26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerSalatalık suyu deyip geçmeyin! Öyle şeylere şifa ki!

Salatalık suyu deyip geçmeyin! Öyle şeylere şifa ki!

İçerikleri

Kalp Hastalığı Riskini Azaltır

Amerikan Kalp Derneğinin yaptığı geniş çaplı bir araştırmaya göre düzenli egzersiz yaparak ve salatalık suyu tüketen kişilerde kalp hastalığına daha az rastlandığını tespit ettiklerini ortaya koydular.

Dehidrasyonu Önler

Sıvı bakımından bol bir sebze olan salatalık bu özelliğiyle dehidrasyonu önlemede büyük rol oynar. Ulusal sağlık örgütünün yaptığı analitik çalışmalara göre bir bardak salatalık suyu yaklaşık 6 bardak suya denk geldiğini ortaya çıkardı yani bir bardak salatalık suyu içerek günlük sıvı tüketimini karşılayabilirsiniz.

Kanser Riskini Azaltır

Doğada birçok meyve ve sebze kansere karşı savaş halinde olan besinlerdir ancak salatalık suyu tüketimi diğer sebzelere oranla daha etkilidir. Sadece kansere karşı değil birçok kronik hastalıkla mücadelede de önemli rol oynarlar.

Vitamin ve Mineral Eksikliğini Karşılar

Hamile kadınlarda ve zayıf bireylerde ortaya çıkan vitamin ve mineral eksikliği düzenli salatalık suyu tüketimiyle kontrol altına alınabilir.

Cildi Korur

Akne ve sivilcelere salatalık suyu ile savaş açabilirsiniz ayrıca kuru cilde sahip kişilerde salatalık suyu tüketebilir bu konuda doğal bir destek alabilirler.

Kas Zayıflığını Önler

Yaşlılarda ortaya çıkan kemik erimesi ve kas problemlerine salatalık suyu desteğiyle çözüm üretebilirsiniz. Ayrıca gençlerinde her akşam düzenli olarak tüketmesi önerilmektedir.

Zayıflamaya Yardımcı Olur

Kilo vermeye çalışıyorsanız , şekerli gazozları, spor içeceklerini ve meyve sularını salatalık suyuyla değiştirmek, diyetinizden ciddi miktarda kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

Bazen vücudunuz açlıkla susuzluğu karıştırır. Gerçekten susadığınızda, aç olduğunuzu hissedebilirsiniz. Farkı nasıl bileceksin? İlk önce uzun bir bardak salatalık suyunu için. Salata suyunu bitirdikten sonra açlığınız kaybolursa, susadığınızı anlamış olursunuz. Eğer hala açsan, o zaman aç olduğunuzu bilirsiniz.

Kan Basıncını Düşürür

Fazla tuz, vücutta sıvı birikmesine neden olarak kan basıncının yükselmesine sebebiyet verir. Potasyum, böbrekler tarafından tutulan sodyum miktarını düzenlemeye yardımcı olan bir elektrolittir. Salatalıklar iyi bir potasyum kaynağıdır. Salatalık suyu içmek vücudunuzun daha fazla potasyum almasına ve potansiyel olarak kan basıncınızın düşmesine yardımcı olur.

Cildi Sağlıklı Yapar

Salatalık suyu, cildinizi içten içe yatıştırmaya yardımcı olabilir. Hidratlı kalmak vücudunuzun toksinleri temizlemesine ve sağlıklı bir cilt sağlamanıza yardımcı olur. Salatalık, akne tedavisinde kullanılan pantotenik asit veya B-5 vitamininde de yüksektir. Bir fincan dilimlenmiş salatalık, önerilen günlük B-5 vitamini değerinin yaklaşık yüzde 5’ine sahiptir.

Kemik Sağlığını Arttırır

Salatalık K vitamini bakımından yüksektir. Aslında, bir fincan dilimlenmiş salatalık, önerilen günlük değerin yaklaşık yüzde 19’una sahiptir. Vücudunuzun, sağlıklı kemikler ve dokuları oluşturmak için gerekli proteinleri üretmeye yardımcı olmak ve aynı zamanda kanınızın pıhtılaşmasını sağlamak için K vitaminine ihtiyacı vardır. Bu vitamini almak için salatalık suyunu tüketmekten daha iyi bir yolu var mı?