26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKuru öksürük nasıl geçer, ne iyi gelir? Kuru öksürük için doğal kürler

Kuru öksürük nasıl geçer, ne iyi gelir? Kuru öksürük için doğal kürler

İçerikleri

Kuru öksürüğün bir diğer adı verimsiz öksürüktür. Çünkü normal öksürüklerin aksine bu tür öksürükler ciğerlerimizde ve burun boşluklarımızda biriken mukus, balgam ve diğer tahriş edici maddeleri atmaya yardımcı olmaz.,,

Kuru Öksürük Neden Olur?

Soğuk algınlığına yakalandıktan haftalar sonra bile kuru öksürük yaşamaya devam edebilirsiniz. Aynı zamanda kuru öksürüğün nedenleri arasında aşağıdaki rahatsızlıklar da olabilir:

  • Geniz akıntısı
  • Astım
  • Reflü

Bunlara ek olarak sigara içmek gibi çevresel toksinlere uzun süre maruz kalmak da kuru öksürüğün başlıca nedenleri arasında gösterilmektedir.

Bu hastalık oldukça rahatsız edici olabilir ve hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görüşür. Tedavi için tercih edebileceğiniz birçok klinik tedavi yöntemi vardır ancak kuru öksürük için doğal kürler de evde oldukça etkili bir tedaviyi mümkün kılar.

Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümler

Kuru öksürük için doğal kürler ne yazık ki her kişide aynı etkiyi yaratmayabilir. Sizin için en uygun olanı bulmak için birkaç deneme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Bunlara ek olarak aşağıda paylaştığımız kürlerin tamamının etkili olduğu bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bu tedavi yöntemlerinin bazıları bebekler veya çocuklar için uygun olmayabilir.

1- Bal

Yetişkinler ve 1 yaşından büyük çocuklar için kuru öksürüğün tedavisinde baldan faydalanabilirsiniz. Balın antibakteriyel özellikleri vardır ve boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltmaya yardımcı olur.

2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre balın, özellikle çocuklardaki gece öksürüklerini tedavi etmek için satılan ilaçlardan daha etkili olduğu kanıtlanmıştır. Gün içerisinde birkaç sefer bir çay kaşığı kadar bal tüketebilir veya çayınıza ya da kahvenize tatlandırıcı olarak ekleyebilirsiniz.

2- Zerdeçal

Zerdeçalın içinde iltihaplanma karşıtı, antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip kurkumin adında bir madde bulunur. Bu madde kuru öksürük de dahil olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde çok etkilidir.

Karabiber ile birlikte tüketildiğinde kan akışına karışması daha da kolaylaşan bu maddeyi düzenli olarak kullanmanızda bir sakınca yoktur. Bir çay kaşığı zerdeçal ile çeyrek çay kaşığı karabiberi içeceğinizin içine atıp, tüketin.

Zerdeçal binlerce yıldır bronşit ve astım gibi çeşitli üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Zerdeçalı baharat olarak kullanabileceğiniz gibi dilerseniz takviye olarak kapsüller halinde de kullanabilirsiniz.

3- Zencefil

Zencefilin bakteri ve iltihaplanma karşıtı özellikleri vardır. Aynı zamanda ağrıyı azalttığı ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır.,

Zencefili birçok bitkisel çaya kolaylıkla dahil edebileceğiniz gibi kökünü kullanarak kendi bitkisel çayınızı da hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız çayı da bal ile tatlandırırsanız, kuru öksürük için doğal kürler arasındaki en etkili karışımı hazırlayabilirsiniz.

4- Hatmi Kökü

Hatmi kökü toplumumuzda çok bilinmeyen ancak öksürük şuruplarının ana maddesi olarak kullanılan bir bitki türüdür. Bu bitki sahip olduğu bakteri karşıtı özellikleri ile bilinmektedir.

Özellikle boğaz ağrılarının tedavisinde kullanılan hatmi kökü kuru öksürüğün neden olduğu iltihaplanmayı ve tahrişi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

5- Nane

Nanenin içinde bulunan mentol sayesinde kuru öksürüğün tahrişe neden olduğu boğazınızdaki sinir uçlarını yatıştırabilirsiniz. Bu sayede ağrınızı azaltabilir ve daha az sıklıkla öksürmeye başlarsınız.

Antibakteriyel ve antiviral olduğu bilinen nane aynı zamanda tıkanıklıkları da açar. Nane tüketmek için tercih edebileceğiniz birçok yöntem vardır. Naneden yapılmış pastilleri emebilir veya yatmadan önce nane çayı içebilirsiniz.

Bunlara ek olarak nane esansiyel yağını da aromaterapi olarak kullanabilirsiniz.

Sizin Bildiğiniz Diğer Kuru Öksürük için Doğal Kürler Neler?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi ne yazık ki bu rahatsızlık için herkeste işe yarayan tek bir kür yok. Yani bir yakınınıza çok iyi gelen bir yöntem sizin için çok da başarılı sonuçlar vermeyebilir. Bu yüzden bildiğiniz kuru öksürük için doğal kürlerneler ise bunları bizlerle paylaşarak bir çözüm arayan insanlara yardımcı olabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz.