18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBeslenmeİşte böbreklere faydalı besinler...

İşte böbreklere faydalı besinler…

İçerikleri

Soğan Sarımsak gibi antioksidan deposu olan soğan, antienflamatuvar özellikleri sayesinde özellikle böbrek hastası kişilere faydalıdır.

Ayrıca kanser ve kalp hastalıklarına karşı da koruyucu etkisi vardır. Yumurta beyazı Yumurta beyazındaki yüksek protein, düşük potasyum, düşük fosfor ve bol miktardaki demir böbrekler için ideal bir besin olmasını sağlar. Kıvırcık lahana yani Kale Kale bol miktarda C vitamini, lif ve K vitamini içerir. Bu vitaminler böbreklerin düzgün çalışması için çok önemlidir. Salatalarınıza ve yemeklerinize ekleyebileceğiniz kaleyi meyve suyunuza da karıştırabilirsiniz.

Sarımsak: 

Sarımsak tam bir süper besindir. Yemeklerde kullanıldığında verdiği tat sayesinde tuz kullanımına gerek kalmaz ve bu sayede böbreklere hasar veren fazla sodyumdan kurtulmuş olursunuz. Ayrıca çok fazla antioksidan içerir. Düzenli tüketildiğinde kansere karşı koruduğu kanıtlanmıştır. İçeriğinde sülfür sayesinde detoks etkisi yaratır, şişkinlik ve gaz sorununa iyi gelir.

Zeytinyağı:

Antioksidanlarla dolup taşan zeytinyağının iyi gelmediği sağlık sorunu neredeyse yok. Zeytinyağını margarin gibi yağlara tercih etmenizi ve tüketmenizi öneririz.

Elma: 

Elma, düşük potasyum içermesi ve yüksek antienflamatuvar özelliği sayesinde böbrekler için oldukça faydalı bir meyvedir.

Kızılcık:

Antioksidan deposu kızılcık idrar yolu enfeksiyonlarına karşı çok etkilidir. İdrardaki asit düzeyini arttırarak bakterilerin idrar kesesi duvarına yapışmasını engeller. Ayrıca belirli kanser türleri ve kalp rahatsızlıklarına karşı da çok etkilidir.

Omega 3 deposu balıklar: 

Somon, sardalya ve alabalık gibi balıklar omega-3 yağ asitleriyle doludur. Bu yağ asitleri vücudumuz tarafından üretilemez, dolayısıyla bu tür balıkları düzenli olarak tüketmek gerekir. Düzenli alınmadığında kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterole neden olur. Bu rahatsızlıklar kronik böbrek hastalıklarını tetiklemektedir.