19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerİzmir depreminde son dakika yaşananlar! Ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?

İzmir depreminde son dakika yaşananlar! Ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?

İçerikleri

Deprem bölgesinden gelen son dakika haberlerine göre depremde yaşamını kaybedenlerin sayısı 26’ya yükselirken, 831 vatandaşımız ise depremden yaralı olarak kurtuldu. Artçı sarsıntıların halen sürdüğü deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği, depremde yıkılan 17 binadan 9’unda arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Depremde en büyük hasarı ise İzmir’in Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri gördü.

Türkiye Yasa Boğuldu

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açıkları olan ve 15 saniye süren Ege Denizi’ndeki deprem ülkemizi yasa boğdu. Dün saat 14.51’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem İzmir’de yoğun olarak hissedilirken, kameralara yansıyan görüntülerde vatandaşların büyük bir panik içerisinde ev ve iş yerlerinden sokağa çıkarak sağa sola kaçıştığı görülüyor. İzmir’de çok sayıda binaya hasar veren deprem esnasında bazı binalar ise depremin şiddetine dayanamayarak yıkıldı. Deprem İzmir’in yanı sıra İstanbul, Bursa, Denizli ve çevre illerdende yoğun olarak hissedildi.

Anne ve 4 Çocuğuna Ulaşılmaya Çalışılıyor

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 8 katlı Doğanlar Apartmanı’da depremin şiddetine dayanamayarak yıkılan binalar arasında yer alıyor. Doğanlar Apartmanı’nın enkazı altında kalan anne ve 4 çocuğuna ulaşmak için arama ve kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Anne Seher Perinçek’in eşi, yıkılan apartmanın enkazı başında eşi ve 4 çoçuğunun arama ve kurtarma ekipleri tarafından kurtarılmasını bekliyor.

Depremde Can Kaybı ve Yaralı Sayısı Yükseliyor

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısının 26 kişiye, yaralı sayısının ise 831 kişiye yükseldiği bilgisine yer verildi.

Ayrıca AFAD, İzmir depreminden sonra 489 artçı sarsıntı meydana geldiğini ve bu sarsıntılardan 35’inin büyüklüğünün 4’ün üzerinde olduğunu açıkladı.

Bir Vatandaşımız Boğuldu

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ise depremde 26 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan birinin deprem sonrası meydana gelen tsunamide boğularak yaşamını yitirdiğini, 831 kişinin ise depremden yaralı olarak kurtulduğunu bildirdi. Depremde 770 kişinin İzmir’de, 5 kişinin Manisa’da, 2 kişinin Balıkesir’de ve 54 kişinin ise Aydın’da yaralandığı öğrenildi.

SAKOM açıklamasında depremde yıkılan 17 binanın 9’unda arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığı, 8 binada ise arama ve kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalara devam edildiği bildirildi.

25 Yaralı Yoğun Bakımda

İzmir depreminden sonra açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden sonra 435 kişinin çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı ve 25 kişinin tedavisine yoğun bakım ünitelerinde devam edildiği bilgisini paylaştı.

Deprem Hangi İllerimizde Yoğun Hissedildi?

Depremin yoğun olarak hissedildiği illerimiz arasında İstanbul, Bursa, Denizli, Aydın, Çanakkale, Manisa, Muğla, Kütahya, Uşak, Tekirdağ, Yalova ve Edirne yer alıyor. İzmir depreminin hemen ardından hastaneler, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri alarm durumuna geçerken, telefon operatörlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı iletişimde belli bir süre sıkıntı yaşandı.