Ana SayfaHaberlerCovid-19 virüsü ciltte 9 saat hayatta kalıyor

Covid-19 virüsü ciltte 9 saat hayatta kalıyor

İçerikleri

Yeni bir araştırmaya göre, koronavirüs rahatsız edilmeden bırakılırsa insan cildinde saatlerce hayatta kalabiliyor. Koronavirüsle mücadele sürecinde tüm dünya tek vücut olmuşken, aşı çalışmaları da hızla devam ediyor. Covid-19 pandemisi hakkında yapılan yeni açıklamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Japon bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre Covid-19 deride 9 saate kadar kalabiliyor.

Kyoto Prefectural Üniversitesi Tıp fakültesi Açıkladı!

Japon bilim insanlarının yaptığı son çalışmalar koronavirüsün insan derisinde yaklaşık olarak 9 saat boyunca kalabildiğini ortaya çıkardı. İnsanları kişisel temizlik ve dezenfektan kullanımı konusunda uyaran Japon bilim insanları hastalığın ciltte iken çok daha güçlü bir hal aldığını dile getirdi.

Covid-19 ile Mücadelede Temizlik Önemli

İnsanların kişisel bakımına önem verdiği kadar kişisel temizliğine de önem vermesini öneren Japon bilim insanları, virüsle mücadelede sık sık el yıkamanın ve maske takmanın önemli bir yere sahip olduğunu belirtmektedir.

Bol Bol Sıvı Tüketin

Koronavirüsle mücadele sürecinde sıklıkla su ve sıvı tüketmenin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden sağlık yetkilileri suyun vücudun kendisini daha hızlı yenilemesini sağladığını ifade etmektedir.

Ortak Kullanılan Alanlara Dikkat!

Tuvalet, banyo, mutfak ve oturma odası gibi ortak kullanılan alanların hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden sağlık yetkilileri pozitif vaka ile temas halinde mutlaka ve mutlaka bulunulan ortak alanın dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Maske Kullanımına Dikkat!

Toplu taşıma araçları, kalabalık ortamlar ve iş yerlerinde maske kullanımı konusunda yüksek hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, bu süreçte sosyal izolasyona önem verilmesi gerektiğini belirtmektedir. Sosyal aktivitelerin kısıtlanması gerektiğini, kalabalık ortamlarda bulunmanın en aza indirilmesi gerektiğini ve özel davetlerin az sayıda kişi ile yapılması gerektiğini ifade eden doktorlar, bu süreçte insanların desteğini beklediklerini ifade etmektedir.

Sağlık Çalışanları Destek Bekliyor!

Koronavirüs pandemisi ile mücadele sürecinin en başından beri büyük bir özveri ile çalışan meslek grubu olan sağlıkçılar bu süreçte insanların desteğini bekliyor. Ailelerinden uzun süre uzak kalmak zorunda kalan bu insanlar, yaptıkları fedakarlıkların cevap bulmasını diliyor. Sağlık çalışanları için destek olmak isteyen kişilerin evlerinde kalmaları ve kendilerini ve çevrelerini bu süreçte virüse karşı korumaları büyük önem taşıyor.

Maske, kişisel temizlik, kalabalık ortamlardan kaçınmak ve sağlıklı beslenmek ile hem çok sağlıklı hem de virüse karşı güçlü olmak çok kolay. Bu noktada hem kendinizi hem de çevrenizi korumak istiyorsanız eğlence ve sosyal hayatınıza kısa bir ara vermeyi unutmayın.