27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkBeslenmeFazla kilolardan kurtulmanız için kazanmanız gereken 12 alışkanlık!

Fazla kilolardan kurtulmanız için kazanmanız gereken 12 alışkanlık!

İçerikleri

İşte bu yüzden, yazarlarımız tarafından sadece 4 haftada formunu geri kazanmana yardımcı olacak bu kilo vermeye yardımcı alışkanlıklar saglikhaberleri.com okurlarımız için derlendi. Bunların hepsi için biraz çaba göstermen gerekecek ama hepsi hem moralini hem de görünümünü kısa bir süre içinde iyileştirmene yardımcı olacak.

Konserve Sebzeler Yerine Dondurulmuş Sebzeler Kullan
Konserve Sebzeler Yerine Dondurulmuş Sebzeler Kullan

1- Konserve Sebzeler Yerine Dondurulmuş Sebzeler Kullan

Konserve sebzelere eklenen şeker ve diğer koruyucu maddeler sebzelerin vitamin içeriklerinin çoğunu yok ediyor. Oysa dondurulmuş sebzeler içinde barındırdıkları tüm sağlıklı bileşenleri koruyor ve ayrıca katkı maddesi içermiyor.

Tatlı Yerine Kuru Meyve veya Kuruyemiş Tüket
Tatlı Yerine Kuru Meyve veya Kuruyemiş Tüket

2- Tatlı Yerine Kuru Meyve veya Kuruyemiş Tüket

Pasta veya tatlı gibi şeyler yerine kuruyemiş ya da kuru meyve tüketebilirsin. Bu sayede vücuduna fazladan şeker almadan tatlı krizlerini kolayca geçiştirebilirsin. Elbette tek oturuşta çok fazla kuruyemiş veya kuru meyve de yememen gerekiyor. Her şey kararında tüketilirse faydalıdır.

Günün Belli Saatlerinde Bol Meyve Tüket
Günün Belli Saatlerinde Bol Meyve Tüket

3- Günün Belli Saatlerinde Bol Meyve Tüket

Şeftali, nektarin ve erik kolesterol seviyeni düşürmene yardımcı olur. Bu yüzden eğer kilo vermeyi planlıyorsan bu meyvelerden daha çok tüketmelisin. Unutma ki, diyetisyenlerin büyük bir çoğunluğu meyvelerin günün ilk yarısında yani sabah ve öğle saatlerinde tüketilmesini öneriyor.

Asansör Kullanma
Asansör Kullanma

4- Asansör Kullanma

Eğer asansör kullanmayı bırakıp, bunun yerine merdivenleri tercih etmeye başlarsan sadece bir ay gibi kısa bir sürede vücudunda büyük değişiklikler fark edersin. Üstelik bacaklarının da sıkılaşması cabası.

Cips Yemek Yerine Hulahupla Oyna
Cips Yemek Yerine Hulahupla Oyna

5- Cips Yemek Yerine Hulahupla Oyna

Eğer hafta sonları cipsini eline alıp, televizyon karşısında keyif yapma gibi bir alışkanlığın varsa bunun sonunda sadece kilo almaktan başka bir şey olmayacaktır. Bunun yerine dışarı çıkıp, çocuklarınla veya arkadaşlarınla hulahupla oyunlar oynayabilirsin. Bu sayede kısa bir süre içinde bel bölgende oldukça hızlı bir incelme göreceksin.

Yüksek Kalorili Tatlılar Yerine Meyve Tüket
Yüksek Kalorili Tatlılar Yerine Meyve Tüket

6- Yüksek Kalorili Tatlılar Yerine Meyve Tüket

Eğer korkutucu miktarda yüksek kalorili tatlıları yemeyi bırakırsan sadece birkaç ay içinde fazla kilolarından kolayca kurtulabilirsin. Bu tatlılardan kopmak biraz zor olabilir ama bunlar yerine meyve salatası veya yoğurtla hazırlayacağın çeşitli tatlıları tüketebilirsin.

Mayonez Tüketmeyi Bırak
Mayonez Tüketmeyi Bırak

7- Mayonez Tüketmeyi Bırak

Mayonez yerine tüketebileceğin lezzetli ve doğal yoğurt varken bu alışkanlığını kolayca bırakabilirsin. Bu sayede çok kısa süre içerisinde fazlalık kilolarından kurtulmaya başladığını göreceksin.

Doğru Kahve Tüketmelisin
Doğru Kahve Tüket

8- Doğru Kahveyi Tüket

Her gün işe giderken veya arkadaşlarınla buluştuğunda içtiğin latte veya kapuçino yerine sade kahve veya Türk kahvesi tüketmek fazladan yüzlerce kalori almanı kolaylıkla önleyebilir.

Spor Salonunda Sosyalleş
Spor Salonunda Sosyalleş

9- Spor Salonunda Sosyalleş

Egzersiz yapmak için hiç zaman bulamıyor musun? Bunun için oldukça akıllı bir çözüm üretebilirsin: arkadaşlarınla spor salonunun yakınlarındaki bir kafede buluşabilirsin. Bu sayede kolayca günde yarım saatini spor yapmak için kullanabilirsin. İster buluşmadan önce ister buluşmadan sonra olsun, spor salonunun yakınlarında olmak sana oldukça zaman kazandırır. Hatta arkadaşlarını da spora davet edebilir ve belki birlikte spor yapabilirsiniz.

Öğünlerden Önce Küçük Atıştırmalar Yap
Öğünlerden Önce Küçük Atıştırmalar Yap

10- Öğünlerden Önce Küçük Atıştırmalar Yap

Her restorana gittiğinde yaklaşık olarak ortalama 1000 kalori alırsın. Ancak dışarı çıkmadan önce ufak bir kasede yağsız ve hafif bir salata atıştırırsan restoranda yiyeceğin miktarı yüzde 20 ila 30 arasında azaltman mümkün. Bu da yaklaşık olarak 200-300 kaloriye tekabül ediyor. Bu sayede tüm bir pizzayı yemek yerine, birkaç dilimle tıkanacaksın. Yıl bazına vurulduğunda ayda ortalama 5 kez restorana giden biri 5-7 kilo almaktan kurtulur.

Aromaterapiyi Dene
Aromaterapiyi Dene

11- Aromaterapiyi Dene

Farklı kokuların iştahımızı etkilediği biliniyor. Örneğin muz, elma ve armut kokusu iştahını azaltıyor ve tatlı yeme isteğinden kurtulmana yardımcı oluyor. Eğer küçük bir kek veya kurabiye yemek istiyorsan bunun yerine armut yiyebilir veya aromasını koklayabilirsin.

Ana Yemek Yerine Hafif Bir Çorba Tüket
Ana Yemek Yerine Hafif Bir Çorba Tüket

12- Ana Yemek Yerine Hafif Bir Çorba Tüket

Her zaman olmasa bile arada bir ağır bir ana yemek yerine öğününü doyurucu, yağsız veya sebzeli bir çorba tüketmek çok kısa bir süre içinde fazladan birkaç kilo vermene yardımcı olabilir. Bu çorba ana yemeğe kıyasla çok daha az kalori içerir ve seni aynı süre boyunca tok tutar.

Kilo vermek isteyenler için öneriler bunlar. Sen ne düşünüyorsun? Bunlardan hangilerini uygulamaya karar verdin veya senin bildiğin kilo vermek için başka faydalı alışkanlıklar var mı? Fikirlerini yorum yaparak bizimle paylaşabilirsin.