26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıAvil merhem yüze sürülür mü, ne işe yarar?

Avil merhem yüze sürülür mü, ne işe yarar?

Avil merhem, son dönemlerde en çok aranan ilaçlardan biri olmuştur. Güneş yanığı nedeni ile ciltt meydana gelen kaşıntıları gideren Acil merhem batma hissine de iyi gelmektedir. Etken maddesi feniramin olan Avil merhem böcek sokmalarında da kullanılmaktadır. Geniş kullanım amacına sahip olan Avil merhem ne işe yarar? Avil merhem nasıl kullanılır? Avil merhem ile ilgili tüm merak edilenlere bu yazımızda yer verdik.

İçerikleri

Beyaz renkli ve homojen bir yapıya sahip olan Avil merhem 25 gramlık tüplerde satışa sunulmuştur. Kullanım alanı oldukça geniş olan Avil merhemi doktorunuza yazdırarak eczanelerden satın alabilirsiniz. Hemen hemen her cilt yapısına uygun olan Avil merhem oldukça faydalı bir kremdir.

Avil Merhem Nedir?

Günümüzde birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılan Avil merhem nedir öğrenmek isteyen takipçilerimiz için bu özel yazımızı hazırladık. Avil merhem birinci derecede yanıklar için önerilmektedir. Bununla beraber alerjik deri lezyonları için de Avil merhem reçete edilmektedir. Yaz aylarının gelmesi ile beraber artan güneş yanıklarının tedavisinde Avil merhem kullanılmaktadır.

Antihistaminik bir ilaç olan Avil merhemin etken maddesi feniramin hidrojen maleattır. İlacın bu etken maddesine karşı alerjisi olanlar dışında merhemin herhangi bir yan etki riski çok düşüktür. Fakat her ihtimale karşı doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Avil Merhem Ne İşe Yarar?
Avil Merhem Ne İşe Yarar?

Avil Merhem Ne İşe Yarar?

Avil merhem ne işe yarar diye merak eden takipçilerimiz için geniş kapsamlı bir araştırma yaptık. Uzmanlar tarafından genelde güneş yanığı sonrası reçete edilen Avil merhem kaşıntı ve batma hissine iyi gelmektedir. Bununla beraber Avil merhemin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

Şişkinliğe neden olan kimyasalların etkisini yok etmektedir.

  • Kaşıntıyı azaltır.
  • Böcek sokmalarına iyi gelir.
  • Birinci derece yanıkları tedavi eder.
  • İltihap semptomlarına iyi gelir.
  • Kas ağrısına iyi gelir.
  • Baş ağrısını azaltır.
  • Kas ve sırt ağrılarını azaltır.
  • Adet ağrılarını hafifletir.
  • Kurdeşen ağrısına iyi gelir.

Avil Merhem Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Avil merhem nasıl kullanılır konusunda doktorunuza danışmanız önerilmektedir. Kremi kullanmadan önce ve kremi kullandıktan sonra ellerinizi sabunlu su ile yıkamanız tavsiye edilmektedir. Kullanacağınız alanı da temizledikten sonra kremi ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz. Günde iki veya üç kez kremi kullanabilirsiniz. Kremi kullandığınız alanı bandajlamayın veya üstünü kapatmayın. İki saat sonra kremi sürdüğünüz bölgeden silebilirsiniz.

Avil Merhem Gebelikte (Hamilelikte) Kullanılır Mı?
Avil Merhem Gebelikte (Hamilelikte) Kullanılır Mı?

Avil Merhem Gebelikte (Hamilelikte) Kullanılır Mı?

Avil merhemin hamilelik döneminde kullanılması önerilmez. Ancak uygulanacak tedavinin faydası oluşacak risklerden fazla ise doktorunuz ilacı kullanmanıza izin verebilir.

Avil Merhem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Avil merhemin emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilmez. Ancak doktorunuza danışarak bu konuda daha doğru bilgileri alabilirsiniz.

