19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıÇay ağacı yağı nasıl kullanılır? Saça ve cilde faydaları

Çay ağacı yağı nasıl kullanılır? Saça ve cilde faydaları

İyileştirici gücü nedeniyle her türlü şampuan, yüz sabunu ve merhemlerde yaygın bir doğal içerik haline gelen çay ağacı yağı nasıl kullanılır? Çay ağacı yağının saça ve cilde faydaları neler?

İçerikleri

Çay ağacı yağı, çay ağacının yapraklarından elde edilir. Burada bahsettiğimiz çay ağacı, siyah ve yeşil çay yapmak için yaygın olarak kullanılan çay bitkisinden farklıdır. Çay ağacı, Güneydoğu Avustralya kıyılarında yetişen bir tür ağaçtır. Avustralya’daki Aborijin kabileleri, çay ağacının iyileştirici özelliklerini binlerce yıl önce keşfetmişlerdir. Çay ağacı yaprağı ilk olarak kümes hayvanlarının kesikleri, yaraları ve cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılmıştır.

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? Çay Ağacı Yağının Saça ve Cilde Faydaları

Son zamanlarda çay ağacı yağı, inanılmaz iyileştirici güçleri nedeniyle her türlü şampuan, yüz sabunu ve merhemlerde yaygın bir doğal içerik haline gelmiştir. Çay ağacı yağı, güçlü anti-viral ve anti-fungal özelliklere sahiptir ve akne, tırnaklarda mantar enfeksiyonları, bitler, uyuzlar, ayak mantarı ve saçkıran gibi çeşitli cilt rahatsızlıkları için topikal olarak cilde uygulayabilirsiniz. Topikal olarak uygulandığında, kesikler, sıyrıklar, yanıklar, böcek ısırıkları, sokmalar, çıbanlar ve diğer birçok enfeksiyon için yerel bir antiseptik görevi görür ve ayrıca cildinizi iyileştirebilir.

Sivilceye İyi Gelir

Çay ağacı yağı sivilceleri tedavi etmek için kullanılabilir. Bir araştırmaya göre çay ağacı yağı solüsyonu veya jeli uygulamak, akne tedavisi için tıbbi ilaçlar kadar etkilidir. Çay ağacı yağı, tıbbi ilaçlardan daha yavaş iyileştirebilir ancak çay ağacı yağı kimyasal içermediğinden yan etkisi yok denecek kadar azdır. Çay ağacı yağı 45 gün boyunca günde iki kez uygulandığında sivilce semptomunu iyileştirir. Birkaç damla çay ağacı yağını 20 ila 40 damla cadı fındığı ile karıştırın ve temiz bir pamuk kullanarak günde bir veya iki kez cilde uygulayın. Aşırı kullanmadığınızdan emin olun. Benzoil peroksit ile karşılaştırıldığında biraz daha hafif olmasına rağmen, çay ağacı yağı cildi kurutmaya meyillidir, bu nedenle vücudunuzun kendi yağlarını aşırı üretmesine ve sivilcenizi daha da kötüleştirmesine neden olabilir.

Makyajı Çıkarmada Fayda Sağlar

Çay ağacı yağı, bakteri ile savaşan özelliklere sahiptir. Böylece eritilmiş hindistancevizi yağı ile karıştırılarak etkili bir makyaj temizleyici oluşturabilir. Normal ve kuru ciltler için, 1/4 fincan kanola yağını 8-10 damla çay ağacı yağı ile sterilize edilmiş bir cam kavanoza ekleyin ve iyice karıştırılana kadar sallayın. Karışımı serin ve karanlık bir yerde saklayın. Kullanmak için önce kavanozu sallayın, bir pamuk alın ve yağla ıslatın. Makyajı çıkarmak için yüzünüze sürün. Ilık suyla iyice durulayın. Bu yöntem, sadece makyaj çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda cildi güçlendirerek parlaklık kazandırır. Düzenli olarak kullanıldığında cildimize pek çok fayda sağlar.

Tırnak Etlerini Yumuşatır

Çay ağacı yağı, çatlak ve düzensiz tırnak etlerini tedavi etmeye yardımcı olur. Çay ağacı yağı, mantarla savaşmak için anti bakteriyel özelliklere sahipken, lavanta esansiyel yağı, anti-inflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Çağ ağacı yağı ile birlikte avokado ve jojoba uçucu yağlarını nemlendirici ve yumuşatıcı özelliklere sahip oldukları için de kullanabilirsiniz. Tüm bu uçucu yağlar, sağlıklı bir gıda mağazasından veya çevrimiçi olarak satın alınabilir. Eğer çay ağacı yağı temin edemiyorsanız, zeytinyağı, avokado ve jojoba yağlarından birini kullanabilirsiniz. 1 çorba kaşığı jojoba ve avokado yağını bir kâseye alın ve üstüne çay ağacı yağını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra el ve ayak tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayın.

Saçtaki Kepekleri Yok Eder

Çay ağacı yağı, içerisinde bulunan zengin antioksidanlar sayesinde saçlardaki mikropları yok eder, enfeksiyonları önler ve kepek probleminin azalmasını sağlar. Kepeğe karşı etkili bir sonuç alabilmek için 1 damla çay ağacı yağını 30 ml şampuanınızla karıştırın. Alternatif olarak, çay ağacı yağını doğrudan saç derinize sürün ve ardından normalde yaptığınız gibi saçınızı yıkayın. Genel olarak, çay ağacı yağının topikal olarak cilde uygulanması insanların çoğu için güvenlidir, ancak bazen ciltte tahrişe ve şişmeye neden olabilir. Ayrıca sivilceleri olan kişilerde bazen cilt kuruluğu, kaşıntı, batma, yanma ve kızarıklığa neden olabilir. Bu nedenle, tercihen cildinize uygulamadan önce küçük cilt bölgesinde kullanmayı deneyin.