23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerVücudunuzdaki yağları domatesle yakın!

Vücudunuzdaki yağları domatesle yakın!

İçerikleri

Dünya Sağlık Örgütü obezitenin her geçen gün arttığı hususunda sürekli uyarılarda bulunuyor. Obezitenin yaygınlaşmasındaki en önemli etkenler ise beslenme tarzındaki yanlışlıklar ve egzersiz yapılmamasıdır. Obeziteyle mücadele edilmesi için uzmanlar tarafından önerilen besinler ise şöyle;

Domates: İçeriğinde bol miktarda likopen ve antioksidan mevcuttur. Toksinlerin vücuttan atılmasında en etkili besinlerdendir.

Yeşil Mercimek: Vücuttaki yağların yakılmasında içeriğinde bol miktarda bulunan B vitamini oldukça etkilidir.

Fındık: Bir avuç fındık yenilmesi gün içerisinde sürekli tokluk hissi verdiğinden zayıflamadaki etkisi yadsınamaz.

Yeşil Sebzeler: Yorgunluğu ve stresi asgariye indirir. Ayrıca vücuttaki yağ birikiminin önüne geçer.

Balık: Zayıflamak için en ideal besin maddesidir.

Kırmızı Meyveler: Vücudun yağ depolamasını engellemek için kiraz ve çileği bol tüketmek gerekir.

Gençliğin Sırrı Hindistan Cevizi

Vücut için oldukça besleyici olan hindistan cevizi, kolesterolü düşürdüğünden dolayı kalp sağlığı için önemlidir. Kan şekerini dengede tuttuğu için diyabet rahatsızlığından korunmada etkindir. İçeriğindeki antioksidan ile vücuttaki toksinleri dışarı atar. Sindirimin hızlanmasında içeriğindeki lif etkilidi. Kabızlığın önüne geçer. Gençliğin sırrı bir besin olduğundan vücudun yaşlanmasını geciktirir.

Sağlıklı Bir Vücut İçin Keçiboynuzu

Baklagiller familyasına ait bir besindir. Vücudun sağlıklı kalmasında içeriğindeki lif önemlidir. İçeriğinde bol miktarda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir mineralleri barındırdığından dolayı kemikleri kuvvetlendirir ve kadınlarda kemik erimesine karşı mücadele eder. Kolesterolü düşürerek kalp sağlığını koruduğu gibi sindirim sistemini de desteklemektedir. Kanı temizlediğinden dolayı damarların tıkanma riskini düşürür. Kanserle mücadelede oldukça etkili bir besin maddesidir.

Kemik Sağlığı İçin İncir

Yaz mevsiminin en sevilen meyveleri arasında yer almaktadır. İçeriğinde bol miktarda bulunan vitamin ve mineraller vücudu kuvvetlendirir. Ayrıca içeriğindeki C vitamini sayesinde hastalıklarla mücadele eder. Kemik sağlığını koruduğu gibi eklem ağrılarına çok iyi gelmektedir. Vücudu toksin maddelerden arındırır. Bağırsak temizliği ve kalp sağlığı için önemli bir besindir. Sindirimi hızlandırıcı ve tansiyonu düşürücü etkisi vardır. Kabızlığın önüne geçilmesinde oldukça etkin bir besin maddesidir.

Aşk Yaşamınızı Tarçınla Renklendirin

Sağlıklı bir yaşamın sırrı olan tarçının güzel kokusu herkesi mest etmektedir. Kan şekerini dengede tutar. İçeriğindeki afrodizyak sağlık için önemlidir. Cinselliğin kuvvetlenmesinde etkili bir baharattır. Sperm kalitesini yükselttiğinden dolayı çocuk sahibi olamayanların bol tüketmesi gerekir. Kolesterolün düşmesi için günlük yarım çay kaşığı tarçın tüketilmesi gerekir. Fazla kiloların verilmesinde etkilidir. Kalp krizi geçirme riskini düşürür ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele eder. Kolon, lenf ve kan kanserleriyle savaşır. Diş ağrısının dinmesinde ve ağız kokusunun giderilmesinde etkilidir. Balla karıştırılarak tüketilirse öksürüğe, gribe ve sinüzit rahatsızlığına şifadır. Sivilce ve siyah noktaların yok olmasında etkilidir. Kanı temizleyici özelliği vardır.