28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıC vitamini serumu ne işe yarar? Kullananların yorumları

C vitamini serumu ne işe yarar? Kullananların yorumları

C vitamini serumu asidik yapıya sahip olan protein liflerinden biridir. Cildi ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olan C vitamini serumu cildinizi parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. Peki, bu mucizevi ürünün diğer faydaları nelerdir? C vitamini serumu nasıl kullanılmalıdır? C vitamini serumunun zararı var mıdır?

İçerikleri

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen C vitamini serumu cilde uygulandığı zaman cildin elastin ve kolajen üretimini artırmaktadır. Bu sayede ciltte meydana gelen sorunları kısa sürede tedavi etmektedir. Ancak C vitamini serumunu kullanırken çok dikkat edilmelidir. Yanlış ve fazla kullanım istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Sizlere özel olarak hazırladığımız bu yazımızda C vitamininin tüm faydalarını ve nasıl kullanılacağını detaylı olarak öğrenmiş olacaksınız.

C Vitamini Serumu Ne İşe Yarar?

Canlılığını kaybeden mat cildini canlandırmak isteyenlerin tercihi olan C vitamini serumu ne işe yarar öğrendikten sonra sizler de bu serumu kullanmak için can atacaksınız. Küçük şişiler şeklinde satılan C vitamini serumunun birçok faydası bulunmaktadır. Farklı markalar tarafından üretilen C vitamini serumları eczaneler ve kozmetik mağazalarda satılmaktadır.

Cildin ihtiyacı olan C vitamini eksiğini tamamlayan C vitamini serumu içerisinde E vitamini, askorbit asit, karanfil yağı ve aloe vera jeli gibi bileşenler vardır. Bu bileşenlerin her birinin cilde olan faydaları farklıdır. Kullanımı çok kolay olan C vitamini serumu sivilce izlerine iyi gelir. Cildin nem oranını dengeleyerek kırışıklıkları azaltır. Cilt tonunu eşitleyen bu serum solgun cildin canlanmasına yardımcı olur.

C Vitamini Serumunun Cilde Faydaları Neler?

Vücudun temel işlevlerini doğru şekilde yerine getirebilmesi için bazı mineral ve vitaminlere ihtiyacı vardır. Bu vitaminlerden biri de C vitaminidir. C vitamini eksikliğinde zamanla ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçmek için C vitamini serumunun cilde faydaları neler öğrenerek bu serumu kullanmaya başlayabilirsiniz. Birçok farklı faydası olan C vitamini serumunun cilde sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kırışıklıkları azaltır.
  • Cildin nem oranını dengeler.
  • Sivilce izlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Cildi onararak yaraların çok çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Güneş lekelerini azaltır.
  • Cildin pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Akne oluşumunu azaltır.
  • Göz altı morluklarına iyi gelir.

C Vitamini Serumu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tüm cilt ürünlerinde olduğu gibi C vitamini serumunu alırken de dikkat etmeniz bazı etmenler bulunmaktadır. Serumlardaki C vitamini oranları çok önemlidir. Öncelikle bu orana dikkat edilmelidir. Bazı uzmanlar C vitamini oranı -30 arasında olan serumların alınmasını önermektedir. Çok yüksek ya da çok düşük C vitamini oranlarının cilde herhangi bir faydası olmayacaktır. Sizlere C vitamini serumu alırken nelere dikkat edilmeli aktaracağız. Ancak bu konuda kendi doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

C vitamini serumunun içerisinde bulunduğu kabın koyu renkli olması gerekmektedir. Koyu renkli kaplarda ışık ile temas en aza indirilmektedir. Ayrıca ürünün içeriği kontrol edilmelidir. İçeriğinde cilde zarar verebilecek bileşen bulunan ürün tercih edilmemelidir. Her ürün her cilt tipine uygun değildir. Bu konuda da dikkat edilmelidir. Alerjisi olanların doktorlarına danışmadan bu ürünü kullanmamaları önerilir.

C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

C vitamini serumundan maksimum fayda sağlanabilmesi için C vitamini serumu nasıl kullanılır bilinmesi gerekmektedir. C vitamini serumu sabahları akşamları temizlenmiş cilde uygulanmalıdır. Bu serum nemlendiriciden önce tonikten sonra kullanılmalıdır. Cilde ince bir katman halinde sürülmelidir. Düzenli kullanıldığı zaman etkilerini kısa süre içerisinde göstermektedir.

C Vitamini Serumu Günde Kaç Kez Kullanılır?

C vitamini serumu alındıktan sonra karanlık ve nemli olmayan bir alanda saklanmalıdır. Kullanımına dair en önemli ayrıntı budur. C vitamini serumu günlük bakımın bir parçasıdır ve kullanımı rutin haline getirilmelidir. C vitamini serumu hem sabah hem de akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılır.

C Vitamini Serumu Evde Yapımı Nasıldır?
C Vitamini Serumu Evde Nasıl Yapılır?

