19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerCanan Karatay “Karbonatlı su ile koronavirüsle savaşabilirsiniz“dedi tıp dünyası karıştı

Canan Karatay “Karbonatlı su ile koronavirüsle savaşabilirsiniz“dedi tıp dünyası karıştı

İçerikleri

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay karbonatlı su ile gargara yaparak Covid-19 ile mücadele edilebileceğini söyledi. Tıp dünyası karıştı. C ve D vitamini alımlarının da büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Karatay, bu önerisini sağlık çalışanı arkadaşlarına da ilettiğinin altını çizdi.

Canan Karatay Kış Aylarında Salgının Artış Nedenini Açıkladı

Soğuk havalarda kapalı ortamlarda zaman geçiren insanların temas kaynaklı olarak pozitif vakaya neden olduğunu ifade eden Canan Karatay, kalabalık ortamlardan kaçınmanın önemine değindi.

Karbonatlı Su ile Gargara Yapın

Koronavirüsle mücadele sürecinde sabahları evden çıkamdan karbonatlı su ile gargara yapılmasını öneren Canan Karatay, bu öneriyi hem sağlık çalışanlarına hem de yakın arkadaşlarına önerdiğini de dile getirmektedir.

Mehmet Ceyhan ‘dan Karbonatlı Gargara Yorumu

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Canan Karatay karbonatlı su önerisi üzerine, şu anki durumda tıpla alakası olmayan kişilerin dahi bunun bir önlem olmayacağının altını çizdi:

“Artık bu konuyla en ilgisiz bir vatandaş bile, bu virüsün karbonatla, tuzlu suyla, çorbayla, limonla ölmeyeceğini biliyor. Halkta yalancı güven duygusu oluşturup, gerekli diğer tedbirleri uygulamamasına neden olacak bu gibi söylemler son derece tehlikeli”

Koronavirüsle Mücadele Döneminde C ve D Vitamini Önemli

İç Hastalıklar Uzmanı Canan Karatay salgın süresince metabolizmanın çok daha hızlı ve sağlıklı olması için C ve D vitamini alımlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Vücudu çok daha güçlü hale getiren C ve D vitamini alımlarını en yüksek seviyeye çıkarmayı öneren Karatay, “ Ben uluslararası D Vitamini Konseyi üyesiyim.” Diyerek bu konudaki sözlerini çok daha inandırıcı hale getirdi.

Koronavirüsle Mücadele Tedbirlerine Değindi

Kişisel temizliğe, sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat çeken Canan Karatay, bu süreçte sağlık çalışanlarına destek olmak gerektiğinin altını çizdi. Kalabalık ortamlardan uzak durulmasını, bol bol su tüketilmesini ve C ve D vitaminlerine ağırlık vererek beslenmek gerektiğini dile getiren Canan Karatay, sağlıklı beslenme kurallarının da virüsle mücadelede önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.