Sağlıklı beslenmenin altın kurallarını İbrahim Saraçoğlu açıkladı. Bu kurallara dikkat ederek beslenirseniz, hem ideal kiloya ulaşarak yaşam kalitenizi arttırabilir, hem de oluşabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilirsiniz. Özellikle bireylerin ruhsal ve duygusal etkiler altında kalmadan diyet yapması, günlük hayatta üretkenliğini arttırması ve vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini kararında alması için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir.
Araştırmalar, sağlıklı beslenme alışkanlığı olmayan bireylerde dikkat eksikliği, şizofreni gibi ruh sağlığı bozuklukları ve Alzheimer hastalığının sıkça göründüğünü saptamaktadır. İbrahim Saraçoğlu’nun sağlıklı beslenme konusunda söylediği muhteşem önerileri sizlerle buluşturarak, daha sağlıklı bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olmayı hedefledik. İşte uzmanından sağlıklı beslenme önerileri…
Sağlıklı Beslenme İçin İpucu 1
Beslenmenizde köklü değişiklikler yapmak yerine günlük menünüze bir defa salata eklemek gibi küçük değişikliklerle işe başlamalısınız. Ayrıca sağlıklı beslenmek için yapılması gerekenlerden biri de yemeklerin evde hazırlanmasıdır! Evde pişirilen yemekler, daha sağlıklı beslenmenize katkı sağlayarak enerji harcama oranınızı arttırır.
İpucu 2: Ölçülülük Kuralı
Sağlıklı yaşam için elbette ki sağlıklı beslenme şart. Sağlıklı bir beslenme düzeni ise ölçülülük kuralına uymaktan geçer. Ölçülülük kuralı nedir? Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu kadar yemek anlamını taşıyan ölçülülük kuralı, aynı zamanda bedenin sağlıklı kalabilmesi için protein, karbonhidrat, vitaminler, lif ve mineraller içeren besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesidir. Porsiyonları küçültmek, yerken acele etmemek gibi…
İpucu 3: Renkli Sebze ve Meyveler
Meyve ve sebzelerinizi gökkuşağı gibi seçerek tüketmeye çalışın. Renkli sebze ve meyveler yüksek oranlarda vitamin, antioksidan ve mineral içerir. Özellikle işlenmiş atıştırmalıklar yerine kiraz, greyfurt, portakal, bezelye, domates, havuç gibi meyve sebzeleri tercih edin.
Sağlıklı Beslenme İçin İpucu 4
Kepekli tahıllar, meyve ve sebzeler, fasulye gibi sağlıklı karbonhidratları tüketmelisiniz. Çünkü uzun süreli enerji ve sağlıklı beslenme için yavaş emilen karbonhidratlar ile lif kaynaklarını tüketmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda sağlıklı karbonhidratlar olarak bildiğimiz bu besinler, insülin ve kan şekeri seviyelerini sabit tutarak yavaşça sindirilmektedir.
İpucu 5: Sağlıksız Yağlardan Uzak Durmak
Sağlıklı beslenmenin en önemli kurallarından biri de sağlıksız yağlardan uzak durmalısınız. Kalp ve beyin hücreleriyle cilt ve saçın beslenmesi için sağlıklı ve iyi yağlara ihtiyacı vardır. Bu nedenle omega-3 gibi zengin gıdalar tüketerek, ruhsal sağlığınızı geliştirmelisiniz…