28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerYÖK yeni tıp kontenjanlarını açıkladı

YÖK yeni tıp kontenjanlarını açıkladı

İçerikleri

YÖK kontenjanlara dair yeni bir açıklama yaptı. Yapılan resmi açıklamaya göre bu sene sınava girecek öğrenciler için kontenjan sayısı artış gösterdi. Ön lisans ve lisans programalrı için ayrılan kontenjan sayısı 835 bin 66’ya yükseldi. Bu ontenjanların örgün eğitim öğrencileri için olduğu ifade edildi.

Üniversite Sınav Sistemi

Bilindiği üzere üniversite sınav sisteminde geçtiğimzi yıllarda yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemede öğrencilerin yükünn hafifletilmesi hedeflendi. Nitekim  de durumun böyle olduğu görüldü. Eskiden öğrencilerin kademeleli ve uzun aralıklarla girdiği sınav sisteminin yorucu ve stres yaratıcı olduğu düşünüldüğü için tek ve daha az aralıklar ile sınava girilmesi yönünde arar verildi. Öğrenciler alınan bu arar doğrultusunda endişe yaşasa da bu endişenin yersiz olduğu anlaşıldı. Sınav sisteminin değişmesinin ardından kontenan sayılarında da değişiklik yapıldığı duyuruldu.

Kontenjan Açıklaması

Açıklamada, “Öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 oranında azaltılırken bazı kontejanlarda artış yapıldı.. Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak değiştirildi. Kontenjanlar, tıp programında 15 bin 50, diş hekimliğinde 6 bin 680, eczacılıkta 3 bin 524, hemşirelikte ise 15 bin 33 olarak güncellendi..” ifadelerine yer verildi.