19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerAlmanya, Çin ve Rusya covid-19 aşı denemelerini Türkiye'de yapmak istiyor!

Almanya, Çin ve Rusya covid-19 aşı denemelerini Türkiye’de yapmak istiyor!

İçerikleri

Rusya, Almanya ve Çin ile bu ülkelerde geliştirilen koronavirüs aşıları için insanlar üzerinde deneme yapılması konusunda görüşmelerde bulunduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Almanya ve Çin, 3. faz denemelerini Türkiye’de yapmak için başvuruda bulundular. Sağlık Bakanlığı denemelerden önce Rusya’dan klinik öncesi sonuçları görmek istiyor ”dedi.

Türkiye’den covid-19 için 13 aşı çalışması

Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu ile yapılan toplantının ardından Ankara’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de geliştirilmekte olan 13 aşı çalışmasının olduğunu ve bunların üçü hayvan testi aşamasının ötesine geçtiğini söyledi.

Erdoğan, “Çin ve Almanya’dan gelen başvuruların bizi memnun ettiğini söyleyebilirim. İnsanlarla ilgili denemeleri yürütmek için Rusya ile halen temas halindeyiz ”dedi.

Vaka sayısı artıyor!

Vaka sayısı artıyor. Her yükseliş bir uyarı olmalı ”diyen Koca,“ Ama mağlup hissetmemeliyiz ”dedi.

Günler içinde Türkiye’nin günlük Covid-19 testlerinin sayısının 100.000’e ulaşacağını söyleyen Fahrettin Koca ayrıca Covid-19 ile mücadelede uygulamaya geçen iki yeni sistem tanıttı.

Yen uygulamaya sokulan “Teletıp” sistemi ile evde dinlenen herhangi bir hasta, görüntülü görüşme yoluyla doktoruyla iletişim kurabilecek.

Diğeri ise, koronavirüs pozitif olan hastaları takip eden ve adreslerini işaretleyen, akıllı telefon uygulaması “Hayat Eve Sığar” güncellemelerini içeriyor. .