26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerEvladı can çekişen baba sağlık bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi

Evladı can çekişen baba sağlık bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi

İçerikleri

Bebeği SMA TİP 1 tedavisi gören Atakan Altunöz adlı vatandaş, evladının tedavisinde kullanılacak ilacın ülkeye getirilerek maliyetinin devlet tarafından karşılanması için Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın buraya gelmediği takdirde kendisine zarar vereceğini ifade eden baba Atakan Altunöz, “Benim bebeğim şu an can çekişmekte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca buraya gelecek.” şeklinde konuştu.

SMA TİP 1 hastalığı nedeniyle tedavisi sürmekte olan Göktuğ bebeğin babası Atakan Altunöz, SMA hastalığından dolayı tedavi görmekte olan bebek ve çocukların aileleri ve evlatlarının yaşam hakkı için geldiği Sağlık Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Elinde yanıcı madde bulunan Altunöz, Sağlık Bakanı gelmediği takdirde kendisine zarar vereceğini ifade etti.

Acılı babayı teselli etmeye çalışan etraftaki vatandaşlar ise “Çocuğunu ve eşini düşün, yapma” diyerek babayı sakinleştirmeye çalıştılar. Acılı babanın ‘Kendimi yakarım’ ifadelerinden sonra olay yerindeki özel güvenlik görevlilerinden biri, “Geçen günlerde senin gibi birisi gelerek Bakanla görüştü ve işi çözüldü.” ifadeleriyle acılı babayı kendisine herhangi bir zarar vermemesi için ikna etmeye çalıştı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan tarafından paylaşılan olayla ilgili video incelendiği zaman baba Atakan Altunöz’ün kendisine zarar vermesine engel olmaya çalışan vatandaşlara şu ifadeleri kullandığı görülüyor:

Evladım Şu An Can Çekişiyor

Hiç kimse bana yanaşmaya kalkışmasın, evladım şu an can çekişmekte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca buraya gelecek. Yaklaşmayın. Benim evladım SMA TİP 1 hastası ve şu an can çekişiyor. Bana hiç kimsenin yaklaşmasına izin vermeyeceğim, uzak durun. Hiçbir şey konuşmayacağız, hiç kimse bana yaklaşmaya kalkışmasın. Benim evladım Göktuğ, SMA TİP 1 hastası, tedavisi için gerekli ilacın devlet tarafından getirilerek maliyetinin karşılanmasını istiyorum. Kimse yaklaşmasın, kendimi yakarım. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca buraya gelecek. Hepiniz evlat sahibisiniz, bakın ve görün, benim evladım Göktuğ can çekişiyor.

Elindeki Yanıcı Madde Gözüne Sıçradı

Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı protesto eylemi esnasında elinde bulundurduğu yanıcı maddenin gözüne sıçraması üzerine Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan baba Altunöz’ün tedavisinin tamamlanmasından sonra Balgat Polis Karakolu’na götürülerek ifadesine başvurulacağı bilgisine ulaşıldı.

CHP Kırşehir Milletvekili Sağlık Bakanlığına Tepki Gösterdi

Göktuğ bebeğin babası Atakan Altunöz’ün Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği eyleme sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, “Evladının tedavisinde çaresiz kalan acılı bir baba, kendisine evladının tedavisiyle ilgili muhatap bulabilmek için Sağlık Bakanlığı önünde böyle bir protesto eylemi gerçekleştirmek zorunda kalmış. Sadece çaresiz kalan bir baba için değil, toplum içinde çok üzücü bir durum. Faizcilere, rantçılara, 5’li çetelere kur farkıyla birlikte para bulan hükümet, SMA hastalığı olan çocukların tedavisi içinde gerekli paranın bulunması için harekete geçmelidir. Aksi takdirde size yazıklar olsun!” ifadelerine yer verdi.