Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerVücudunuzdaki Parazitleri Doğal Yöntemlerle Yok Edin!

Vücudunuzdaki Parazitleri Doğal Yöntemlerle Yok Edin!

Biz vücudumuzda çeşitli zararlı parazitlerin bulunduğunu biliyoruz. Birçok şifalı bitki bu parazitlerle mücadele etme ve onlardan kurtulma konusunda bizlere yardım edebilir. Bugünkü yazımızda Sağlık Haberleri Editörümüz şifalı bitkilerin nasıl parazitlerden kurtulmamıza yardım ettiğini sizler için araştırdı.

İçerikleri

Parazit enfeksiyonları yaygındır, ancak neyse ki onları ortadan kaldırmak için birçok doğal yol vardır. Bu sorunu çözmek için bağışıklık sistemini bazı bitkileri kullanarak güçlendirmelisiniz.

Parazitlerin olduğunu gösteren bazı belirtiler vardır: bunlardan bazıları şunlardır: sürekli sindirim problemleri, anüs etrafında, ağız ve burun civarında kaşıntı, boğaz ve sert eklemler, adet sorunları, erkeklerde üreme bozuklukları, bellek sorunları, dişlerin taşlanması ve uyku sırasında boğulma hissi, solunum sorunları, sinirlilik ve huzursuzluk, cilt sorunları (egzama, kaşıntı dermatit, ülserler, yaralar, döküntüler, kurdeşen, lezyonlar ve akne), anemi veya demir eksikliği, gıdaya alerjiler, işlenmiş gıdalara ve şekere sürekli istek, kanama, ruh hali (sinirlilik, anksiyete, intihar düşünceleri, huzursuzluk ve depresyon), sürekli yorgunluk, açıklanamayan açlık, baş ağrısı, iştah kaybı ve sürekli maya enfeksiyonları.

Neyse ki, böyle bir sorunun organizmasını temizlemenin bir yolu var. Aşağıdaki gıdalar ve şifalı bitkiler problemleri çözmek için harika bir yoldur.

Bunlardan bazıları:

Sarımsak

Sarımsak doğal antibiyotiktir ve 20 çeşit bakteri ve 60 tür mantarı ve bazı kötü amaçlı virüsleri öldürür. Parazitleri öldürebilir ve ikincil mantar enfeksiyonunu kontrol etmek için kullanılır. Antioksidan özellikleri oksidasyonu önleyebilir. Allicin ve ajolen, aktif bileşikler, tek hücreli çeşitleri, kılkurtları ve kancalı kurtlar gibi parazitleri ve amobazları öldürebilir. Tüm allivini almak için sarımsağı ezmelisiniz ya da yağ biçiminde almalısınız.

Karanfil

Karanfil tüberküloz, uyuz, kolera, sıtma ve Shigella, Staphylococcus, Streptococcus ve Candida gibi mantarları tedavi etmek için harikadır.

Zencefil

Zencefil sirkülasyonu artırır ve sindirime yardımcı olur. Aynı zamanda gaz ve mide bulantısı ile de yardımcı olur. Mide asidi üretimini artırarak enfeksiyonların önlenmesine ve parazitlerin öldürülmesine katkıda bulunabilir.

Salatalık Çekirdeği

Salatalık tohumları, yararlı enzimleri içerdikleri için, sindirim sisteminden tenyaları temizleyebilir. Hızlı bir temizlik sağlamak için, elinizdeki salatalık tohumunu toz içinde öğüterek bir çay kaşığını en sevdiğin günlük içeceğin içine ekleyin.

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, doğal yağ içerdikleri için parazit yumurtaları için zehirlidir. Su Kabağı anti-parazit özellikleri içerir. Solucanları felce uğratır. Kabak çekirdeği, Çin’deki iyileştirici kültürde, tenya istilasının tedavisinde kullanılmaktadır. Yarım fincan kabak çekirdeği öğütmeli ve bunu smoothies veya salatalara eklemelisiniz.

Probiyotikler

Ayrıca, lahana turşusu, çiğ yoğurt ve kefir gibi probiyotikler tüketmelisiniz, çünkü iyi bakterilerin parazit öldürücü bitkiler tarafından öldürülmediğinden emin olmalısınız.

Papaya

Hatta, tropik meyvelerden kaçınılması önerilir çünkü bunlar şeker bakımından zengindirler, fakat papaya da tenyaları ve diğer parazitleri öldürebilir. Papaya tohumları da çok faydalıdır. Orta boy bir papaya tohumu öğütün ve papaya geri kalanını bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını ve bir fincan Hindistan cevizi sütünü ekleyin, bir karıştırıcıya koyun ve her şeyi karıştırın. Bu karışımı bir hafta boyunca her gün tüketin.

Zerdeçal

Bu şaşırtıcı baharat anti-enflamatuar ve anti-kanser yanı sıra anti-parazitik özelliklere sahiptir. En iyi emilim için biraz hindistan cevizi yağı ve biberle karıştırın.

Siyah Cevizin Yeşil Kabukları

Toprakları ve kurutulmuş formu juglandin ve organik iyot olan tanenlerde yüksektir. Parazitlerin ortadan kaldırılması için uzun zaman önce kullanıldılar. Parazitleri öldürmede yardımcı olan kan oksijenleridir. Ayrıca vücudun detoksifikasyon sürecine yardımcı olur ve kan şekeri düzeylerini düşürürler.

Arnavut Biberi

Arnavut Biberi, anti-mantar özelliklerine sahiptir ve parazitleri, mantarı ve küfü çıkarabilir ve dolaşım ve sağlığa destek verebilir. Kullandığınız otların etkisini geliştirir. En iyi türü Afrikalı Kırmızı Acı Biberdir.

Maryland Üniversitesi tarafından önerilen parazitler için bazı doğal çözümler şunlardır:

Siyah ceviz, pelin, Oregon üzümü, goldenseal, kıvrılmış nane, anason, kızamık ve sarımsak. İyi bir gece uykusu almalısın, böylece bağışıklık sistemi çok fazla su tamir edebilir ve tüketebilir.