25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerYeşil çayı çok içerseniz hastanelik yapıyor!

Yeşil çayı çok içerseniz hastanelik yapıyor!

İçerikleri

Yeşil çay, gerek lezzeti olsun, gerek zayıflatıcı etkisi olsun, insanlar tarafından çok sevilen bir içecek olmayı başarıyor. İnsanların büyük bir kısmı yeşil çayı çok sevmiyor olabilir fakat özellikle de diyete girenlerin gözde içeceği, yeşil çaydır. Yeşil çay içmek kilo verme konusunda çok ciddi yarar sağlayabiliyor.

Aslında bakıldığında yeşil çay faydalı bir içecektir. Yeşil çayı günde 2 kez içmeniz öneriliyor. Peki günde 2’den fazla içerseniz ya da aç karnına içerseniz etkileri neler? Aslında bakarsanız yeşil çayı doğru kullandığınızda çok sağlıklı bir bitki çayı. Fakat yanlış kullanımda büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Yeşil çayın zararları, fazla tüketildiğinde ortaya çıkıyor.

Yeşil Çay Zayıflamak İçin Çok Önemli

Yeşil çayın en çok kullanım alanı, zayıflamak için tüketilmesi. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi sayesinde yeşil çay, kilo verme hızınızı çok ciddi bir şekilde arttırıyor. Böylece yediklerinizden minimum seviyede kilo alıyorsunuz, üstüne rahat bir şekilde kilo verebiliyorsunuz.

Zayıflamak için yeşil çay kullanımı, genellikle yemekten sonra 1 fincan olarak içilir. Akşam yatmadan önce de 1 fincan yeşil çay içtiğinizde metabolizmanızı gece boyu çalıştırarak gün boyu yediklerinizi yakmanızı sağlar. Bu açıdan oldukça faydalı bir içecek.

Metabolizmanız Çok Hızlanır

Metabolizma hızını en çok arttıran içeceklerden bir tanesidir yeşil çay. Zayıflamak için bu, bulunmaz bir nimet gibi gözükse de yanlış kullanımında midede rahatsızlığa sebep verebiliyor. Çünkü mideniz, gereğinden fazla çalışırsa yakacak bir şey bulamayacağı için sizi hasta hissettirebilir. Uzun süreli kullanımlarda da zamanla çeşitli hastalıklara yol açabiliyor.

Bu yüzden yeşil çayı yemekten sonra, tok karnına içmeniz çok önemli. Asla açken yeşil çay içmemelisiniz. Bunun yanı sıra günde 2 bardaktan fazla yeşil çay içerseniz de çok ciddi kötü sonuçlar doğurabiliyor. Yeşil çay içmek kötü bir şey gibi algılamamalısınız bunu. Sadece doğru ölçüde yeşil çayın yararları alınabilir.

Fazla İçerseniz İshale Yol Açar

Günlük 2 fincandan fazla içerseniz ya da sabah aç karnına içerseniz, metabolizmanızı hızlandırdığında, boş midenizi çalıştırır. Bu ilk başta kilo vermeniz için faydalı gibi dursa da aslında çok ciddi bir sağlık problemine dönüşür. Midenizde az sayıda katı olduğu için, yeşil çay onları da sıvı hale çevirir. Böylece ishale yol açar. Özellikle de işe ya da arkadaşlarınız ile buluşmaya gideceğiniz günler böyle bir hata yapmanız sizin için çok sancılı olacaktır. Yeşil çayın zararları doğru kullanımda kolay kolay ortaya çıkmaz.

Mideniz Bulanır, Mideniz Boş Çalışabilir

Eğer yeşil çayı fazla tüketirseniz, ishale yol açtığı için midenize de zarar verir. İshal kaynaklı mide ağrısına sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra midenizde oluşan bu sorunlar nedeniyle de mide bulantısına sebep olur. Eğer geceyi hastanede geçirmek istemiyorsanız içtiğiniz miktara çok dikkat etmelisiniz. Doğru içildiğinde yeşil çay faydalı bir içecektir. Fakat hatalı kullanımda yeşil çayın zararları çok ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

Kahvaltıdan Önce Asla İçmeyin

Kahvaltıdan önce de mideniz boş olacağı için, içindeki katıları sıvı hale çevirerek yine aynı etkiyi gösterir. İshal ve mide bulantısı yüzünden, hiçbir sorun yokken kendinizi hasta edebilirsiniz. Hasta olmanız kilo vermeniz açısından faydalı olmamakla birlikte, kilo verme aşamasında ihtiyaç duyacağınız vitamin ve minerallerin ihtiyacını da kat ve kat arttırır. Böylece daha fazla yemek yemeniz gerekebilir ve bu da kilo almanıza neden olur.

Böyle bir şey yaşamadan önce, yeşil çayın zararları konusunda çok ciddi bir şey düşünmüyor olabilirsiniz. Bu normaldir. Fakat fazla sayıda yeşil çay içmek çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Her şeyde olduğu gibi yeşil çayın fazlası da çok zararlı. Doğru kullanarak yeşil çay faydalı bir iksir halini alabilir. Zayıflamanıza çok büyük ölçüde yardımcı olabilir. Abartıya kaçmamak, bu konuda en yeterli hamledir.