18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlık BakanlığıEnfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikaları yeniden alınacak

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikaları yeniden alınacak

İçerikleri

2011 ve 2012 yıllarında verilmeye başlanan birlikte Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikaları yeni alınan karar ile birlikte yeniden alınacak. Bazı sağlık çalışanları sınavsız yenileme hakkına sahip olacakken bazıları ise tekrar sınava girmek zorunda kalacak.

81 İlde Geçerli Olacak Uygulama ile Sertifikalar Yeniden Alınacak

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen resmi yazı ile birlikte 2011 – 2012 yıllarında alınan Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikaları yenilenerek tekrar geçerli hale gelecek. Bazı sağlık çalışanları belgeyi sınavsız alacakken; bazıları sınava girerek yenileme hakkına sahip olacak.

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikaları Kimlere Sınavsız Verilecek?

En az son 5 yıldır enfeksiyon kontrol hemşiresi olarak görev yapan ve hali hazırda aynı alanda çalışan hemşireler sertifikalarını sınava girmeksizin yenileyebilecekler. Çalışma hayatı boyunca en az 4 yıl boyunca enfeksiyon kontrol hemşireliği yapan kişiler de yine sınavsız sertifika yenileme hakkına sahip olacaklardır.

Sınavsız Sertifika Yenilemesi Nasıl Yapılacak?

Sınavsız yenileme işlemi yapmak isteyen hemşireler resertifikasyon işleminin sınavsız olarak gerçekleştirilebilmesi için daha önce başvuru yapılmış olması bekleniyor. Peki, Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikası ne anlama geliyor?

Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikası Nedir?

Hastanelerin ve özel kliniklerin enfeksiyon ile ilgili birimlerinde resmi olarak çalışabilmek için alınması gereken belgeye Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikası denir. Belgenin geçerli ve kullanılabilir olması için Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve sertifika eğitiminin de yine Bakanlık tarafından yapılıyor olması gerekmektedir. 81 ilde yenilenmesi beklenen sertifikalar ile Koronavirüs ile mücadele sürecinde daha bilinçli ve daha profesyonel ekiplerin görev alması sağlanacak.

Sertifika Yenilenmesi Hangi Faydaları Sağlayacak?

Covid-19 pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı son bir yıl içerisinde çok sayıda sağlık alanında ve toplumsal alanda yenilikler gerçekleştirildi. Ülkemizde koronavirüsle mücadele sürecinde uygulanan yöntemler ve alınan kararlar tüm dünyaya örnek olurken, her geçen gün Covid-19 aşısı için geri sayıma devam edilmektedir. Peki, Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği Sertifikası yenilenme kararı Türkiye’yi nasıl etkileyecek? Alanında uzman kişiler ( en az 5 yıllık sertifikalı ) sertifikasını sınavsız yenileyebilecekken yeni görev alan hemşireler alanda daha uzman hale gelecek. Daha profesyonel çalışanlar ile Covid-19 ile mücadele süreci çok daha başarılı olma yolunda ilerleyecek.