Avil Merhem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Anne ve babalar çocukları için kullanacakları ilaçlarda endişe etmektedir. Özellikle bebeklerde kullanılan ilaçlara çok dikkat edilmelidir. Avil merhem bebeklerde kullanılır merak edilen bir konudur. Avil merhemin 1 yaş altındaki bebeklerde kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Avil Merhem Kortizonlu Mu?

Her kremde olduğu gibi Avil merhem kortizonlu mu sorusunun yanıtı araştırılmaktadır. Avil merhem içeriğinde Kortizon yoktur.

Avil Merhem Göze, Göz Çevresine Sürülür Mü?

Avil merhemin göze ve göz çevresine temasından kaçınılmalıdır.

Avil Merhem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Avil merhemin hassas olan genital bölgede kullanılması önerilmez.

Avil Merhem Yüze Sürülür Mü?

Önemli konulardan biri de Avil merhem yüze sürülür konusudur. Göz çevresine değdirmeden Avil merhemi yüzünüzde kullanabilirsiniz.

Avil Merhem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Avil merhem pişik kremi olarak kullanılmaz.

Avil Merhem Hemoroid İçin Kullanılır Mı?

Avil merhemin hemoroid için kullanılıp kullanılmadığı konusunda doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir. Kremin prospektüsünde bu konuda herhangi bir bilgi yoktur.

Avil Merhem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Avil merhem sivilceye iyi gelir mi sorusuna maalesef hayır yanıtı verilmektedir. Sivilce tedavisi için doktorunuzdan başka bir krem reçete etmesini talep edebilirsiniz.

Avil Merhem Mantara İyi Gelir Mi?

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan Avil merhem mantara iyi gelmez.

Avil Merhem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Kremin prospektüsü incelendiği zaman uçuğa iyi geldiğine dair herhangi bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Avil Merhem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Birçok takipçimiz Avil merhem kaşıntıya iyi gelir mi merak etmektedir. Avil merhem, güneş yanıkları ya da alerjik hastalıkların neden olduğu kaşıntıya iyi gelmektedir.

Avil Merhem Yanığa İyi Gelir Mi?

Avil merhem bir yanık kremidir. Güneş yanıkları ve birinci derece yanıklar için Avil merhem reçete edilmektedir.

Avil Merhem Uyuza İyi Gelir Mi?

Avil kremin Uyuza iyi geldiğine dair net bir bilgi yoktur. Bu nedenle uyuz için Avil kremin kullanılıp kullanılmadığı konusunda doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Avil Merhem Muadili Kremler Hangileri?

Avil merhem her eczanede satılan bir kremdir. Ancak bazen Avil merhemi bulamadığınız zaman Avil merhem muadili kremler hangileri öğrenerek bu kremleri kullanabilirsiniz. Avil merhemin muadili kremler şu şekilde sıralanabilir:

  • Aviject Ampül
  • Fenamed Ampül
  • Daizyn Enjeksiyonluk çözelti

Avil Merhem Fiyat 2022

Avil merhemin güncel fiyatı 23,68TL’dir.

Avil Merhem Reçetesiz Alınır Mı?

Avil merhem reçetesiz alınır birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Avil merhem hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satın alınabilir. Ancak reçete edildiği zaman ücreti SGK tarafından karşılanmaktadır.

Avil Merhem Yan Etkileri Neler?

Avil merhemin etken maddelerine karşı alerjisi olan kişilerde ciddi yan etki riski bulunmaktadır. Ancak alerjisi olmayan kişilerde yan etki görülme riski çok azdır. Avil merhemin olası yan etkileri arasında kurdeşen, nefes almada güçlük, karın ağrısı gibi etkiler sayılabilir.

Avil Merhem Kullananların Yorumları Neler?

Avil merhem kullananların yorumları neler öğrenerek Avil merhem hakkında bilgilere önceden sahip olabilirsiniz. Avil merhem kullanan kişiler, yaşadıkları sorunun en kısa sürede geçtiğini belirtmektedir. Kremin yan etkileri de çok fazla görülmemiştir.