25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerCovid-19 virüsünü yenenlerin yüzde 20'si zihinsel sorunlar yaşıyor!

Covid-19 virüsünü yenenlerin yüzde 20’si zihinsel sorunlar yaşıyor!

İçerikleri

Lancet Psychiatry tarafından yayımlanan bir araştırmanın sonuçları Covid-19 virüsünün ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu araştırmadan elde edilen sonuca göre Covid-19 virüsü enfekte olan vakaların yüzde 20’si tedavi olarak iyileştikten sonra zihinsel rahatsızlıklar yaşıyor. ABD’de koronavirüs enfekte olan 62 bini aşkın vakaya ait kayıtların mercek altına alındığı araştırmada, tanının konmasından sonraki 90 gün içerisinde anksiyete, depresyon ve uykusuzluk problemlerine sık rastlandığı gözlemlendi.

Bu Üç Rahatsızlık Yaşamlarını Olumsuz Etkiliyor

Covid-19 virüsünün insan sağlığına etkisi üzerine gerçekleştirilen ve sonuçları Lancet Psychiatry dergisinde yayımlanan bir araştırmadan elde edilen bulgulara göre Covid-19 virüsünün neden olduğu enfeksiyonu yenmeyi başaran vakaların yüzde 20’sinde zihinsel rahatsızlıklar baş gösteriyor. ABD’de Covid-19 virüsü tanısı konan 62 bini aşkın vakaya ait kayıtları inceleyen araştırma ekibi, koronavirüs tanısı konulduktan sonraki 90 gün içerisinde en sık rastlanan rahatsızlıklar arasında depresyon, anksiyete ve uyku bozuklukları olduğunu tespit etti.

Daha Büyük Zihinsel Rahatsızlıklar Yaşanmasından Endişe Ediliyor

İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi’nde görev yapan pskiyatri profesörü Paul Harrison, “İnsanların en büyük endişelerinden biri de Covid-19 virüsü enfekte olduktan sonra iyileşenlerin daha büyük zihinsel rahatsızlıklar yaşamasıdır. Bu konuyla ilgili yaptığımız araştırmalardan elde edilen bulgular ise bunun olası bir durum olduğunu gösteriyor.” dedi.