28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerAFAD İzmir depreminde yaşanan son gelişmeleri açıkladı

AFAD İzmir depreminde yaşanan son gelişmeleri açıkladı

İçerikleri

AFAD tarafından yapılan açıklamada depremde yaşanan can kaybı sayısının 51’e, yaralı sayısının ise 896’ya yükseldiği bilgisine yer verildi. Depremden en fazla Seferihisar ve Bayraklı ilçeleri etkilendiği, depremde yıkılan 17 binadan 8’inde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, 9’unda ise arama kurtarma çalışmalarının son bulduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesine gelerek incelemelerde bulunduğu AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada yer alan bilgiler oldu.

675 Artçı Sarsıntı Yaşandı

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede 712 artçı sarsıntının yaşandığını ve bu sarsıntılardan 40’ının büyüklüğünün 4’ün üzerinde olduğunu belirten AFAD, “Depremde yaralanan 896 vatandaşımızdan 667’si tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 229 vatandaşımızın ise tedavileri çeşitli hastanelerde sürmektedir.

Depremin meydana gelmesinin hemen ardından Jandarma, TSK ve Emniyet, Jiku, helikopter ve İHA ile havadan görüntüleme ve tarama çalışmalarına başlamış, bu tarama ve görüntüleme çalışmaları halen sürmektedir.

Depremden sonra bütün bakanlıklarımız ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim merkezleri teyakkuz haline geçmiştir. 41 AFAD İl/Birlik Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan arama ve kurtarma personeli enkaz altında kalan vatandaşlarımıza bir an evvel ulaşılması için bölgeye sevk edilmiştir. Genel Kurmay Başkanlığı bünyesindeki 7 kargo uçağı, personel ve araç, JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama ve kurtarma ekipleri hiç vakit kaybetmeden deprem bölgesine sevk edilmiştir.

Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı’da 186 personel, 3 helikopter, 15 sahil güvenlik botu ve 1 dalış timi ile arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermektedir.

Deprem bölgesindeki çalışma faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için AFAD Başkanlığı 3 milyon TL, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 5 milyon TL acil yardım ödeneği çıkarmış, bölgede AFAD koordinasyonunda çalışan bütün çalışma grupları 7/24 esası ile çalışmalarını yürütmektedir.” ifadelerilerine yer verdi.

Bakan Koca’dan Salgın Uyarısı

Deprem bölgesinde yaşanan can kaybı ve yaralılar hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şu ana kadar elimize gelen verilere göre İzmir’de meydana gelen depremde 51 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 896 vatandaşımızda yaralanmıştır. 243 yaralımızın tedavisine servislerde, 8 yaralımızın tedavisine ise yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir. İzmir depreminin neden olduğu felaketle mücadele ederken, koronavirüs salgınına yenik düşmemeliyiz. Çadırlarda özellikle yemek yenildiği sıralarda kalabalık ortamlar oluştuğunu gözlemliyoruz. Deprem bölgesinde görev yapan bütün personelin yoğun olsa da dinlendirilerek, koronavirüs salgınından korunmak için gerekli kurallara uymalarını sağlayarak çalışmaları için gayret sarf ediyoruz. Ekiplerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtımı yapılmaktadır. Seher Hanım’ın çocuklarından biri yaşamını yitirdi. İki çocuğuyla ilgili ciddi bir sağlık problemi olmadığını söyleyebilirim. İzmir halkımıza ve tüm ülkemize geçmiş olsun.” dedi.