C Vitamini Serumu Evde Yapımı Nasıldır?

Cildi gençleştiren ve kusursuz bir görünüme sahip olmayı sağlayan C vitamini serumu evde yapımı nasıldır birçok kişinin öğrenmek istediği bir konudur. Birçok kişi C vitamini serumunun evde yapılabileceğine şaşırmaktadır. Ancak C vitamini serumu evde yapılabilmektedir. Bunun için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 1 tatlı kaşığında C vitamini tozu
  • 2 tatlı kaşığında aloe vera jeli
  • 1 tatlı kaşığı filtreden geçirilmiş su
  • İsteğe bağlı olarak ¼ çay kaşığı E vitamini

Küçük bir kap içerisine su ile C vitamini tozu eklenir ve C vitamini tozu eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan karışım huni yardımı ile koyu renkteki bir şişeye boşaltılır. Hazırlanan şişe 1-2 hafta kadar buzdolabında bekletilir. İki hafta sonra üründeki pH değişimini fark edeceksiniz.

C Vitamini Serumu Buzdolabında Mı Saklanmalı?

C vitamini serumunun yapısını koruması ve cilde olan etkisinin azalmaması için saklanma koşullarına çok dikkat edilmelidir. C vitamini serumu nem olmayan karanlık bir yerde saklanmalıdır. Ancak buzdolabında saklanmasına gerek yoktur.

C Vitamini Serumu Kaç Yaşında Kullanılır?

Yapılan araştırmalara göre, yaşlanma döneminde genç-olgun ciltler için farklı dönemlerde farklı ürünlerin kullanılması gerekmektedir. C vitamini serumunun ise 30-35 yaşlarında kullanılması önerilmektedir.

C Vitamini Serumu Alerji Yapar Mı?

C vitaminin bilinen bir alerjik yapısı yoktur. Ancak ürünün içerisinde bulunan bileşenlerden birine karşı alerjiniz varsa C vitamini serumu alerji yapar mı sorusuna evet cevabı verilebilir. Böyle bir sorun yaşamamak için doktorunuza danışabilirsiniz. Ayrıca aldığınız ürünü cildinize sürmeden önce kolunuzun ufak bir bölümüne sürerek alerji belirtisi olup olmayacağına bakabilirsiniz.

C Vitamini Serumu Sivilce Yapar Mı
C Vitamini Serumu Sivilce Yapar Mı

C Vitamini Serumu Sivilce Yapar Mı?

C vitamini serumu sivilce yapmaz. Aksine sivilce ve akne oluşumuna engel olur. Ayrıca oluşmuş sivilceleri yok ederek yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

C Vitamini Serumu Tüylenme Yapar Mı?

Bu soruya hem evet hem de hayır cevabı verilebilmektedir. Yüz kremlerinin hemen hepsine belirli oranlarda vitamin ilave edildiği için tüylenme yapmaz. Ancak içeriğinde saf A ve saf E vitamini olan C vitamini serumları çok uzun süre kullanıldığı zaman tüylenme yapma riski ortaya çıkmaktadır.

C Vitamini Serumu Göz Altına Sürülür Mü?

C vitamini serumu göz altına sürülür mü tereddüt eden birçok kişi vardır. C vitamini serumu göz altına ve çevresine sürülebilir. Ancak göz bölgesi hassas bir yapıya sahip olduğu için çok baskı yapmadan uygulanmalıdır.

C Vitamini Serumu Lekelere İyi Gelir Mi?
C Vitamini Serumu Lekelere İyi Gelir Mi?

C Vitamini Serumu Lekelere İyi Gelir Mi?

Ciltteki lekeler birçok kişinin canını sıkmaktadır. Uv ışınları kaynaklı lekeler ile geçen sivilce lekeleri için C vitamini serumu son derece etkilidir. C vitamini içeren serumların lekelere iyi geldiği bilinmektedir.

C Vitamini Serumu Sivilceye İyi Gelir Mi?

Anti-enflamatuar özelliğe sahip olan C vitamini serumu topikal olarak kullanıldığı zaman sivilcelere ve sivilce izlerine iyi gelmektedir. Ancak bu etkinin sağlanması için düzenli kullanım son derece önemlidir.

C Vitamini Serumu Yaralara İyi Gelir Mi?

C vitamini serumunun cildi onarıcı bir etkisi vardır. Bu etkisi sayesinde yaraların çabuk bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Ayrıca C vitamini serumu sivilce izlerine de iyi gelmektedir.

C Vitamini Serumu Kullananların Yorumları

C vitamini kullananların yorumları son derece önemlidir. Çeşitli sitelerde ve forumlarda C vitamini serumu ile ilgili yapılan yorumlar incelendiğinde, bu serumdan genel anlamda memnun olunduğu görülmektedir. Bu serumu kullananlar serumun etkilerinden son derece memnunlar. Tüm kullanıcılar düzenli kullanımın önemine dikkat çekmişlerdir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!

C vitamini serumu ne işe yarar? Kullananların yorumları