28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt lekelerine kesin çözüm için doğal tedavi

Cilt lekelerine kesin çözüm için doğal tedavi

İçerikleri

Yaz aylarında en çok şikayet edilen cilt lekesi türleri, güneş lekeleri ve çiller diri. Genelde güneş altında uzun müddet kalan hassas ten yapısına sahip kişilerde ultraviyole ışınları dolayısıyla cilt üzerinde melanin üretimi hızlanarak güneşli ortamdan ayrılsak bile 48 saate kadar melanin üretimi devam eder. Güneş lekeleri ve çillerin cilt üzerinde hemen ortaya çıkmayışının nedeni de budur. Şayet açık bir ten yapısına sahipseniz güneşe çıkmadan en az 1 saat evvel güneş kremi losyonu kullanmalısınız. Şayet güneş kremini kullanmayı unuttuysanız ve cilt lekeleri sorunu ile karşı karşıya kalacaksanız bu durumda aşağıdaki bitkisel çözümü derhal hazırlayıp kullanın.

Güneş Lekelerinin Tedavisi İçin Buğday Maskesi

Güneş Lekelerinin Tedavisi İçin Gereken Malzemeler :

  • 50 gram buğday,
  • 2 bardak su,
  • 2 adet beyazı alınmış yumurtanın sarısı,
  • 1 yemek kaşığı badem yağı,
  • 1 yemek kaşığı Gül suyu

Buğday Maskesinin Hazırlanışı ve Uygulanışı :

50 gram buğdayı suya katın ve 2 saat bekletin. İyice şişince elinizle ezin ve diğer malzemeler ile birlikte karışım yapın. Bu karışımı güneşe maruz kalan ve cilt lekeleri olabilecek yüz, omuz, boyun, göz altı, burun ve alın gibi hassas bölgelerimize süreceğiz. Cilt leke maskesi nemini kaybedip kuruduktan sonra vücut sıcaklığındaki su ile durulayın ve en son kısımda da gül suyu ile yüzünüze tonik masajı yapın. Bu cilt lekesi maskesi, ciltteki kırmızı lekelere, sivilce lekelerine, güneş lekelerine ve çil izlerine kesin çözüm sunar. Bu kürü sabah ve akşam 2 kez uygulamanız gerekmektedir. 7 günlük bir kür sonunda farkı hissedeceksiniz.

Kimileri buğday kürünü saç dökülmesine karşı da kullanabiliyor. Saç dökülmesini durduran ve saçları canlandıran bu bitkisel kür aynı zamanda saç beyazlamasına da doğal çözüm sunuyor.