20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt güzelliğinde etkili 4 doğal cilt bakım maskesi

Cilt güzelliğinde etkili 4 doğal cilt bakım maskesi

İçerikleri

İnsanlar arasındaki iletişimin olumlu gelişmesinde konuşma etkili olduğu kadar dış görünüşün de önemi oldukça büyüktür. Ayrıca kişinin kendisini güzel hissetmesi onun kendine olan güvenini arttıracağı için yaptığı işlerde başarı oranı da yükselir. Cilt bakımı yapmak estetik açıdan bir bütünlük sağlamayı kolaylaştırmanın yanında genel sağlığımız için de gereklidir. Çünkü kişisel bakıma önem vermemek akne, sivilce gibi zararlı oluşumlar başta olmak üzere birçok cilt problemine neden olabilmektedir. Ayrıca ciltte meydana gelen yapısal bozukluklar kronikleştiğinde enfeksiyon hastalıklarına veya cilt kanserine de dönüşebilmektedir.

İnsanların çoğu cilt bakımlarını yapabilmek için çeşitli kozmetik ürünlerine yönelebilmektedir. Ancak cilt kusurlarını önlemek ya da cildi temizlemek amacıyla yapabileceğiniz tek uygulama içerisinde adını bile bilmediğiniz birçok zararlı maddeyi içeren kozmetik ürünleri değildir. Doğal bakım maskeleri de cilt bakımında yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Üstelik bunları hazırlamak en fazla 5 dakikanızı alır. Bu yazımızda bahsettiğimiz 4 farklı doğal cilt bakım maskesi tarifini siz de evinizde deneyerek siz de daha canlı ve pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.

Peeling Etkili Maydanoz Maskesi

Sahip olduğu faydalı içeriğiyle birçok hastalığa şifa olan maydanoz cilt üzerine uygulandığında doğal bir peeling etkisi oluşturmaktadır.

Gereken Malzemeler

  • 1 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı organik bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Maydanoz Maskesi Hazırlanışı ve Uygulanışı

Öncelikle yıkamış olduğunuz maydanozların sap kısımları keserek atın. Bu işlemin ardından maydanozları ince parçalar halinde kıyın. Daha sonra kıyılmış maydanozları bir bardak yarımıyla veya havanda ezerek püre haline getirin. Kabın içerisine ezilmiş maydanozları, balı ve limon suyunu da ekleyerek bütün malzemeyi özdeşleşinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız maydanoz maskesini cildinize sürmeden önce uygulayacağınız bölgeyi güzelce temizleyin. Eğer maskeyi yüzünüze sürecekseniz gözünüzün çevresi boş kalacak şekilde sürmeniz gerekir. Maskeyi cildinize uyguladıktan sonra yaklaşık 15 dakika bekletmeniz etkisini göstermesi için yeterli olacaktır. Maydanoz maskesini haftada bir kez düzenli olarak yaptığınızda cilt hücreleriniz yenilenecek, daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız.

Cilt İçin Bal Maskesi

Cilt hücrelerinin ihtiyacı olan maddelerin çoğunu içeren bal, bu yönüyle asırlardır maske uygulamalarının temel parçalarından birisi haline gelmiştir. Güçlü bir antioksidan olan bal cilt hücrelerinde biriken zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve yıpranan cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

Gereken Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı elma suyu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Bal Maskesi Hazırlanışı ve Uygulanışı

Bal ve yumurta sarısını geniş bir kabın içersine alarak hızlı bir şekilde çırpın. İki malzeme birbiriyle özdeşleştikten sonra elma suyu ve yoğurdu da kabın içerisine yavaşça ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak krem kıvamına gelmesini sağlayın. Karışım istenen kıvama geldikten sonra yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Maskeyi cildinizde yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Bu uygulamayı haftada iki kez düzenli olarak yaptığınızda cilt hücreleriniz yenilenecek ve sarkan bölgeler toparlanacaktır.

Cilt İçin Yulaf Maskesi

Yulafın içerisinde bulunan bazı maddeler ciltteki fazla yağın atılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda bu maskeyi yaparak cildinizdeki genişleyen gözeneklerin daha sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Gereken Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  •  1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet yumurta akı

Yulaf Maskesinin Yapılışı ve Uygulanışı

Limon suyu, yumurta akı ve yulaf ezmesini uygun bir kaba alın ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışım istenen kıvama geldikten sonra buzdolabında 3-4 dakika boyunca dinlendiririn. Daha sonra hazırladığınız maskeyi yüz ve burun bölgenize sürün. Maskeyi sürerken hafif bastırarak gözeneklere yedirmeniz daha etkili olacaktır. Maskeyi uyguladıktan sonra cildinizde yaklaşık yarım saat bekletin ve soğuk suyla temizleyin. Yulaf maskesinin ana malzemesi olan yulaf ve limon suyu cildinizdeki yağın temizlenmesini sağlarken yumurta akı da genişleyen gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır. Bu uygulamayı haftada 2 kez düzenli olarak yaptığınızda olumlu değişimleri kısa sürede fark edeceksiniz.

Cilt İçin Salatalık Maskesi

Salatalık içerdiği E vitamini ve faydalı bileşenlerle cildin kaybolan nem dengesini geri kazandırmaya yardımcı olan besinlerin başında gelmektedir. Salatalık maskesi düzenli olarak yapıldığında cildin kuru ve mat görüntüsünü alarak daha yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar.

Gereken Malzemeler

  • 1 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet elma

Salatalık Maskesinin Yapılışı ve Uygulanışı

Maskeyi hazırlarken öncelikle yıkamış olduğunuz salatalık ve elmayı kabuklarını soymadan küçük parçalara ayırın. Daha sonra katı meyve sıkacağı kullanarak ya da ezerek her iki malzemenin de suyunu çıkarın. Meyvelerin posalarını süzdükten sonra elde ettiğiniz suyu ayrı bir kaba alın. Kabın içerisine unu da ilave ederek tüm malzeme macun kıvamına gelinceye kadar yavaşça karıştırın. İstenen kıvama gelen maskeyi göz bölgeniz hariç yüzünüzün tamamına sürün.

Eğer elinizde de kuruluk ya da çatlaklar varsa elinize de uygulamanız faydalı olacaktır. Salatalık maskesini cildinize sürdükten sonra 15-20 dakika bekletin ve ılık suyla cildinizi ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı her hafta düzenli olarak yaptığınızda cilt hücreleriniz yenilenecek ve cildinizin nem dengesi korunacaktır.