28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBakımsız ve Kuru Eller İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

Bakımsız ve Kuru Eller İçin Altın Değerinde Tavsiyeler

İçerikleri

Ellerimiz hepimizin bildiği üzere vücudumuzdaki en önemli organların başındadır. Çünkü eller estetik açıdan bir bütünlük yakalamamıza yardımcı oldukları gibi birçok aktiviteyi de yapabilmemizi sağlar. Günlük hayatta fazlasıyla yorulan ellerimiz bu zorlu süreçte fazlasıyla yıpranabilmektedir. Bu nedenle vücudumuzda en çok bakıma ihtiyaç duyan organımızın ellerimiz olduğunu ifade etmek çok da yanlış bir söylem olmaz.

Güzelliğin ve bakımlı bir görünüşün kilit anahtarı olan elleri yıpratan başlıca etkenler soğuk, kalitesiz bakım malzemelerinin kullanımı, deterjan gibi kimyasal maddelerle uzun süreli temas, genetik yatkınlık ve düzensiz beslenme alışkanlığı şeklinde sıralanabilir. Bu faktörlerin dışında elleri kurutan ve bakımsız bir görünüm almasına neden olan daha birçok neden sayılabilir. Peki kuruyan elleri daha sağlıklı ve güzel bir hale getirebilmek mümkün değil mi?

Bakımlı Eller İçin Tavsiyeler

El Kremi Kullanın

Kuruyan ellerin nem dengesinin tekrar sağlanmasındaki en büyük yardımcılardan birisi el kremleridir. Cilt yapınıza uygun bir el kremi seçerek bunu her gece yatmadan önce ellerinize sürün ve bu şekilde sabah kadar bekletin. Tabi ki el kremi seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli konu nemlendirme oranı yüksek olan kaliteli ürünleri tercih etmenizdir. Bunu düzenli olarak yaptığınızda elleriniz yumuşak bir dokuya sahip olacaktır.

Sabun Kullanımına Dikkat Edin

Elleri kurutan başlıca faktörlerden birisi de ellerin sürekli olarak yıkanmasıdır. El temizliğinde çok aşırıya kaçmak ve yıkama sonrası ellerin güzel bir şekilde durulanmaması cilt yüzeyinde sabun kalıntılarına neden olabilmektedir. Bu kalıntılar da cilt dokusunun kurumasına ve yıpranmasına neden olur. Bunun yanında kullandığınız sabunların nemlendirici özelliğinin bulunması da ellerinizin kurumasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Bol Bol Su İçin

Gün içerisinde bol bol sıvı tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Su içmek hem vücut sağlığı hem de cilt hücreleri için oldukça faydalı bir eylemdir. Bu nedenle günlük en az 1,5-2 litre su içmeniz daha canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Temizlik Sırasında Eldiven Giyin

Özellikle ev temizliğinde ya da bulaşık yıkarken eller içeriğinde çeşitli kimyasal maddeler bulunan deterjanlarla birebir temas halinde olmaktadır. Bu tür kimyasallar da ellerin kurumasına ve yıpranmasına neden olan başlıca etkenler arasındadır. Temizlik yaparken eldiven kullanmanız cildiniz için zararlı olan bu maddelerin olumsuz etkilerinden korunmanıza yardımcı olacaktır.

Ellerinizi Sirkeyle Yıkayın

Cilt yüzeyinde birikerek ellerin kurumasına neden olan sabun ve deterjan kalıntılarının atılmasındaki en büyük yardımcılardan birisi de sirkedir. Bir bardak ılık suya 2-3 çorba kaşığı sirke ekleyerek karıştırın. Ardından bu karışımın içerisinde ellerinizi bir süre bekletin veya ellerinizi hazırladığınız sirkeli suyla güzelce yıkayın. Durulama işleminin ardından ellerinizin daha yumuşak bir dokuya sahip olduğunu fark edeceksiniz.

Bakımsız ve Kuru Eller İçin Altın Değerinde Tavsiyeler