MHRS, verimli ve etkin bir şekilde sağlık hizmetlerinin gecikmeden yürütülmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur. Bu program Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşları kapsar. Telefon (Alo 182) ya da internet üzerinden online randevu alınan, otomasyon programıdır.
MHRS randevu sisteminin açılımı; Merkezi Hekim Randevu Sistemi veya Merkezi Hastane Randevu Sistemidir. Programın öncelikli amaçları şunlardır;
- Hastanelerin hekim potansiyelinden etkin yararlanmak,
- Hastanelere daha iyi kaynak planlaması oluşturmak,
- Sağlık politikalarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlamak,
- Sağlık hizmetlerinin verim ve kalitesini artırmak,
- Hastaların zaman yönetimine yardımcı olmak,
- Muayene öncesi beklemeleri sonlandırmak ve hasta memnuniyetini sağlamaktır.
MHRS Randevu Sisteminin Faydaları Nelerdir?
MHRS randevu sistemi sayesinde yaşlı ve engelli insanlar, ev konforunda randevu alabilirler. Hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edilir. İnsanların hastaneye gelip, muayene olmadan eve dönmelerine izin vermeyen bir sistemdir.
Hastalara profesyonel bir yapı içinde şikâyetlerini ifade etme kolaylığı sağlar. MHRS, aynı zamanda özel sektör sağlık hizmetlerine örnek olmuştur. Kamu ve özel sektörde yer alan tüm sağlık kurum ve kuruluşların hizmet kalitesi artmıştır. Sistem aynı zamanda istenilen hekimden randevu alma kolaylığı sunuyor.
Sistem sayesinde veri girişleri kayıt altına alınıp, kontrol ediliyor. Mevcut optimum personel sayısı kolaylıkla bulunuyor. Tüm işlemler tek merkezde tutarak, karmaşıklığa son veriyor.
MHRS’ YE Nasıl Kayıt Olunur?
https://www.MHRS.gov.tr/Vatandas/ adresinden ‘’Randevu Al’’ bölümünde ‘’Yeni Üye’’ kısmından kayıt işlemlerini oluşturabilirsiniz.Girdiğiniz bilgiler,nüfus cüzdanında yer alan bilgilerle örtüşmesi gerekiyor.Yanlış bilgi girmemeye dikkat edin.
MHRS şifresi unutulduğuna yeni şifre nasıl alınır?
https://www.MHRS.gov.tr/Vatandas/ adresinden randevu al bölümüne girin.Üye giriş bölümünde ‘’Hatırlamıyorum’’ yazan alanı tıklayın. Burada parola yenileme ve yeni şifre oluşturma işleminden birini seçin. E-posta bölümünden mail adresinize parola bildirisi gönderin. Daha sonra mail adresinize giriş yaparak, gelen linki tıklayın.
SMS yoluyla da yeni parola oluşturabilirsiniz. Kayıtlı cep telefonunuza gelen onay kodunu ekrana yazarak, yeni parola alabilirsiniz. MHRS yeni şifre için diğer yöntem, gizli soru-cevap ve resim eşleştirmesi yapmaktır. Eşleştirme doğru yapıldığında ekrana yeni şifre işlem görüntüsü gelir. Kimlik bilgilerinizle işlem yaparsınız.
Son yöntem ise, e-Devlet şifreniz ile MHRS hesap bilgilerini değiştirmek olabilir. Gizli soru-cevap ve resim alanını yeniden güncelleme yapabilirsiniz.
MHRS İle Randevu Alma Yöntemleri Nelerdir?
MHRS randevu sistemi üzerinden birkaç yöntemle randevu oluşturabilirsiniz.
Alo 182 çağrı merkezi; Alo 182 çağrı merkezinde sizi karşılayan operatörler bulunmaktadır. T.C. kimlik numaranızı vererek, istediğiniz bölüme randevu alabilirsiniz.
Mobil cihazlar üzerinden randevu; İOS, Android veya Windows işletim sistemine sahip tablet ya da telefonlar için ‘’ MHRS Mobil’’ uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamalar ücretsizdir.
İnternet üzerinden randevu; https://www.MHRS.gov.tr/Vatandas/ adresine giriş yaparak, ‘’Randevu Al’’ butonunu tıklayın. T.C.kimlik numaranız ve şifreniz ile istenilen hastane için randevu oluşturabilirsiniz.
MHRS Randevusu Nasıl İptal Edilir?
MHRS randevu sistemine giriş yapın. Sağ tarafta bulunan ‘’Randevu Geçmişi’’ kısmından ‘’İptal Et’’ butonuna tıklayarak, randevuyu iptal edebilirsiniz. Alo 182 çağrı merkezini arayarak ta randevuyu iptal etmek mümkündür.
MHRS Ücretlendirmesi Var Mı?
Alo 182 çağrı merkezi, acil aramalar kapsamında değildir. Bu nedenle ücretlidir. İnternet ya da mobil uygulamalar üzerinden yapılan MHRS işlemleri ise ücretsizdir.