28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıEbedi gençliğin sırrı: Yüz yogası nasıl yapılır?

Ebedi gençliğin sırrı: Yüz yogası nasıl yapılır?

Yoga yapmanın faydalarını hepiniz duymuşuzdur: gönül rahatlığı, gelişmiş sağlık ve mükemmel bir duruş bunlardan birkaçıdır. Peki ya yüzünüz için yogaya ne dersiniz? Detaylar videomuzda.

İçerikleri

Yüzümüzün kasları, vücudun başka yerlerindeki kasların hiçbirinden farklı değildir. Ancak yüz kaslarını asla kullanmayız. Daha güzel bacaklara, daha fit kollara veya belirgin karın kaslarına sahip olmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ancak neden aynı şeyi yüzümüz için yapmıyoruz? Yüz egzersizi yaparak güzel ve genç bir yüze sahip olabilir miyiz? Cevap evet, bunun için yüz yogası temelleri ile yüzleşin.

Geleneksel yogada yüz için belirli bir duruş olmamasına rağmen, yüz yogasının yaptığı şe , yüzün kas yapısını eğitmek ve böylece daha elastik bir cilde sahip olmak, kırışıklıkları gidermek ve stresi azaltmak için birçok ilkesini uygulamaktır.

Yüz Yogası Nedir?

Yüz yogası uzmanı, Danielle Collins, uygulamayı yüz egzersizleri, masaj, akupunktur ve gevşeme tekniklerinin bir kombinasyonu olarak tanımlar. Yüz kaslarını harekete geçirerek çalıştığı, daha sıkı bir cilde ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olduğu söylenir. Bazı uzmanalar ayrıca, yüze artan kan dolaşımı yoluyla kolajen ve elastin üretimini uyararak cildin elastikiyetini geliştirdiğini iddia ediyorlar. Geleneksel yogada olduğu gibi, yüz yogasında da sayısız uygulama var. Her egzersiz yüzünüzdeki 43 kasın farklı bir kombinasyonunu çalıştırır. Kaşları kaldırmak, yanakları şişirmek ve kuvvetli bir şekilde surat asmak bu uygulamanın önemli bir parçasıdır. Faydaları görebilmek için bu rutinleri haftada altı gün en az 20 dakika yapmanız önerilir.

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Yüz yogasının faydaları:

  • Yüzün sarkmasını önler .
  • Kırışıklıkları giderir .
  • Lenfatik sistemi aktive ederek cildin tonunu ve görünümünü iyileştirir.
  • Göz altı torbalarını ve göz altı morarmalarını iyileştirir .
  • Çift çeneyi iyileştirir .
  • Kan akışını etkinleştirir ve cildin metabolik işlevlerinin yenilenmesine ve yeni kolajen oluşturmasına yardımcı olur .
  • Bizi yaşlandıran kalıpları veya jestleri belirlemeye ve jestlerimizi yeniden eğitmeye yardımcı olur .
  • Tüm organizmanın enerji dengesine katkıda bulunur.

Yaşlanma önleyici özelliklerin yanı sıra, yüz yogasının bir dizi başka faydalı değişiklik getirdiği söyleniyor. Uzmanlar, yüzünüzü zayıflatarak ve kaslarınız daha gergin hale geldikçe elmacık kemiklerinin ve çene çizgisinin belirginliğini artırarak size daha güzel bir görünüm verebileceğini söylüyorlar. Yüz egzersizi yapmanın bir diğer olumlu sonucu, yüze artan kan akışına yanıt olarak kişiye verdiği sağlıklı egzersiz sonrası ışıltıdır; Zamanla cildin genel görünümünü iyileştirdiği bile söylenir. Standart yoga uygulamasına benzer şekilde, gevşeme kısmı stresi azaltmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olur, bu da genç kalmanın ve en iyi şekilde görünmenin anahtarıdır.

Tüm güzelleştirici faydalarına ek olarak, yüz yogası da tamamen ücretsizdir, kelimenin tam anlamıyla her yerde yapılabilir ve her zaman bir bonus olan çok fazla fiziksel efor gerektirmez!

Buna Değer Mi?

Daha genç görünen bir cilt ve daha ince bir yüz elde etmenin ucuz bir yolunu (kontur yapmak zorunda kalmadan) arıyorsanız, kesinlikle denemeye değer. Ranjana Khan veya Danielle Collins’inkiler gibi bazı videolara göz atarak başlayın. Youtube’da yeni başlayanlar için iyi tanıtım videoları sağlayan ‘Yüz Yoga Yöntemi’ adlı bir kanal da var. Uzmanlar, yüz yogası ile harika genç bir yüze sahip olmak içim birkaç ay sürdüğünü söylüyor, bu yüzden sebat etmeye çalışın! Şüpheli hissediyorsanız, ilerlemenizi izlemek için haftalık olarak kendi fotoğrafınızı çekmek iyi bir fikir olabilir.

Ebedi gençliğin sırrı: Yüz yogası nasıl yapılır?