24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıÇörek otu sabunu neye iyi gelir, faydaları neler, nasıl kullanılır?

Çörek otu sabunu neye iyi gelir, faydaları neler, nasıl kullanılır?

Sivilcelere karşı etkisi ile bilinen çörek otu sabunu neye iyi gelir, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Çörekotu sabunu kullananlar faydalarını anlatmakla bitiremiyorlar. İşte detaylar.

İçerikleri

Çörek otu bitkisinin tohumlarından elde edilen ve günümüzde sevilerek kullanılan çörek otu sabunu oldukça faydalıdır. Tamamen doğal olmasının yanında içerisindeki mineraller sayesinde besleyici özelliğe sahiptir. Saç ve cilt için tercih edilen çörek otu sabunu soğuk presleme işlemi ile elde edilen çörek otu sabunu omega6 ve omega9 bakımından oldukça zengindir. Antioksidan özelliği sayesinde cilt problemlerinin tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır. Doğru ve düzenli kullanımda sedef ve egzama problemleri ile baş edilmesine yardımcı olmaktadır. %100 bitkisel olan çörek otu sabunu her derde deva olarak bilinen ve oldukça uzun zamandır kullanılan bir sabun çeşididir. Cilt yüzeyinde ki yağ problemlerinin giderilmesi için de tercih edilmektedir.

Çörek Otu Sabunu Nasıl Kullanılır?

Çörek otu sabununun kullanım çeşitliliği oldukça fazladır. Cilt yüzeyinde ki kusura bağlı olarak kullanımı değişkenlik göstermektedir. Cildi kurutabildiğinden yoğun kullanılması tavsiye edilmemektedir. Egzama ve sedef hastalıklarında günde yalnızca bir kez kullanılması tavsiye edilirken, akne problemleri için günde iki kez kullanılması gereklidir. Sabah akşam olmak üzere kullanılan çörek otu sabununun ılık su yardımı ile köpürtülmesi ve sonrasında iyice durulanması gereklidir. Düzenli kullanım da cilt yüzeyinde oluşan sivilcelerde ciddi bir azalma görülecektir. Cilt temizliği için ideal olan antioksidan özelliği sayesinde cilt yüzeyinde ki renk eşitsizliklerinin giderilmesine de olanak sağlamaktadır.

Çörek Otu Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kullanım şekli ve miktarı oldukça büyük bir öneme sahiptir. Cildin ph ve yağ dengesinin bozulmaması için günde en fazla iki kez kullanılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca kullanım sırasında cilde sert davranmaktan kaçınılmalıdır. Hafif hareketler ile cilde masaj yapılarak uygulanması gereklidir. Cilt yüzeyinde alerji problemi olanların kısa sürede vazgeçilmezi olan çörek otu sabunu kullanımında hassas cilt tipine sahip kişilerin dikkatli olması gereklidir. Yoğun miktarda kullanılması cildin reaksiyon göstermesine neden olabilmektedir. Bu sebeple hassas cilt tipine sahip kişiler sabunu az miktarda ve günde yalnızca bir kez kullanmalıdır.

Çörek Otu Sabunu Faydaları Nelerdir?

Cilt, vücut ve saç bakımında tavsiye edilen bir sabun çeşididir. Tamamen doğal olması tercih edilmesinde oldukça etkilidir. Gönül rahatlığı ile kullanılabilen çörek otu sabunu cilt kusurlarının giderilmesi, vücut bakımı ve saç onarımında kullanılmaktadır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu bilinen çörek otu sabunu içerisinde besleyici vitamin ve mineraller barındırmaktadır. Ayaklarında kuruma problemi olan kişilere tavsiye edilen çörek otu sabunu düzenli kullanımda etkilerini göstermektedir. Saç bakımında da tercih edilen çörek otu sabunu şampuan yerine kullanılabilmektedir. Saç köklerinin beslenmesine, saç tellerinin onarılmasına ve saçın derinlemesine temizlenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

  • Cilt yüzeyinde ki lekeleri giderir.
  • Cilt tonunu eşitler.
  • Sedef ve egzama problemlerini ortadan kaldırır.
  • Kırılmış ve yıpranmış olan saçları onarır.
  • Ayaklarda görülen kuruma ve koku problemlerini giderir.
  • Alerjik reaksiyonların azalmasına olanak sağlar.
Çörek otu sabunu neye iyi gelir, faydaları neler, nasıl kullanılır?