16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalıkBilim insanlarından kolon kanserine çözüm

Bilim insanlarından kolon kanserine çözüm

İçerikleri

Hindistan cevizi yağı mutfakta ve bakım malzemesi olarak kullanılmaya başlandı. Ama bu mucizevi yağın başka yararları da var. 

Kemoterapi hala en yaygın kanser tedavi yöntemi iken, yakın zamanlarda yapılan araştırmalar hindistan cevizi yağının kanserin en azılı düşmanlarından biri olduğunu kanıtladı. 

Oleik asit bağışıklı sistemini destekleyer. Ve en yoğun bulunduğu besinlerden biri hindistan cevizi yağı. 

Hindistan cevizi yağı zaten iltihap karşıtı bir besin. İçindeki yağ asitleri bakteriler, mantar ve virüsleri yok etmekte başarılı. 

Cancer Research Journal’da yayımlanan bir araştırmaya göre hindistan cevizi yağının %50si oleik asitten oluşuyor. Ve oleik asit kolon kanser hücrelerini yok etmekte etkin. 

Adelaide Üniversitesi’nde yapılan yapay alan deneylerine göre bu yağ kanser hücrelerinin %90’ının 2 günde yok etti. Araştırmalar hala süregeldiği için vivo deneylerinin sonuçlarının nasıl olacağını görmek gerekiyor. 

Amerikan Psikoloji Derneği (American Physiology Society)’nde fareler üzerinde yapılan bir başka araştırmaya göre, hindistan cevizi yağı ve doğurulmuş yağ içeriği, bilim insanalrının yağın doyurulmuş içeriğinin iltihaplanmayı azaltığı, ölü hücrelerin apoptoz, hücrelerin ise orantısız büyümesini azalttığı sonucu varmalarına sebep olmuştur. Tüm bu bulgular kolon kanserine karşı  bir umut ışığı olmuştur. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 20:22