26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerReçetesiz satılan zayıflama haplarının zararları ve yol açtığı hastalıklar!

Reçetesiz satılan zayıflama haplarının zararları ve yol açtığı hastalıklar!

İçerikleri

Zayıflamak, daha fit bir görünüşe sahip olmak asırlar süren gelişim sürecimiz içerisinde insanların dikkatle üzerinde durduğu önem arz eden konudur. Bu sebeple zayıflamak için çeşitli alternatif tedavi yöntemleri ve en önemlisi belirli şirketler tarafından ‘’zayıflama’’ ilaçları üretilmeye başlanmıştır.

İnsanların barındırdığı bu zayıflama isteği ticaret sektöründe önemli bir yere sahiptir. Belirli şirketler insanların bu zayıflama güdüsünü paraya çevirmenin en ideal yollarını bulmaya çalıştılar ve sonunda önemli bir para kaynağı olan zayıflama ilaçları üretmeye başladılar. Üretilen bu ilaçlar ise kaliteli reklamlar, olumsuz telkinler ve tanıtımlar ile insanlara duyuruldu. İlaçların tanıtım ve reklamlarında sürekli ‘’zararsız, bitkisel ve doğal’’ gibi olumlu ifadeler kullanıldı. İlaçları insanlara zararsız gösteren tanıtımlar ile piyasaya sayısızca zararlı ilaç sunuldu.

Sağlık Bakanlığı Onaylı Sadece 2 Zayıflama İlacı Var!

Sağlık Bakanlığından onay almış sadece 2 adet zayıflama ilacı bulunuyor. Onun dışında ki tüm ilaçlar ise reçetesiz olarak satılıyor ve gerek ilaç gerekse o ilacı üreten firma hakkında tam bir bilgi bulunmuyor. Çeşitli tanıtım ve reklamlar yollarıyla insanların zayıflama isteği kullanılarak bu reçetesiz ilaçların piyasada hızla yayılması sağlanıyor.

Bizde bu yazımızda reçetesiz satılan zayıflama haplarının içlerinde barındırdıkları zararları ve tüketen kişilerde neden oldukları rahatsızlıkları siz değerli okuyucularımıza açıklayıcı bir şekilde anlattık.

Reçetesiz Zayıflama Haplarının Zararları

  • Kalp atış ritminin bozulmasına sebep olunur ve en önemlisi tüketen kişi de çeşitli kalp rahatsızlıklarının(kalp yetmezliği vb.) oluşumuna yol açılabilir.
  • Cildin erken yaşlanmasına sebep olacak maddeler barındırırlar ve kişi de erken yaşlanma hissinin oluşumuna yol açabilirler.
  • Vücudun denge sisteminin bozulmasına sebep olurlar.
  • Kişi de iştahsızlık sorununun oluşmasına yol açabilirler. İştahsızlık ise vücudun, damar sisteminin gerektiği şekilde beslenmemesine yol açar. İlerleyen durumlar da kişi de kansızlık rahatsızlığı da oluşabilir. Bir çok önem arz eden hastalığın arka planında ise kansızlık yer alıyor.
  • Kişi de yüksek tansiyon rahatsızlığının oluşumuna yol açma riskleri fazladır. İlerlemiş tansiyon ise çeşitli iç hastalıkların oluşmasına yol açar.
  • Zayıflama ilaçları kısa süre içinde kilo vermenizi sağlayabilir ve bu zayıflama süreci gözünüze iyi gözükebilir fakat ilacı bıraktığınız taktirde vermiş olduğunuz kilodan daha fazla kilo alırsınız, bırakmadığınız taktirde ise çok ciddi rahatsızlıkların oluşmasına doğru riskli bir süreçte ilerlemeye devam edersiniz, şöyle ki ölüm riski bile yer alıyor bu süreç içerisinde.
  • Zayıflama ilaçlarını bıraktığınız zaman kendinize olan güveniniz ciddi anlamda sarsılabilir. Artık bu haplar olmadan kilo veremeyeceğinize inanmaya başlayabilirsiniz. Bu durum ise çeşitli psikolojik rahatsızlıkların oluşumuna yol açar.
  • Kişi alerjik rahatsızlıklar veya kalp-damar rahatsızlıkları bulunuyorsa zayıflama haplar ile bu rahatsızlıklar tetiklenir ve ciddi olumsuz sonuçlara yol açılabilir.

Zayıflama İlaçlarının Yol Açtığı HAstalıklar

  • Zararsız ve faydalı bir amaca hizmet ediyor gibi gözüken bu zayıflama haplarının kişiden kişiye göre ağırlaşabilen yan etkileri de mevcuttur. Bu yan etkilere süreklilik içeren mide bulantısı, uzun süreli kabızlık, uyku düzeninde bozulmalar hatta uykusuzluk ve olumsuz psikolojik etkileri örnek verebiliriz.
  • Eğer ki belirli bir süredir zayıflama hapı kullanıyorsanız kesinlikle kafein, alkol içerikli madde tüketiminden uzak durmalı ve gün içinde bolca su içmelisiniz. Tam tersi bir şekilde hap kullanımı yapıyorsanız hapların sizde yol açacağı zararlar daha da ciddileşir.
  • Beyin fonksiyonlarına ciddi anlamda zararlar verme riskleri yüksektir. Bu soruna paralel olarak ise kişi de unutkanlık, halsizlik vb. gibi sorunların oluşmasını sağlarlar.
  • Reçetesiz zayıflama hapları genellikle içlerinde B6, E Vitamini, A Vitamini, Beta Katoren vitamin ve minerallerini barındırır. Bu hapları kullanan çoğu kişi ‘’İçerisinde vitamin barındırıyor bu hapların ne gibi bir zararı olabilir’’ diye düşünüyor fakat bulunan bu vitamin ve mineraller doktor kontrolü altında kullanılmalıdır. Kontrolsüz bir şekilde kullanım çeşitli bölgede önemli sağlık sorunlarının oluşumuna yol açar.

Siz değerli okuyucularımıza tavsiyemiz mümkün olduğunca zayıflama haplarında uzak durmanız ve eğer ki kilo fazlalığınız olduğunu düşünüyorsanız bir uzman eşliğinde zayıflama sürecine girmeniz…