19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiyet1 haftada göbek yağları nasıl eritilir?

1 haftada göbek yağları nasıl eritilir?

Göbek yağları kadın erkek herkesin ortak şikayeti. Göbek yağlarından kısa sürede kurtulmak isteyenler ise 1 haftada göbek yağları nasıl eritilir diye araştırma içerisine girerler. Öncelikle bir hafta, tüm biriken göbek yağlarından kurtulmak için çok kısa bir süre olsa da bir miktar kilo kaybı görmek ve karın şişkinliğini azaltmak mümkündür.

İçerikleri

Şişman bir göbek, vücudunuzdaki en zararlı yağ olduğu için çeşitli hastalıklarla bağlantılıdır. Egzersiz yapmanın yanı sıra, abur cubur ve alkolden uzak durmak düz bir karın elde etmenin yolları arasındadır. Göbek yağını hızlı şekilde eritmek için iyi bir strateji, her gün 30 dakika yüksek tempoda yürümek ve vücudun yağları daha kolay yakabilmesi için kalori, yağ ve şeker oranı düşük bir diyet uygulamaktır.

1 Haftada Göbek Yağları Nasıl Eritilir?

Bir haftadan daha kısa sürede göbek yağının nasıl yakılacağına ilişkin bu ipuçlarına göz atın.

1- Günlük rutininize aerobik egzersizleri dahil edin

Hızlı yağ yakmak istiyorsanız, günlük rutininize aerobik egzersizleri ekleyin. Araştırmalar, bunun karın yağını azaltmak için en etkili egzersiz şekli olduğunu buluyor.  Egzersizler kalori yakarak genel sağlığınız iyileşir. Bu nedenle, yüksek yoğunluklu koşu, yüzme veya aerobik sınıfı egzersizleri yapmaya başlayın, ancak tatmin edici sonuçlar için sıklık ve sürenin çok önemli olduğunu unutmayın.

2- Rafine karbonhidratları azaltın

Karın bölgesindeki yağları eritmek ve metabolik sağlığa sahip olmak için rafine karbonhidrat tüketmekten kaçınılmalıdır.  Düşük karbonhidratlı diyete sıkı sıkıya bağlı kalmak gerekli değildir, ancak işlenmemiş karbonhidratlarla değiştirilmelidir. Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve gazlı içecekler yerine daha fazla sebze ve tam tahıl yiyin.

3- Diyetinize yağlı balık ekleyin

Somon, sardalye veya ton balığı gibi yağlı balıklar, yüksek kaliteli bir proteindir ve omega-3 asitleri bakımından zengindir. Haftada 2 ila 3 porsiyon yağlı balık yiyerek kalp hastalığı gibi hastalık riskini azaltabilir ve ayrıca göbek yağınızı yakabilirsiniz. Araştırmalar, Omega-3 yağlarının karnınızın etrafındaki viseral yağı azaltma yeteneğine sahip olduğunu ortaya koymuştur.

4- Güne yüksek proteinli bir kahvaltıyla başlayın

Güne biraz yoğurt, proteinli smoothieler, çırpılmış yumurta akı veya yulaf lapası ile başlayın. Sabahları protein yedikten sonra, herhangi bir açlık çekmeden öğle yemeğine kadar kendinizi tok hissedeceksiniz. Proteinler, zayıflama sırasında kas kütlesini korurken metabolizma hızınızı artırır. Ayrıca her öğüne yumurta, balık, tavuk, fasulye veya süt ürünleri gibi proteinler de ekleyebilirsiniz.

5- Yeterince su için

Kilo vermek istemeseniz bile, susuz kalmamak genel sağlığınız için önemlidir. Her gün 2 ila 3 litre su içmek tavsiye edilir ve daha yeterince su içmek daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yemekten hemen önce su içmek iştahınızı ve kalori alımınızı azaltır. Çok fazla şeker ve kalori içeren diğer içeceklerden kaçındığınızdan emin olun. Sabahları aç karnına limonlu ılık su içmek metabolizmanızı ve sindirim sisteminizi de harekete geçirmenize yardımcı olur.

6- Tuz alımınızı azaltın

Tüketilen tuz suyu tutar ve karnınızı şişkin hissettirir. İşlenmiş gıdalar tuz, ilave şeker ve sağlıksız yağlardan oluştuğundan, satın alma işlemi yapmadan önce her zaman beslenme etiketinde yüksek sodyum seviyelerinden bahsetmediğinden emin olun.

7- Çözünür lif tüketin

Proteinlere benzer şekilde, çözünür lifler birkaç saat tok hissetmenizi sağlar, böylece öğününüzde gereksiz ekstra kalori tüketmenize gerek kalmaz. Çözünür lifler suyu emer ve yağ emilimini azaltan bir jel oluşturur – kilo vermek isteyen biri için bu iyi bir şeydir. Çözünür lifleri arpa, fındık, tohum, fasulye ve mercimekte bulabilirsiniz.

1 Haftada Göbek Eritmek İçin Egzersizler
1 Haftada Göbek Eritmek İçin Egzersizler

1 Haftada Göbek Eritmek İçin Egzersizler

Koşmak, göbek yağını hızlı şekilde eritmenin en iyi yoludur çünkü kısa sürede çok sayıda kalori yakar – sadece 25 dakikalık koşuda 300 kaloriye kadar yakabilirsiniz. Fiziksel aktivite yapmaya yeni başlıyorsanız, egzersizlerinizin yoğunluğunu ve süresini yavaşça ve kademeli olarak artırmayı unutmayın.

