Ana SayfaHaberlerDünyanın en büyük maske ve eldiven şirketi Covid-19 virüsü nedeniyle kapatılıyor!

Dünyanın en büyük maske ve eldiven şirketi Covid-19 virüsü nedeniyle kapatılıyor!

İçerikleri

Cerrahi eldiven ve maske üretiminde dünya devi olan Top Glove şirketinin 28 fabrikasında görev yapan işçilerin büyük kısmında Covid-19 virüsü tespit edilmesi üzerine söz konusu 28 fabrikanın kapatılacağı bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan şirket yetkilileri, üretime geçici olarak ara verilmesi için ilgili makamlarla tam işbirliği içerisine gidileceği ve tesislerin kapatılma işlemlerinin başladığı ifadelerine yer verildi.

Dünyada 41 Fabrikası Bulunuyor

Top Glove şirketinin Malezya’da faaliyette olan 41 fabrikasında yıl içerisinde 70 milyarı aşkın maske ve eldiven üretimi yapıyor. Bu üretim rakamlarıyla maske ve eldiven üretiminde bir dünya devi olan Top Glove, dünyada etkili olan Covid-19 virüsü salgını nedeniyle zor bir süreçten geçiyor.

Agence France –Presse tarafından şirketle ilgili yapılan haberin içeriğinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur yakınlarında yer alan sanayi bölgesindeki fabrikalarda düşük ücretle çalıştırılan göçmen işçiler arasında görülen Covid-19 virüsü salgını nedeniyle Top Glove şirketinin zor günlerden geçtiği bilgisine yer verildi.

Hükümet Fabrikaların Kapatılması Emrini Verdi

Top Glove şirketinin 28 fabrikasında binden fazla işçiye Covid-19 virüsünün enfekte olduğunun tespit edilmesi üzerine hükümet yetkilileri tarafından fabrikanın kapatılması yönünde emir verildi.

Top Glove fabrikalarında görülen Covid-19 vakaları ile ilgili bir açıklama yapan Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yaakob, “Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan tavsiye doğrultusunda gerçekleştirilen özel bir toplantıda, işçilere karantina işlemlerinin uygulanması için Top Glove şirketine ait 28 fabrikanın aşamalı bir şekilde kapatılması yönünde karar alındı.” dedi.

İlgili Makamlarla Tam İşbirliği İçerisinde Olunacak

Yıl içerisinde 70 milyarı aşkın maske ve eldiven üretimi yaparak sektöründe bir dünya devi olan Top Glove yetkilileri tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Geçici durdurma işlemlerinin sıkıntısız bir şekilde uygulanması için ilgili makamlarla tam işbirliği içerisinde olunacak. Tesislerin kapatılmasına başlandı.” ifadelerine yer verildi.

Top Glove şirketinin Malezya’da bulunan 41 fabrikasında çalışmakta olan 5 bin 700 işçi üzerinde gerçekleştirilen Covid-19 virüsü taraması neticesinde binden fazla işçiye Covid-19 virüsünün enfekte olduğunun tespit edilmesi ve temaslılarında dikkate alınmasıyla birlikte 28 fabrikanın kapatılması yönünde karar alındı.

Pandemi Sürecinde Yoğun Mesai Yapıyor

Malezya merkezli faaliyet gösteren Top Glove şirketi, pandemi süreci başladığı günden bu tarafa tüm ülkelere yapılan koruyucu ekipman temininde aksama olmaması için yoğun mesai yaparak faaliyet gösteriyor. Pandemi sürecinde Top Glove şirketinin karının yanı sıra hisse fiyatlarında da ciddi artış yaşandı.

Malezya’da bugüne kadar 56 binden fazla kişiye Covid-19 virüsünün enfekte olduğu ve Covid-19 virüsünden kaynaklı 337 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.