Ana SayfaHaberlerEmekçi elleri doktor oğlu kurtardı

Emekçi elleri doktor oğlu kurtardı

İçerikleri

Babası çöp toplayarak onu doktor yaptı. Baba Hüseyin Savran çöp toplayıp emek vererek oğlunun uzman bir doktor olamasını sağladı. Yaşadığı iş kazasında parmağı kopan babanın elini uzaman doktor olan oğlu kurtardı. Tüm detaylar haberimizde…

Uzman Doktor Babasının Ellerini Kurtardı

Eskişehir’de yaşamını sürdüren 60 yaşındaki ve 3 çocuk babası olan Hüseyin Savran, geçtiğimiz ocak ayında araba tamiri yaparken sol elini kaportaya sıkıştırarak hasar verdi. Savran derhal yakın evresi tarafından Eskişehir devlet hastanesine kaldırıldı. Baba Savran’ı muayene eden doktorlar ise  sadece deri kısmını tutan yüzük parmağını kesmenin iyi geleceğini düşündüler.Parmağının kesilmesi kararına üzülen baba Savran, İzmir’de bulunan Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan oğlu Opr. Dr. Ahmet Savran’ı arayarak durumu anlattı.  Bunun üzerine Eskişehir’deki meslektaşlarının kesme kararı aldığı parmağı kurtarmak için babasını İzmir’e getiren Ahmet Savran, 3 saat süren ve stresli olan  bir ameliyat gerçekleştirdi. Ameliyatında başarı elde eden doktor oğul daha sonra fizik tedavi önerdi. Fizik tedavinin ardından baba Savran parmağını kullanabilir hale geldi.

”Babam İçin Yaptım”

Opr. Dr. Ahmet Savran, babasının parmağının koptuğunu öğrendiği ilk anda şok olarak çok üzüldüğünü ve meslek hayatı boyunca yaptığı en zor ameliyata girdiğini ifade etti. Okul hayatı boyunca babasının çok fazla emek verdiğini dile getirdi. Babasının onu okutmak için yıllarca çöpten kağıt toplayarak sattığını anlatırken çok duygulandı. Babamın bu parmakları beni bugünlere getirdi. Babamın bana emek veren o parmaklarını kurtardığım için çok mutluyum. Eğer ameliyatta başarılı olamasaydım bir ömür vicdan azabı çekerdim dedi. Tıp fakültesinde okurken babasının çok fedakarlıklar yaptığını belirten Savran, “Babam okumam için yıllarca çöpten kağıt topladı. O parmaklar beni okuttu. Benim de babama yardımcı olacağım an buydu. Yaptığım başarılı ameliyat sayesinde babamın parmağını kurtarmış oldum. Eğer başarılı olamasaydım babam hayatına o parmağını kullanarak devam edecekti, ben de hayatım boyunca vicdan azabı çekecektim” dedi. Ameliyata başlamadan evvel babasının yüzüne örtü örttüğünü ve babası olduğunu unutarak işe koyulduğunu da ifade etti.

Babanın Açıklaması

Baba Hasan Hüseyin Savran da orman işçiliğinden emekli olduktan hemen sonra ailesi ve çocukları için kağıt toplayarak geçimini sağladığını dile getirdi. Oğlu için verdiği emeği helal eden baba çok gurur duyduğunu ve oğlunun onu utandırmadığını belirtti. Elimden geldiği müddetçe oğlumu okutmak için her türlü emeği verdim. Evladıma verdiğim emek boşa çıkmadı benim parmaklarımı kurtarmasını sağladı dedi.