Ağız Kokusu Neden Olur?
Ağız kokusu son derece rahatsız edicidir. Hem kendiniz hem de çevrenizdekiler için, ciddi hastalıkların da habercisi olabilecek ağız kokusundan 10 adımda nasıl kurtulabilirsiniz..
Ağız kokusu, yediklerimizden ve içtiklerimizden kaynaklandığı gibi bazı hastalıkların da habercisi olabiliyor. Ağız kokusu nasıl giderilirin cevabı, öncelikle diş sağlığınıza ve yediklerinize dikkat etmekten geçiyor. Peki, ağız kokusu nasıl önlenir, başka ne yapılabilir? Gelin birlikte inceleyelim…
- Dişlerinizi ve diş etlerinizi koruyun
- Protez ve köprüleri kontrol ettirin
- Sakız çiğneyin
- Daha fazla su için
- Asla burnunuz tıkalı uyumayın
- Şeker tüketimini azaltın
- Lokmaları iyi çiğneyin
- Peynir ve tarçın tüketin
- Diş ipi kullanın
- Sigara içmeyin
Nedenini Bir Türlü Anlayamadığımız Ağız Kokusunun Kaynağı Ne Olabilir?
Bunun için hastaneye gidip dişlerimizde çürük ve enfeksiyon olup olmadığını araştırırız. Çürüklere dolgu yaptırırız ancak kötü kokular yine de devam edebilir. Daha önce adını bile duymadığınız ama milyonlarca insanın ağız kokusunun sebebi bademcik taşlarıdır.
Bademcik taşları, bademcik keseleri içerisine saklanan ve görmekte zorlandığımız beyaz ya da sarı renkli partiküller. Bademciklerde çukur şeklinde kesecikler bulunur. Ağızdaki ölü mukaza hücreleri, burundan akan mukus bademcik taşlarını oluşturur. Süt ve süt ürünlerini tüketen insanlarda daha fazla görülmekte çünkü buradan sağlanan kalsiyum bu partiküllerin taşlaşmasında ve keseciklere sıkışmasında etkili oluyor. Maalesef milyonlarca insan daha önce adını bile duymadığı bu taşlara sahip.