Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerPatates Suyunun Mucizevi Faydaları!

Patates Suyunun Mucizevi Faydaları!

Sıradan ve ucuz fakat olağanüstü şifa özelliklerine sahip çiğ patates suyu, muazzam şifa kapasitesine sahip olağanüstü bir iksirdir. Gastrit, kolik ve mide ülseri tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

İçerikleri

Legend, Birinci Dünya Savaşı sırasında bir grup Alman askerinin yemeklerinin, çiğ patateslerin özel bir diyetiyle sınırlandırıldığını söylüyor. Bu beslenme sonuçları şaşırtıcıydı: gastrik problemleri olan askerlerin mucizevi bir şekilde iyileştiği görüldü. Savaştan sonra doktor JF Magerl çiğ patates suyu ile mide rahatsızlığı olan hastaları tedavi etmeye başladı. 10 günlük tedaviden sonra, semptomlar hastalarının çoğunda azaldı. Patates suyunun mükemmel bir doğal çare olduğu böylelikle anlaşılmış oldu.

Modern tıp kadar etkili olan bir diğer tedavi yöntemi  doğal tedavi yöntemleridir. Patates suyu da bunlardan biridir ve patates suyunun inanılmaz faydaları vardır. Meyve suyu gibi içilebilen patates suyu şeker hastaları için, kanser hastaları için ve yüksek tansiyon gibi pek çok hastalığa faydaları yüzyıllar öncesinden bilinmektedir.

Patates aslında çiğ olarak tüketildiğinde oldukça faydalıdır. Fakat her patates tedavi için kullanılmaz. Özellikle yeşil kabuklu patatesler içerdiği toksinler itibarıyla önerilmez ve soyulması gerekir. Patates suyunun faydaları arasında en önemli yeri mide ülseri, mide yanması gastrit, bel, eklem ve sırt ağrısı gibi rahatsızlıklar alıyor. Bu hastalıklar haricinde patates suyu zayıflamak isteyenlerin ve saç bakımı, cilt güzelliği amacıyla kullananların da tercihi oluyor.

İşte patates suyunun faydaları: Bel ağrısı:

Patatesi kaynatarak elde ettiğiniz suyu soğutup için, bel ağrısından kurtulun. Yalnız patatesi kaynatmadan önce üzerindeki siyah lekelerden iyice arındın. İki haftada bir de bu suyu içmeye ara verin.

Artrit:

Romatizma gibi artrit inflamatuvar bir durumdur. Patatesteki yüksek mineraller, potasyum ve organik tuz içeriği onu en iyi anti-inflamatuar yiyeceklerden biri haline getirir. Bir patates dilimi ile birlikte dilimleyin ve bir bardak damıtılmış suda bekletin. Sabahları yemekten önce içelim.

Eklem ve diğer ağrı türleri:

Çiğ patates suyunun düzenli tüketilmesi, artrit, gut ve hatta baş ağrısı ile ilişkili ağrıların giderilmesinde önemli bir çare.

Romatizma:

Çiğ patatesten alınan sıvı romatizma için mükemmel bir çözümdür. Zehirli bir durum için çok detoks yapar. En iyi etki için yemekten önce 2 çay kaşığı su içirin.

Gastrit:

Mide hastalıklarının doğal çaresi patates suyunda gizli. Uzmanlar çiğ patates suyu kullanarak mide yanması ve mide ülserinin doğal yollarla tedavi edilebileceğini belirtti. “İngiltere Mancester Üniversitesi’nde görevli bilim adamlarının gerçekleştirdiği çalışmaların neticesinden çiğ patates suyunun mide ülserini iyileştirdiği anlaşılmaktadır.” Bir bardak suya bir yemek kaşığı patates suyunu ekleyin ve sabah öğle akşam olmak üzere yemeklerden 30 dakika önce için.

Kanser:

Dr. Kagamine Akita, Japonya Üniversitesinde çiğ patates ve suyundan yaptığı deneylerde farelerin tümör hücrelerinin büyümesini önleyici özelliği olduğunu kanıtlamıştır. Yaptığı çalışma Kanser uluslararası kongresinde yayınlanmıştır. Almanya’daki kongre büyük heyecan yaratmıştır.

Yüksek tansiyon:

Bugün patates suyu kalp hastaları, yüksek tansiyon, diyabet, romatizma gibi hastalıkların tedavisinde ve böbrek, karaciğer hastalıkları ile mücadelede etkin bir araç olarak kullanılmaktadır.

Göz altı morlukları

Patates suyunu kompres şeklinde göz altına uygularsanız göz altındaki halkları ve şişlikleri indirir.

Gıda zehirlenmesini

Havuç suyu ile karıştırıldığında gıda zehirlenmesini geçirerek bedeni zehirden arındırır

Zayıflama

Patates suyunu gece yatmadan önce bir bardak tüketirseniz hızlı bir şekilde zayıflarsınız.

Böbrek taşı

Patates suyu idrar yollarını temizleyerek böbrek taşı oluşumunu engeller ve olan taşları da ufaltır.

Cilt Bakımı

Mermer gibi bir cilt için patates suyu biçilmiş kaftandır. Evde doğal tedavi yöntemi olan patates suyu kürü için önce iki patatesi rendenin en ince bölümünde rendeleyin. Suyunu sıkın ve bununla yüzünüzü yıkayın. Geriye kalan posasını gözaltlarına ve burun üzeri de dahil olmak üzere yüzünüze yayın. Cildi besleyecek ve canlı tutacaktır. Patates posası cilde yapışıyor, düşmüyor, rahatlıkla işinizi yaparken yüzde duruyor. Yani bu işlemi yaparken işinizden geri kalmayacaksınız. Yarım saat sonra yüzünüzü temizleyin, pürüzssüz ve mermer gibi bir cildiniz olacak.