Ana SayfaHaberlerDoktor Nejdet Gökçınar'da koronavirüse yenik düştü!

Doktor Nejdet Gökçınar’da koronavirüse yenik düştü!

İçerikleri

Tıp dünyasında 50 yıldan uzun bir süredir başarıları ile konuşulan Göz Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Nejdet Gökçınar tedavi gördüğü GATA ‘da hayatını kaybetti. 76 yaşında olan doktor Gökçınar, sevenlerini yasa boğdu.

Tıp Dünyasını Yasa Boğan Kayıp: Nejdet Gökçınar

Özel Özkaya Tıp Merkezi’nde göz doktoru olarak çalışan Gökçınar için hastane yetkilileri duygu dolu mesajlar paylaştılar. Bünyesinde çalıştıkları hastanede görev yapan Dr. Nejdet Gökçınar’ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin kendilerini oldukça üzdüğünü dile getiren yetkililer, acılarını internet sitelerinde de paylaştılar.

Tüm sevenlerine sabır dileklerinde bulunan hastane yetkilileri, derinden hissettikleri acıyı sosyal medya hesaplarında da paylaştılar.

Mesai arkadaşı Asude Köksal ise yaptığı duygu dolu mesaj ile sevenlerinin yanında oldu:

“Birlikte çalışma şansı yakaladığım, çok kıymetli bir hekim, tüm sosyal olaylara karşı çok duyarlı tam bir cumhuriyet insanı Op. Dr Nejdet Gökçınar’ı covid -19 nedeniyle kaybettik. Nejdet ağabeyciğim yüreğimiz daha ne kadarına dayanacak bilemiyorum. Işıklar içinde uyu seni hiç unutmayacağız.”

Türk Tabipleri Birliği de Unutmadı

Nejdet Gökçınar alanında uzman ve sektörde de çokça başarılı bir doktor idi. Bu yönü ile gönüllere taht kuran doktor hakkında Türk Tabipleri Birliği de taziye mesajı paylaştı. Ankara’da görev yapan meslekltaşları olan Dr. Nejdet Gökçınar’ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren TTB yetkilileri, ailesine sabırlar diledi.

Dr. Nejdet Gökçınar Kimdir?

1944 yılı Kırşehir doğumlu olan Nejdet Gökçınar, 1971 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Göz Hastalıkları alanında uzmanlık alan doktor, uzmanlık eğitimini Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tamamlamıştır.

Meslek hayatı boyunca GATA, Van Askeri Hastanesi, Emekli Sandığı Sağlık Daire Başkanlığı, Sevgi Tıp Merkezi, Jandarma Dispanseri , Uzmanlar Tıp Merkezi ve Özkaya Tıp Merkezi’nde çalışan Gökçınar, alanında uzman olması ve başarılı işleri ile tanınmaktaydı. Ölümünün ardından tıp dünyasında büyük bir üzüntüye neden olan Dr. Nejdet Gökçınar Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilmiştir. Defin sırasında sadece aile üyeleri bulunmuş ve koronavirüsle mücadele önlemleri nedeniyle herhangi bir tören yapılmamıştır.

Son günlerde artarda sağlık çalışanlarının hayatlarını kaybetmesi ise bu süreçte daha temkinli ve tedbirli olmanın gerektiğini ortaya koymaktadır. Sağlık çalışanlarına destek olmak için sadece kişisel korunma değil çevreyi de korumak için sosyal etkinliklerin azaltılması zorunlu hale gelmiştir.