22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt lekeleri için elma sirkesi nasıl kullanılır?

Cilt lekeleri için elma sirkesi nasıl kullanılır?

İçerikleri

Cilt İçin Elma Sirkesinin Faydaları

Cilt lekeleri tedavisinde elma sirkesinin tedavi edici özelliği olduğunu çoğumuz bilmeyiz. Aslında elma sirkesi sadece cilt lekeleri tedavisi için değil aynı zamanda koltuk altı kokularını geçirmek için vücudun ter bezlerinin yoğun olduğu bölgelere de sürülmektedir. Elma sirkesi özellikle sırt bölgesinde oluşan sivilcelerin iyileşmesinde ve omuzda çıkan sivilceleri yok etme ve lekelerini geçirmede oldukça etkili bir bitkisel çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Cildimizdeki nem düzeyini de dengeleyici niteliği bulunan elma sirkesi ciltteki yağlanmayı da azaltmakta ve sivilce oluşumunu yavaşlatmaktadır.,

Cilt İçin Elma Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Elma sirkesini sivilceli veya cilt lekeleri olan bölgeye bir yumuşak sünger vasıtasıyla hafifçe ovalayarak ve cildin elma sirkesini özümsemesini sağlayarak uygulayabiliriz.

Erkeklerde yüzde oluşan sivilceleri kurutmak için, bilhassa tıraşın ardından elma sirkesi ile yüzü yıkamak ve bir süre bekledikten sonra ılık su ile durulamak oldukça fayda verici olacaktır. Yoğun alkol içeren kolonyaların yüzümüzde oluşturduğu tahriş ve tahribatı böylece en aza indirerek hem yüzümüzü beslemiş hem de yüzde sivilce oluşumunu engellemiş olacağız.

Yüzünüze elma sirkesi ile maske uygulaması da hem sivilce lekelerini hem de doğum ve güneş lekelerini yok etmede oldukça faydalı bir uygulama olacaktır. Cilt lekelerine en kaliteli bitkisel çözümlerden birisi olan elma sirkesi maskesini uygularken saat 10 ile 14 arası yaz aylarında güneş ışığına maruz kalmamaya dikkat ediniz. Elma sirkesinde bulunan alfa hidroksil asit nedeniyle güneş ışınları ile temasa geçtiğinizde yüzünüzde esmerleşme ve bronzlaşma oluşturur. Ancak güneşe çıkmayacaksanız elma sirkesini yüzünüze az miktarda sürmek, cildinizin beslenmesi için ideal bir uygulamadır.

Elma Sirkesinin Faydaları Bunlarla Da Bitmez.

Elma sirkesi aynı zamanda cildimizin PH düzeyini düzenleyici etkisi bulunan bir sıvıdır. Banyo küvetinizde 1 litre kadar elma sirkesi boşaltıp suda bir miktar durduğunuzda cildinizin dinlenmiş, PH düzeyi normalleşmiş ve yaşlanmayan bir cilt yapısı kazandığını göreceksiniz.

Cilt lekeleri için elma sirkesi nasıl kullanılır?