19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerİbrahim Saraçoğlu'ndan boğazınızdaki virüsleri öldürecek gargara tarifi

İbrahim Saraçoğlu’ndan boğazınızdaki virüsleri öldürecek gargara tarifi

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu, Boğazdaki virüsleri yok edecek müthiş bir karışım olan, bizlere verdiği tarifinde ada çayı ve ebegümecinin yaprakları ile hazırlanan gargarayı herkese öneriyor.

İçerikleri

Her türlü virüsü mikropları önlemek için öncelikle kendimize dikkat etmeliyiz. Sağlıklı beslenme, sağlıklı spor hayatımızın her anında olmalıdır. Saraçoğlu’nun gargara tarifi ile burun ve ağızda biriken mikropların vücudumuza girmelerini önleyerek anında boğazda yok edecek virüs için gargara tarifini bizlerle paylaştı. Tarifteki karışım ile virüsü önlemek sizlerin de elinizde olabilir.

Günümüzde Covid-19 da baş gösterdiği hastalıklarda oluşan virüslerin henüz boğazımızda iken yok etmenin formülü Saraçoğlu’nun gargara tarifi ile çok faydalı iki bitkiden geçiyor.

Virüse Karşı Ada Çayı ve Ebegümeci Karışımı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Covid-19’u önlemek için dikkat çeken bir açıklamayla geldi. Ada çayı ve ebegümeci karışımıyla günde 3 kez gargara yapılmasını herkese tavsiye etti. Böylece virüs henüz insanın ağzında, boğaz kesiminde iken gargara yaparak yok etmenin mümkün olabileceğini açıkladı.

Ayrıca sizlere makalemizde ‘’Ada çayı’’ ve ‘’Ebegümeci’’ nin faydalarını ayrı bir şekilde açıkladık

Virüse Karşı Gargara Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı su
  • 5-6 gram ada çayı ve ebegümeci yaprağı(taze ya da kurutulmuş)

Saraçoğlu’nun gargara tarifi 5-6 gram kadar ebegümeci ve ada çayının yaprağını 1 bardak su koyduğunuz cezvede 6 dakika kadar kaynatın, ılımaya bırakın ve sabah, öğle ve akşam olacak şekilde ağzınızda gargara yapın aynı şekilde burnunuzu da bu karışım ile temizleyebilirsiniz.

İçerdiği güçlü antiviral ve antimikrop maddeler sayesinde enfeksiyonların kısa sürede atılması sağlanır. Sizlerin de evinizde uygulayacağı virüs için gargara tarifi ile virüslerin oluşmasını önleyebilirsiniz.

Bir yandan kür uygulayarak bir yandan da sağlıklı beslenmek, hafif sporlar da yapmak virüse karşı oldukça etkilidir. Bulunduğunuz ortamları bile sık sık havalandırmakta fayda vardır. Saraçoğlu’nun gargara tarifi ile yapacağınız tedaviyi mutlaka düzenli bir şekilde devam ettirin.

Saraçoğlu’nun önerdiği Ada çayı ve Ebegümeci ile doğal yöntemlerle virüslere karşı kendinizi koruyabilirsiniz. İster ayrı ayrı çaylarını tüketerek ya da makalemizde de belirttiğimiz gibi virüs için gargara tarifini uygulayarak tüketmekte faydası olabileceğini bizzat kendisi belirtmiştir

Ebegümeci

Ülkemizin hemen hemen her yerinde kediliğinden yetişen bir bitki olup bir çok faydasını görmek mümkündür. Sağlıklı çaylar yapabileceğimizin gibi yapraklarından lezzetli yemekler de yapmak mümkündür.

Ebegümeci Nedir?

Botanik bir bitki olup ebegümecigiller familyasında bulunan ebegümecinin yaklaşık 1450 kadar çeşidi vardır. Türkiye de ise sadece 8 çeşidi olan ebegümecinin en önemlisi( M. sylvestris) türüdür. 25 cm civarında uzayabilen bu çeşidin yaprakları kenarları dişli, yuvarlak biçimli, uzun saplı ve hafif tüylüdür. Genellikle yaz zamanları ve sonbaharın başlarından kendisini göstermektedir.

Ebegümecinin Faydaları?

  • Solunumun yolu tedavisinde etkili olan ebegümecinin birçok faydası vardır.
  • Balgam, bronşit, öksürük de doğal yolla tedavisi mümkündür.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasında, ateş düşürücü etkisi de vardır.
  • Ciğerlerde mukusun biriktiği ya da öksürüğün şiddetlendiği durumlarda göğsü yumuşatır.
  • Soğuk algınlığında burun tıkanıklığını giderir.
  • Boğaz ağrısını ve bademcik iltihaplarını giderir.
  • Boğazlarda enfeksiyon oluşmasını önler.

Ebegümeci Çayı Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı kaynamış
  • 3 çay kaşığı ebegümeci yaprağı

İster kaynamış su üzerine ebegümeci yapraklarını atarak birkaç dakika kaynatarak tüketin isterseniz kaynamış bardağa konulup 1- 2 dakika dinlenmiş suya atarak 7 dakika bekleterek tüketin

Ada Çayı

Tatlı bir tadı olan ada çayı Tarik boyunca hem gıda sektörün de hem de sağlık alanında birçok faydası olduğu görülmüştür. Latinceden türetilen Salvia officinalis’’korunmuş’’ ismini alan bu bitki mükemmel bir antiseptik özelliğe sahiptir.

Ada Çayı Nedir?

Yaprakları gri tonuna benzeyen ve kalın bir sapı olan ada çayı yaprağı ballıbabagiller familyasındandır. Ada çayı ile aynı ailede bulunan diğer bitkiler ise lavanta, biberiye ve kekiktir.

Daha çok Akdeniz bölgelerinde kendiliğinden yetişen bu bitki yaz aylarında beyaz, pembemsi renklerde çiçek açar.

Ada Çayının Faydaları

  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
  • Bronşit ve astım tedavisine yardımcı olur.
  • Baş ağrılarını hafifletir.
  • Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve virüslerin çoğalmasını engelleyerek yok eder.
  • İç organlarda oluşabilecek iltihapları engeller.
  • Oldukça sık görünen boğaz iltihaplanmaların da sık sık tüketilmesi önerilir.
  • Öksürüğü azaltarak yok eder

Ada Çayı Nasıl Demlenir?

  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş yahut taze ada çayı yaprağı
  • 1 su bardağı su

Bir su bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı ada çayı koyun ve 5-8 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından yaprakları suyun içerisinden süzün. İster sıcak ister ılık bir şekilde tüketimini yapabilirsiniz.

Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan ada çayı ile boğazınızda oluşan virüsleri de kısa sürede yok edebilirsiniz.