, 5 mobil mutfağın, 2 mobil sosyal hizmet aracının, ikram ve içecekten oluşan 164 bin 938 malzemenin deprem bölgesine ulaştırıldığı bilgisine de yer verildi.

Ayrıca deprem bölgesine 3 mobil koordinasyon tırının, 1 dalış timinin, 7 askeri kargo uçağının, 1 insansız hava aracının (İHA), 6 helikopterin, 11 Sahil Güvenlik botunun ve 292 emniyet personelinin sevk edildiği öğrenildi.

Depremden Etkilenen Tüm İller Taranıyor

İzmir depreminden etkilenen bütün illerimizde tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden AFAD, TSK’nın yürüttüğü havadan tarama çalışmalarınında devam ettiği bilgisini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı ise İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde olan birlik ve kurumlarda yapılan incelelemelerin tamamlandığı ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı bilgisini paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Depremden Sonra Toz Bulutu Oluştu

Deprem esnasında çok büyük bir panik ve korku yaşayan İzmir halkı kendisini sokaklara atarken, depremden sonra İzmir’in üzerinde oluşan toz bulutu kameralar tarafından kaydedildi.

Deprem anında Gaziemir ilçesinde bir markette olduğunu ifade eden vatandaş Teoman Cüneyt Acar, “Deprem anında markette bulunan bütün malzemeler yerlere düşmeye başladı. Depreme evde yakalanan annem ise kendisini sokak kapısına kadar atabilmiş. Annemin ve herkesin büyük bir panik içerisinde kendisini sokaklara attığına tanıklık ettim. Depremden sonra meydana gelen artçı depremler esnasında evdeydim ve duvarlarda ve kolonlarda çatlaklar oluştuğunu fark ettim. Buca ilçesinde bulunan arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde bazı eski binaların yıkıldığını öğrendim.” ifadelerine yer verdi.

Deprem Sonrası Bakanlar Açıklama Yaptı

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin meydana gelmesinin hemen ardından çok ivedi bir şekilde arama, kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin, çevre illerimizden de destek amaçlı personel ve araçların bölgeye sevk edildiğini ve depremden sonra yaşanan tüm gelişmeleri an be an takip ettiklerini söyledi.

Depremden hemen sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İzmir’e giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise depremden sonra yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşlara bir an evvel ulaşılarak kurtarılması için seferber olduklarını ifade ederken, ülkemize geçmiş olsun dileklerini iletti.

İzmir’de meydana gelen depremden dolayı İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’da, devletimizin bütün kurumlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın hizmetinde olduğunu, arama ve kurtarma çalışmalarında görev almak üzere yetkili kurumların deprem bölgesine bir an evvel yönlendirilmesinin hayati önem arz ettiğini ifade etti.