Ana SayfaSağlıkHastalıkHelicobacter Pylori Nedir? Mide Mikrobunun Doğal Tedavileri

Helicobacter Pylori Nedir? Mide Mikrobunun Doğal Tedavileri

Sürekli karın ağrısı yaşamak, Helicobacter Pylori olarak bilinen bakterilerin varlığına işaret edebilir.

İçerikleri

Bu bakterinin varlığından haberdar değilseniz, birçok insanın duymadığı tek kişi olmadığınızı bilmelisiniz. Bu bakteri hakkında geniş bir bilgi olmamasına rağmen oldukça yaygındır; Aslında dünya nüfusunun yaklaşık 2 / 3’ünü etkilemektedir.

Helicobacter Pylori Nedir?

Pylori, ya Helicobacter Pylori, vücudun içine girer ve gastrointestinal sistemde Prospers karın, içinde ağrıları neden olan bir bakteridir. Varlığı sonunda acı çeken ülserlerin oluşmasına neden olacaktır. Bu ülser aslında midenin astarının etrafındaki yaralar. 1982’de ülserlerin ve mide ağrılarının çoğunun bu bakteriler tarafından tetiklendiği tespit edildi.

Helicobacter Pylori bakterileri midenizin astarını yavaş yavaş yıkar, bu da sonuç olarak midesinin astarını azaltarak mide asidinin astara girmesini sağlar. Bu olduğunda, enfeksiyonlar, kanamalar veya yiyeceklerin sindirim kanalı boyunca hareket etmesini önleyecektir. Bu bakteri su, yiyecek veya gümüş eşyadan alınabilir.

Yani, bu karın ağrısına sahip bir kişiyseniz, muhtemelen bu tip bakterilere yakalanırsınız. Bunu doktorunuza danışın ve tedavinizi belirlemeden önce aşağıdaki doğal tedavilerin kullanılmasını öneriyoruz.

Helicobacter Pylori’nin Doğal Tedavileri Probiyotikler

Üçlü tedavi ile probiyotik kullanan kişiler, H. pylori’nin aşırı büyümesinin tedavisinde daha yüksek başarı oranına sahip olduklarını bildirdiler ve ayrıca daha az sorun yaşadılar. Bu yöntem, hali hazırda antibiyotik tedavisi görmüş ve başarısız olduğu ortaya çıkmış hastalarda yararlı olduğu kanıtlanmıştır.

Organik Bal – Manuka Balı

Bal,  bakteri durumunda kapsamlı bir şekilde incelenmiş ve bu bakterinin vücuttan atılmasında son derece etkili olduğu tespit edilmiştir. Karın içindeki enfestasyon yapan bakterilerin hepsinin vücuttan atıldığı kanıtlanmıştır. Bu nedenle günde üç kez 1 tatlı kaşığı Manuka balını tüketin.

Kızılcık Suyu

Çin’de insanlar üzerinde yapılan bir klinik araştırmaya göre, kızılcık suyunun H. pylori ile mücadele edebildiğini gösterdi. Kızılcık suyunun virüsün% 14 oranında azaldığı tespit edildi.

Diğer Doğal Tedaviler

Yukarıda belirtilen tedavilerin dışında; bu bakteriye karşı diğer doğal tedaviler de vardır. Bunlardan biri organik meyan kökü olup, geleneksel olarak Kampo, Çin ve Hint tıbbında ülser koşulları için kullanılır. Aynı şekilde Helicobacter Pylori tedavisinde oldukça etkilidir.

Yeşil çay tüketimi de bu bakteriyi yok etmenin etkili bir yoludur. Yeşil çay Helicobacter Pylori tarafından enfekte olan karnı tedavi edebilen doğal antibakteriyel özellikler içerir.

Saraçoğlu Helikobakteri Bitkisel Tedavi