20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkBeslenmeDüz Bir Karın İçin Yemeniz Gereken 10 Besin

Düz Bir Karın İçin Yemeniz Gereken 10 Besin

İçerikleri

Vücutta biriken yağın miktarı ve biriktiği yer önemlidir. Karın bölgesinde biriken yağ sadece kötü görünmez; ayrıca tehlikelidir de. Bu durumu kontrol altında tutmalıyız, çünkü kalp hastalıkları ve diğer ciddi hastalıklar gibi durumları tetikleyebilecek tehlikeli bir seviyeye ulaşabilir. Karın bölgesindeki yağlar, dengeli bir beslenme diyeti, düzenli egzersiz ve günlük rutinimize ilave edilecek birkaç sağlıklı ilave yöntem ile azaltılabilir.

1 – Yumurta

Kas yapımına yardımcı olur. Ayrıca içeriğindeki protein sayesinde yağ yakarak obeziteyle savaşır.

2 – Yeşil çay

İçeriğindeki bileşik linoleik asit anlamına gelen CLA’nın yağı azalttığı ve ince vücut ağırlığını arttırdığı görülmüştür.

3 – Badem ve diğer kuru yemişler

Kas yapımına yardımcı olur ve iştahı keser. Obezite, kalp hastalığı, kas kaybı, kırışıklıklar, kanser ve tansiyonla savaşır.Günde bir avuç kadar badem karın yağları ile savaşmanız için yeterli.

4 – Yoğurt

Araştırmalara göre kalsiyum ihtiyacını yoğurt ile karşılayanlarda karın bölgesi yağlanması daha az görülüyor.

5 – Avokado

Tekli doymuş yağ içeren başlıca meyvelerden birisi olan avakado,direk karın bölgesindeki yağları hedef alıyor.

6 – Yeşil zeytin

Sindirim sistemini düzenleyen ve lif bakımından zengin olan yeşil zeytini,günde 10 adet zeytinden fazla yemek bel bölgesindeki yağı azaltmıyor tam tersi yağlandırıyor.

7 –Yulaf

Bu gıda tok tutmakla kalmıyor, kısa sürede kilo vermenize de yardımcı oluyor.
Sabah kahvaltıda yiyeceğiniz yulaf ezmesi, size düşük kalori sağlayıp, uzun süre tokluk hissi veriyor.

8 – Turşu

Yeni araştırmalar bakteriler ve karın yağları arasında doğru orantı olduğunu gösteriyor.Salatalık ve lahana turşusu yiyerek bağırsaklarda biriken bakterilerden kurtulabilirsiniz.

9 – Nane

Göbek eritmede nane ile yapılan kürler oldukça etkilidir.Nane, mide için şifa verici ve yatıştırıcı bir bitki olmakla birlikte sizi zayıflatmakla kalmıyor, cildinizi içten temizliyor.

10 – Yeşil elma

İçerdiği yüksek miktarda lif sayesinde elmanın sindirim sistemimiz üzerinde oldukça olumlu etkileri bulunuyor. Bir adet elma %85 oranında su içerdiği için tokluk hissettireceğinden fazla yememenize ve düz bir karına sahip olmanıza yardımcı olacaktır.