19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGül suyunun cilde faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Gül suyunun cilde faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

İçerikleri

Gül, gerek tasavvufta gerekse geleneksel parfümeri olarak kullanılmakta olan bir çiçektir. Gül kokusu gerçekten de insanı rahatlatan, insanı dinlendiren tamamen doğanın mucizesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle İslam dini peygamberi de gülü methetmiş ve birçok hadis-i şerifinde gül kokusuna yer vermiştir.

Gül kokusunun yanı sıra gülden elde edilen gül suyu da aynı özelliğe sahiptir. Gülün damıtılması yoluyla elde edilen gül suyu %100 natürel olması bakımından özellikle kadın cildinin kendine has yumuşak ve genç dokusunu korumasına yardımcı olmaktadır.

Ciltteki Sivilce ve Gözenekleri Yok Eder

Gül suyu sayesinde ciltte yer alan sivilce, akne ve benzeri kirli gözeneklerin ortadan kalkması mümkün olacaktır. Öte yandan bir diğer niteliği olarak gerçekten de gül suyu cildin pH değerini dengelemesi ve cildin yağ oranını azaltması bakımından son derece önemlidir.

gul suyu faydalari Gül suyunun cilde faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Ciltteki Sivilce ve Gözenekleri Yok Eder

Cildi Kırışıklıklardan Korur

Cildin esnek halini koruyan gül suyu bu sayede yaşlanmanın önüne geçerek cildin kırışmasını yok etmektedir.

Makyaj Sonrası Deformasyonu Önler

Makyaj ile birlikte gelen şişlik, kızarıklık ve gözaltı morlukları gibi yaşanan sorunların tamamen ortadan kalkmasında yine gül suyunun etkileri bulunmaktadır. Cildin güzelleşmesi ve gençliğini koruması için gül suyu harika bir üründür.

Kuru Cilt Maskesi

Gül suyundan ayrıca cilt maskesi formülleri ile cildin güzel görünümünün muhafaza edilmesi son derece mümkün olacaktır.

4 adet badem ve 2 yemek kaşığı gül suyu gerekmektedir. Bademler toz haline getirilir ve gül suyuyla karıştırıldıktan sonra 15 dk cilt yüzeyine uygulanarak beklenir ve ardından yıkanır.

gul suyunun yararlari Gül suyunun cilde faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Kuru Cilt Maskesi

Sivilce Maskesi

Sivilce, akne ve benzeri cilt gözeneklerinin tamamen ortadan kaldırılması için gül suyu yararları olarak ayrıca sivilce maskesi de son derece yararlı konular arasında gelmektedir. İşte ortada duran bütün bu özelliklerine dayanarak gerçekten de sivilce ve akne gibi gözeneklerden anında kurtulmak mümkün olmaktadır. Bunun için 2 çay kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı gül suyunun karıştırılarak sivilce ve benzeri cilt sorunlarının yaşandığı cilt yüzeyine uygulanarak her açıdan cilt problemlerinin tüm yönleriyle önlenmesi mümkün hale gelmektedir.22