Vücudunuz Bu 10 Belirti İle Yardım İstiyor!

İşte Vücudunuzun Sizden Yardım İstediğini Gösteren 10 Belirti

1- Eğer hemen hemen her şeye karşı ani yeme arzusu duyuyorsanız veya iştahınızı tümden kaybediyorsanız, bu bir şeylerin fiziksel veya zihinsel olarak yolunda gitmediğinin açık bir işaretidir.

2- Bu veya şu nedenle, duygusal iniş çıkışlarınız olması kesinlikle normaldir. Bazı günler, sizi üzen bir şey olur, diğer günler neşe veren. Bununla birlikte, ruh haliniz durup dururken ve ortada hiçbir neden yokken değişiyorsa eğer, muhtemelen zihinsel sağlığınız, hormonlar veya diğer sağlık sorunlarının sebep olduğu tıbbi bir sorununuz olabilir.

3- Stresin günlük hayatınızla uğraşma yollarından biri de, ajanlarını gönderip (bunlar stres kimyasalları olur) aklınızı ve evinizi düzende tutan beyninizdeki iyi kimyasallarla savaşmaktır.

4- Gergin ya da endişeli olduğunuzda, nefesinizi burnunuzdan çok ağzınızdan alırsınız. Aynı zamanda, vücudunuz sıvıyı, ağzınızdan daha çok ihtiyacı olduğuna karar verdiği bölgelere yönlendirir.

5- Kulaklardaki çınlama veya uğultu, tinitus olarak bilinir ve stres tarafından tetiklenir, dolayısıyla daha fazla strese neden olur. Bazı insanlar yıllarca tinitusla yaşarken, bazıları da ilk yaşadıkları anda dehşete kapılıp, kendilerini çıldıracak gibi hissederler.

6- İlk işiniz için görüşme yapacağınız veya müstakbel kayınvalide ve kayınpederinizle tanışacağınız gün ayaklarınızın buz kesmesinde veya ellerinizin terlemesinde (veya her ikisinin de olmasında) hiçbir acayiplik yok. Fakat bazen bu sıradan bir günde olursa, sağlık kontrolünden geçmek için yeterli bir sebeptir.

7- Stresliyken ve rahatlamaya çalışırken, bunu başaramadığınızda, rahatlama konusunda strese girmeye başlarsınız ki, bu da durumu daha da kötüleştirir! Stresin zihin ve vücut üzerindeki etkisi derken asıl kastedilen budur.

8- Eğer bütün vücudunuzdaki her bir kasın hiçbir fiziksel neden yokken size acı verecek ve kas spazmına neden olacak biçimde gerildiğini hissederseniz, sorumlusu strestir. Uyumanıza veya dinlenmenize fırsat vermeyen, endişe verici kas gerilimleri yaşayabilirsiniz.

9- Yüksek seviyelerdeki stres hormonu kortizol cildinizde hasara yol açar. Daha fazla yağ pompalanmasına neden olarak, sivilce ve diğer cilt sorunlarının oluşmasına yol açar. Stres temelli akne çok sağlıklı bir cilde sahip insanlar arasında bile oldukça yaygındır. ,

10- 50 yaşın üzerindeki insanlarda, irisin etrafında halkalar olması olağandır. Ama eğer daha genç birinde ortaya çıkarlarsa, bu doktora başvurmak için bir nedendir.

Vücudunuz Bu 10 Belirti İle Yardım İstiyor!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz