23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerFilizlenmiş sarımsakları asla atmayın. İşte nedeni!

Filizlenmiş sarımsakları asla atmayın. İşte nedeni!

Bazı insanlar filizlenmiş sebze ve meyvelerin vücut için toksik olan kimyasallar salgıladıkları için sağlık açısından kötü olduğuna inanmaktadır. Bu, bazı meyve ve sebzeler için geçerli olsa da, sarımsak için geçerli değildir. Özellikle filizlenmiş sarımsak durumunda bu mutlaka doğru olmayabilir.

İçerikleri

Satın aldığınız sarımsaklardan hiç yeşil filizlerin çıktığını fark ettiniz mi? Peki, böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yaptınız? Eğer siz de çoğu insan gibiyseniz, o zaman muhtemelen sarımsakları çöpe atmışsınızdır, değil mi?

Bu yeşil filizler, sarımsak tadından daha da acı olmasına rağmen, son araştırmalar filizlenmiş sarımsakların normal sarımsaktan daha sağlıklı olduğunu göstermiştir. Bunun nedeni, bitkilerin fidelerini çimlendirdiği dönemlerde, onları zararlı mikroorganizmalardan koruyacak yeni bazı bileşikler geliştirmeye başlamalarıdır. Araştırmacılar bunun yeşil filizli sarımsaklar için de geçerli olduğuna inanıyor.

Filizlenmiş sarımsak yenilir mi?
Filizlenmiş sarımsak yenilir mi?

Neden Filizlenmiş Sarımsakları Tüketmeliyiz?

Bazı çalışmalar filizlerin ve filizlenmiş fasulyelerin daha büyük bir antioksidan aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir, bu da araştırmacıların filizlenmiş sarımsakların yararlarının normal sarımsaklardan daha fazla olduğunu kanıtlamalarına yardımcı olmuştur.

Araştırmacılar bu süreci daha iyi anlamak için sarımsakların 5 gün boyunca filizlenmesini beklediler. Sonuç etkileyiciydi: filizlenmiş sarımsak sadece daha fazla antioksidan içermiyordu, aynı zamanda normal sarımsakta bulamadığımız ve onu çeşitli zararlı ajanlardan koruyan farklı maddeler de içeriyordu.

Sarımsak Neye İyi Gelir?
Sarımsak Neye İyi Gelir?

Sarımsak Neye İyi Gelir?

Sarımsak etkili bir anti-enflamatuar ve aynı zamanda içerisinde mucizevi besinleri barındıran doğal antibiyotiktir. Bu yararların çoğu, bakteri, virüs, mantar ve parazitlerle mücadelede harika sonuçlar elde eden ve antibiyotiklerle aynı toksik yan etkileri içermeyen “allisin” adı verilen sarımsaktaki aktif bileşikten elde edilir.

Sarımsağın Mucizevi Faydaları

Yüksek kolesterol ve trigliseritleri azaltmanın yanı sıra sarımsak kalbimizi korur, tansiyonumuzu kontrol eder, astım semptomlarını iyileştirir ve kolon kanseri gibi bazı kanser türleriyle savaşır.

Üstelik bu faydaları yeterli bulmuyorsanız filizleri ile birlikte tükettiğinizde sarımsaktan daha fazla antioksidan etki bile alabilirsiniz, böylece vücudunuzda erken yaşlanma belirtilerini ve hücre hasarını azaltabilirsiniz.

Sarımsak Nasıl Filizlendirilir?
Sarımsak Nasıl Filizlendirilir?

Sarımsak Nasıl Filizlendirilir?

Sarımsak normalde açıkta bırakılırsa kendi başına filizlenir. Ama onları kurutmadan evinizde filizlendirmek istiyorsanız, nasıl yapabilirsiniz?

Bir baş sarımsağın üç tarafındaki üç diş kısmına hafifçe üç kürdan saplayın. Şimdi küçük ve dar bir cam bardak alarak suyla doldurun (Musluk suyu kullanılmalıdır. Suya başkaca hiçbir şey eklemeyin). Daha sonra, kürdanları stand olarak kullanarak, sarımsağın altı kısmını camın kenarında dengeleyin, böylece dar kısım suya batırılır.

Bu bardağı, yeterince güneş ışığı alacağı bir pencere pervazına koyabilirsiniz. Ucunu suya batırdığınızdan emin olacak şekilde beş gün boyunca orada bekletin. Filizlendikten sonra sarımsakları yıkayıp tüketebilirsiniz.

Filizlenmiş Sarımsağın Faydaları Nelerdir?
Filizlenmiş Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Filizlenmiş Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

  • Filizlenmemiş sarımsak kolesterolü azaltır,
  • Kalp hastalıklarını uzak tutar,
  • Kansere karşı savaşır,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Cilt enfeksiyonlarını iyileştirir,
  • Tıkalı burnun dezenfekte edilmesine yardımcı olur,
  • Filizlenmiş sarımsağın kalp sağlığı için inanılmaz yararları olduğu bulunmuştur.

Bu mucizevi faydalarını öğrendikten sonra filizlenmiş sarımsakları diyetinize eklemeyi düşünür müsünüz? Lütfen yorumlarda bize yazın.

Filizlenmiş sarımsakları asla atmayın. İşte nedeni!