19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerYandex Türkiye ofisini Ekim ayı itibariyle kapatıyor?

Yandex Türkiye ofisini Ekim ayı itibariyle kapatıyor?

İçerikleri

 Yandex, Türkiye pazarına 2011 yılında giriş yaptı. Merkezi Rusya’da olan arama motoru şirket, Türkiye’den çekiliyor. Türkiye ofisini kapatma kararı alan şirket, Türkiye’deki işlemlerini Ekim ayı itibari ile Rusya’dan devam etmeyi planlıyor. Yandex, Türkiye’de arama motoru dışında Yandex navigasyon, mobil uygulama, reklamcılık ve e-ticaret konularında çalışmalar yapıyordu.

Yandex Türkiye Ofisi yetkilileri kapatma kararını yalanlamadı. Konuyla ilgili kararın e-posta yolu ile bilgilendirileceği iletildi. Bu ay sonunda şirketin Türkiye ayağı ofisi kapatılacak.

 Yandex Arama Motorunun Pazar Payı Yüzde 12,8

Şirketin Türkiye’de ofis kapatma kararının ardında, pazar payı yüzdelik oranları yatıyor. Google’ın Türkiye pazar payı yüzde 84’e ulaştı. Yandex arama motorunun Pazar payı yüzde 12,8 ‘de kaldı.

Yandex Navigasyon Faaliyetleri

Yandex 1997 yılında kuruldu. Ekim ayında Türkiye Ofisi kapanacak bilgisini veren Marketing Türkiye, Faaliyetlerin merkezden devam edeceğini de eklediği söyleniyor. Yandex navigasyon alanında faaliyet gösteren şirketin diğer alanlarda da operasyonları var. (Reklamcılık, mobil uygulama, e-ticaret)

Yandex Türkiye Ofisi İstanbul’un şişli ilçesinde faaliyet gösteriyor. Ofis çalışanlarının alınan bu karara şaşırdıkları ve yeni öğrendikleri iddia ediliyor.