Ana SayfaKadınİlişkilerİlk Buluşmada Yapılması Gerekenler

İlk Buluşmada Yapılması Gerekenler

İçerikleri

İlk buluşmadaki davranışlarınız, tavırlarınız karşı tarafa sizinle ilgili ipuçları verecektir bu yüzden hal ve tavırlarınıza, konuşmanıza oldukça özen göstermelisiniz. Yapmacıklıktan uzak, kendiniz olmalı fakat olabildiğince de nazik olmalısınız.

Buluşacağınız Kişiyi Önemsediğinizi Gösterin

  • Öncelikle bir ilk buluşmanın son buluşmama olmaması için asla ama asla geç kalmayın. Çünkü kadın erkek fark etmeksizin hiç kimse bekletilmekten hoşlanmaz. Gerekirse buluşma yerinde erken olun ama sakın geç kalmayın bu durum sizin hakkınızda iyi izlenimler bırakmayacak ve ön yargılara sebep olacaktır.
  • Giyiminize önem verin. Ne fazla abartı ne de fazla sıradan giyinin. Kıyafetiniz bu buluşmayı önemsediğinizi göstermeli ancak bir düğüne gidiyormuş izlenimi yaratmaktan da kaçının. Aynı şekilde makyajınızda fazla abartıdan uzak olmalı sade ama şık bir görüntü yakalamak özgüvenli havanızı ön plana çıkartacaktır.
ilk bulusmada ne yapilmali İlk Buluşmada Yapılması Gerekenler
Buluşacağınız Kişiyi Önemsediğinizi Gösterin

Bakım Konusunu Fazla Abartmayın

  • Kişisel bakımınızın yerinde olması da önemli, yataktan kalkmış izlenimi veren dağınık saçlarla buluşmaya gitmek karşınızdakine saygısızlıktır ve onu önemsemediğinizi gösterir.
  •  Parfüm konusu da ilk buluşma için önemlidir. Şişeyi mi boşalttın dedirtecek kadar çok parfüm sıkmayın bileklerinize ve kulak arkanıza sıkmak kokunun yayılması için yeterli olacaktır.

Dikkatinizi Başka Şeylere Vermeyin, Karşınızdakine Odaklanın

İlk buluşmada en çok yapılan hatalardan biri karşımızdakinden başka her şeyle ilgilenmek oluyor. Bu yüzden ilk buluşmada cep telefonunuzla alakadar olmayın hatta çantanızdan çıkartmayın bile. Böylece dikkatinizi tamamen karşınızdakine verebilecek ve onu daha iyi tanıyacaksınız.

  • Göz teması hayatın her alanında olduğu gibi ilk buluşmada da oldukça önemli. Göz teması kurarak karşınızdakine önem verdiğinizi hissettirir ve onu dinlediğinizi belli edersiniz.
  • İlk buluşmada nereye gidilir konusu da oldukça sorulan konulardandır ilk buluşma için en ideal yer topluma açık park, sahil gibi alanlardır, böylece hem hesap ödeme sorunsalından da kurtulmuş olursunuz.
  • Sürekli kendinizden bahsetmeyin bırakın o kendi sorularıyla sizi tanımaya çalışsın aksi halde sizin kendinizi anlatmanızı övünmek olarak anlayıp sizin hakkında farklı izlenimler edinmesine yol açabilir

Konuşmalarınıza Dikkat Edin Temkinli Konuşun

İlk buluşmaların temel sıkıntısı ya çok konuşmak ya da susmaktır ne yazık ki ikisinin arasını sağlamak oldukça zordur.

  • Bazı insanlar gergin olduklarında daha çok konuşurlar ilk buluşmada bu gerginliği yaşamamak için karşılıklı sorular şeklinde diyaloglarınızı yürütün.
  • Ne çok konuşan taraf olun ne de suskunluğunuzla karşı tarafı korkutun.
  • karşınızdakinin kendisini anlatmasına fırsat verin sürekli sorular sorarak sözünü kesmeyin siz sorun o anlatsın ama sorularınızı da birbiri ardına sıralamayın olayı akışına bırakın zaten konu konuyu açacaktır.
  • Anlattıklarınıza dikkat edin gereksiz bilgiler vermekten kaçının hem karşınızdakini sıkmamış olacaksınız hem de ileriye dönük bir ilişkiye başladığınızda anlattıklarınızın yüzünüze çarpılmasını engellemiş olursunuz.
ilk bulusmada nereye gidilir İlk Buluşmada Yapılması Gerekenler
Konuşmalarınıza Dikkat Edin Temkinli Konuşun

Kendinizle İlgili Yanlış Şeyler Hissettirmeyin

İlk buluşmada yalan söylemeyin ki daha sonrasında ne söylemiştim diye düşünmek zorunda kalmayın. Karşınızdakini önemseyin bu yüzden kesinlikle ismini yanlış söylemeyin eğer ismini unuttuysanız bunu belli etmeyin ve sen ya da siz şeklinde hitaba devam edin.

  • Özgüven oldukça önemli bir husustur ancak fazla olmamak kaydıyla. Aşırı özgüvenli hareketlerde bulunarak onun sizden soğumasına sebep olmayın. Özgüven kadar utangaçlığın da aşırısı kötü elbette.
  •  Vücut dilinizi etkin kullanın. Tabi çok fazlada el kol hareketi yapmayın. Ondan hoşlandığınızı mimiklerinizle belli etmeniz kâfidir.
  •  Gizemli olun sizin hakkınızda bir şeyler merak etsin, her şeyinizi tam anlamıyla önüne sermeyin bırakın bazı kapılar aralık kalsın.