24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBotoks etkili güzelavrat otu (dulavrat otu) ne işe yarar?

Botoks etkili güzelavrat otu (dulavrat otu) ne işe yarar?

Cilt üzerinde botoks etkisi yaratan güzel avrat otu, uzun yıllardır alternatif tıp alanında kullanılıyor. Peki, güzelavrat otu nedir? Güzelavrat otunun faydaları neler? Tüm ayrıntılar haberimizde

İçerikleri

Güzel avrat otu halk arasında dulavratotu olarak da bilinir. Kökü gevrek ve acı olan bu ot papatyagiller ailesindendir. Nemli bölgelerde yaşar ve soğuğa dayanır. Ülkemizde Doğu ve Orta Anadolu bölgelerinde yetişir. Bu bitkinin çayı, tentürü, merhemi ve yağı bulunur. Enginar tadına benzer bir tadı vardır.

Güzelavrat Otu Nedir?

Yol kenarlarında dikenli ve alımlı görünümü ile dikkat çekici bu bitkinin adını öğrenenler güzelavrat otu nedir diye merak eder. Güzel avrat otu yaz mevsiminde mor çiçekleri olan dikenli bir bitkidir. Kalın dallı ve geniş yapraklı olan bu bitki binlerce yıl öncesinde alternatif tıpta sıklıkla kullanılmıştır. Tarihi bilgiler Kızılderililerin güzel avrat otu yaprakları ile hazırlanan kaynamış suyu içtiklerini söyler. Anadolu’nun bazı bölgelerinde dulkarı gömleği olarak bilinir. Bu ot kendiliğinden yetişir ve uçucu yağ konusunda zengin içeriklidir. Günümüzde cilt ve vücut sağlığı için başarılı sonuçlar verir.

Güzelavrat Otunun Faydaları Neler?

Güzelavrat otu cilde botoks etkisi yapar:

Östrojen hormonu içeren bu bitki hücreleri yeniler. Dulavrat otu botoks etkisi yaparak aynı zamanda cildi sıkılaştırır. Mineral bakımından zengin olan ot, leke ve sivilce sorunları için doğal bir çözüm olur.

Antimikrobiyal özelliği vücudu iyileştirir:

İçeriğinde antimikrobiyal ve antioksidan maddelerin etkinliği idrar söktürür ve ateş düşürür. Ödem atar ve iltihap kurutucudur. Böbreklere yerleşen kum ve taşları temizler.

Kan şekerini düzenler:

Mineral bakımından zengin olan bitkinin içinde insülin maddesi bulunur. Bu sayede diyabet hastalarının kan şekerini dengeler, ani şeker yükselme ve düşmesine karşı kontrol edici olur.

Saç sağlığını korur:

Bitkinin kaynamış suyu saçı besleyen mineraller bulundurur. Kaynamış su soğutulur ve saç dibinden saç ucuna kadar sürülür. Ardından durulanır. Dulavrat otu saçların yağ dengesini düzenler ve saça canlılık katar.

Bağışıklığı artırır:

Vücut direncini artıran bu bitki hastalıklara karşı bağışıklığı kuvvetlendirir. Terletici özelliği sayesinde vücut toksin ve mikroplardan arınır. Vücutta kanserli hücrelerin yayılım alanlarını kısıtlar. Üst solunum yolu hastalıklarında aktif iyileştirici rol alır.

Sindirim sistemini düzenler:

Tokluk hissi veren güzel avrat otu, mide asitlerini dengede tutar. Yemek sonrası ağır hissetmeyi engeller. Sindirim sistemini düzenler ve korur.

  • Vücutta serbest dolaşan yabancı maddeleri engeller.
  • Cildi güzelleştirir ve elastikiyetini artırır.
  • Gut ve romatizma hastalarına şifa olur.
  • Sülfürin içeriği sayesinde sedef hastalarının tedavisinde kullanılır.
  • Kepeklenmeyi engeller. Saçın hızlı uzamasını sağlar.
  • Mide yanmasını önler ve vücudu güçlendirir.

Dulavrat Otu Ne İşe Yarar?

Son dönemin merak edilen bu bitkisi için en çok güzelavrat otu ne işe yarar sorusu araştırılıyor. Bitkinin yapraklarından lapa hazırlanır. Cilde sürülen bu lapa başta yüz bölgesi olmak üzere çoğu problemi tedavi eder. Cildi temizler ve yağlardan arındırır. Siyah nokta problemini kısa sürede çözer. Gözenekleri küçültür.

Bitkinin yaprak ve kökünden kaynatılmış su ile saçlar beslenir. Vücut sağlığını korumak için ise çayı tüketilir. Peki, güzelavrat otu çayı nasıl hazırlanır?

Dulavrat Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bitki çayları içinde mide rahatlatan ve sindirim kolaylaştıran güzelavrat çayı, genel insan sağlığını korur ve vücudu dinginleştirir.

Malzemeler:

  • 2 çay kaşığı güzelavrat otunun kurusu
  • 250 ml sıcak su
  • Süzgeç

Nasıl demlenir?

2 çay kaşığı güzelavrat otunun kurusu, 250 ml suyun içinde kaynatılır. Ortalama 5 dakika sonra süzgeçten geçirilen çay hemen tüketilir. Besin değerlerini kaybetmemesi için bekletilmeden içilmelidir.

Botoks etkili güzelavrat otu (dulavrat otu) ne işe yarar?