19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalıkİdrar kaçırma neden olur, nasıl tedavi edilir? İbrahim Saraçoğlu idrar kaçırma kürü

İdrar kaçırma neden olur, nasıl tedavi edilir? İbrahim Saraçoğlu idrar kaçırma kürü

İçerikleri

Kişinin günlük hayatında zorluklar yaşamasına sebep olan idrar kaçırma sorunu, birçok farklı faktör nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu hastalık hayati bir risk taşımamakla birlikte, kadınlarda tedavisi yapılmadığı zaman cinsel hastalıklar ve vajinal enfeksiyonlar oluşmasına neden olur. Ayrıca psikolojik olarak da zorlayıcı bir hastalık olan idrar kaçırma, tipi belirlendikten sonra uygun görülen tedavi yöntemleriyle ortadan kaldırılabilmektedir.

İdrar Kaçırma Sebepleri Nelerdir?

Kadın ve erkek ayırt etmeksizin ortaya çıkan ve kontrolsüz şekilde gelişen idrar kaçırma sorunu, kadınlarda daha fazla görülmektedir. Erkeklerde idrar kaçırma sorunu söz konusu ise, ilk olarak prostat büyümesi rahatsızlığından şüphelenilir. Bunun yanı sıra idrar kaçırmanın farklı nedenleri de bulunmaktadır. İşte o nedenler;

  • Pelvik kaslarda oluşan zayıflık
  • Hormonal dengesizlik
  • Enfeksiyonlar
  • Menopoz
  • Doğum
  • Yaşta ilerleme

İdrar Kaçırma Tipleri Nelerdir?

İdrar kaçırmanın tipleri; idrar kaçırma şekline ve bu sorunun idrar yollarındaki hangi bölgede görüldüğüne göre belirlenir. İdrar kaçırma sorununda üç ayrı tip oluşmaktadır. Bunlar karışık tip, sıkışma tipi ve stres odaklı idrar kaçırma tipleridir.

Öksürme, eşya vb. ağırlıklar taşıma gibi anlarda ortaya çıkabilen idrar kaçırma tipi stres tipi olarak adlandırılır. Çünkü yapılan bu aktiviteler nedeniyle pelvik kas üzerindeki baskı artar ve kişi mesanede oluşan basıncın önüne geçemez. Sıkışma tipi kaçırma söz konusu ise, kişinin idrar yapma isteği bir anda ortaya çıkar ve erteleme imkanı bulamaz. Ancak bazı durumlarda bu iki tip bir arada görülebilir. Bu duruma karışık tip adı verilmektedir.

İdrar Kaçırmanın Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İdrar kaçırma rahatsızlığı bulunan kişiler ilgili bir hekime görünmelidir. Bu durumda hekiminiz hikayenizi dinleyecek ve gerekli gördüğü durumlarda tahlil isteyecektir. Böylelikle idrar kaçırma tipi belirlenecek ve tedavi de ona göre uygulanacaktır. Hastalara gene olarak ilaç kombinasyonları verilerek bu sorunun üstesinden gelinir. Ayrıca pelvik bölgede bulunan güçsüz kasları kuvvetlendirme amaçlı egzersizler verilebilir. Bu egzersizlerin yapılmasına ve verilen ilaç tedavisinin uygulanmasına rağmen sorun ortadan kalkmıyorsa, lazer tedavisi ya da cerrahi müdahale denenebilir.

İdrar Kaçırma İçin İbrahim Saraçoğlu Kürü

İdrar kaçırma bitkisel tedavisi için Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu kiraz sapı  ve mısır püskülü kürlerini tavsiye etmektedir

İdrar Kaçırma İçin Kiraz Sapı Kürü:

30 adet kurutulmuş kiraz sapını 1 bardak suda 5 dakika boyunca kaynatın. Kiraz sapı kaynatılınca suyunun rengi açık kiremit renginde olması gerekir. Sarı veya gri renkte ise kiraz sapı raf ömrünü doldurmuş demektir, kullanmayınız. Kiraz sapı suyu ılıdıktan sonra süzün ve içmeden önce birkaç damla taze sıkılmış limon suyu ekleyin.

İdrar Kaçırma İçin Mısır Püskülü Kürü

Kurutulmuş bir tutam mısır püskülünü kaynamakta olan 1 bardak suya atın ve altını kısarak 5 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Daha sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden en az yarım saat önce için. 15 gün boyunca idrar kaçırma için mısır püskülü kürünü uygulayın.