Egzersizler karın bölgenizi güçlendirmenin yanı sıra bölgede biriken yağ miktarını azaltarak göbek yağını kaybetmenize yardımcı olur. 1 hafta göbek yağlarını eritmek için günlük egzersizlerinize bazı karın egzersizleri de ekleyebilirsiniz.

Göbek yağını eritmek için en iyi 5 egzersiz

Bölgesel yağ için en iyi egzersizler, aşağıdaki aerobik egzersizler gibi sadece bir saatlik aktivitede en fazla kalori yakan egzersizlerdir:

1- Koşu

Koşmak, kilo kaybı ve karın yağ yakımı için çok etkili bir aerobik aktivitedir, çünkü birkaç kası harekete geçirmenin, kas direncini arttırmanın ve fiziksel kondisyonunuzu ve kardiyorespiratuar dayanıklılığınızı geliştirmenin yanı sıra, metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını uyarır.

Kilo verme sürecini ve göbek yağ yakımını hızlandırmak için bir strateji, yüksek yoğunlukta yapılması gereken bazı interval antrenmanları yapmaktır. Bu, metabolizmayı daha da arttırdığı için aktif veya pasif olabilen efor ve dinlenme zamanları arasında geçiş yapmaktan oluşur. Lezyonlardan kaçınmak ve aktivitenin yüksek yoğunlukta yapıldığından emin olmak için bu tür bir antrenmanın bir beden eğitimi uzmanı tarafından denetlenmesi önemlidir.

2- Aerobik egzersizleri

Örneğin atlama, vücut dövüşü ve Zumba gibi aerobik egzersizler, genellikle yüksek yoğunlukta yapıldıkları için göbek yağını eritmek için de iyi seçeneklerdir. Ek olarak, aerobik dersleri normalde gruplar halinde yapılır, bu iyidir çünkü katılımcılar aktiviteyi doğru şekilde yapmak için birbirlerini teşvik ederler.

3- İp atlama

İp atlama, kasları uyardığı, kardiyovasküler ve solunum sistemlerini geliştirdiği, metabolizmayı hızlandırdığı ve kalori ve yağ yakımını teşvik ettiği için tam bir egzersizdir. İp atlama, sağlık açısından pek çok farklı faydası olduğu için çok eksiksiz bir egzersiz olarak kabul edilir.

4- Bisiklete binme

Bisiklete binme, kilo vermeyi ve karın yağ yakımını teşvik etmenin bir başka harika yoludur, çünkü kas kütlesi oluşumunu teşvik eder, gücü ve kas direncini arttırır ve kas sayısı ne kadar büyükse, vücudun yağ yakma kapasitesi de o kadar büyük olur.

5- Hızlı yürüyüş

Hızlı ve sürekli bir yürüyüş yapıldığında, metabolizmayı hızlandırmak, kilo kaybını ve yağ yakımını desteklemek mümkündür. Ancak bunun mümkün olması için en az 30 dakika süren ve yüksek yoğunlukta düzenli bir yürüyüş yapmanız gerekir. Bu fiziksel aktivitenin yanında doğru beslenmeyi de yapmanız önemlidir.

6- Yüzme

Yüzme fiziksel durumu iyileştirdiği gibi kasları da güçlendirerek göbek yağlarınızın daha hızlı erimesine yardımcı olan bir egzersizdir.

1 Haftada Göbek Eritmek İçin Diyet
1 Haftada Göbek Eritmek İçin Diyet

1 Haftada Göbek Eritmek İçin Diyet

Bu diyetin püf noktası, minimum kalori, yağ ve şekerle maksimum besin sağlamaktır. Bu diyet için aşağıdakiler önerilir:

  • Az az olmak kaydıyla her üç saatte bir, toplamda altı öğün yemek yiyin,
  • Günde en az 2,5 litre su için. Sıvı alımını yeşil çay ile destekleyin,
  • Yemekte her gün farklı bir salata tercih edin. Her gün avuç içi kadar et, balık veya tavuk tüketin,
  • Her gün  iki öğün küçük porsiyon meyve tüketin; örneğin çilek, kivi ve portakal gibi tercihen düşük şeker içeren meyveler olsun.
  • Günde iki kez ufak kase organik yoğurt yiyin. Yoğurt vücudunuzun bağırsak hareketlerini hızlandıracak ve böylece karın şişkinliğini azaltacaktır.
  • Salatalarınızı limonla tatlandırarak daha az tuz tüketin,
  • Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce bir fincan boldo çayı için, çünkü boldo çayı gazla savaşır ve böylece şişkinliği azaltır.

Kalıcı etkileri olan kilo verme programları, düzenli fiziksel aktivite ve diyet değişiklikleri içeren programlardır, ancak yukarıdaki yönergeleri izlerseniz sadece bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar görmeniz mümkündür. Fazla sıvıyı ve yağı gidermek için ultrasonik kavitasyon, radyo frekansı ve lenfatik drenaj masajı gibi estetik tedaviler de yapabilir ve bu tedaviler bu kilo verme programını tamamlayabileceğinden cilt sıkılığınızı arttırabilirsiniz.

Bu Egzersizle 1 Haftada Göbek Yağlarından Kurtulmak Mümkün!