28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerUzmanlar uyardı! "Bu yöntem kanseri tetikliyor!"

Uzmanlar uyardı! “Bu yöntem kanseri tetikliyor!”

İçerikleri

Yıllardır kullanılan bir yöntem olan gıdaların dondurulması, pek çok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Paketli dondurulmuş gıda tüketimi diyabetten – kalp hastalıklarına, tansiyon dengesizliğinden – damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa sebep olabiliyor. Yapılan araştırmalar sonucu dondurulmuş ürünlerin kullanılmasının kansere bile yol açtığını ortaya koydu. Uzmanlar bu tüketim yöntemine karşı uyarılarda bulunuyor. Yüzde 50’den fazla bir oranla kanser riski taşıyan dondurulmuş gıda tüketimi vücutta bulunan sağlıklı hücrelerin ölmesine neden oluyor.

Dondurulmuş Gıdalar Ne Kadar Tehlikeli?

Açıklamalar sonucu gösteriyor ki beslenme şekli de en az yenilen besin ögeleri kadar önemli. Sebze tüketimi hastalıklara karşı korurken bu sebzelerin dondurulduktan sonra tüketimiyse hastalıklara sebep oluyor. Dondurulmuş gıdalar trans yağ içerikli olmakta ve bu durum kalp – damar hastalıklarının kapısını aralıyor.

Dondurulmuş Gıdalar Hangi Hastalıklara Sebep Oluyor?

Şeker hastalığı (Diyabet): Dondurulmuş gıdalar yüksek oranda nişasta içerir. Nişasta donuk haldeki gıdanın taze kalması için kullanılır. Fakat nişasta bir glikoz türüdür ve vücuda girdiği anda şeker halini alır. Sindirimse bu işlemden sonra gerçekleşir. Vücutta fazla şekerin olmasıysa diyabete sebep olur.

Kalp hastalıkları: Dondurulmuş besin maddelerinde trans yağ oranı yüksektir ve biraz daha tuzludur. Trans yağlar kalp hastalıklarına sebep olur ve bu yağlar tıkalı damarların daha da kötü hale gelmesine neden olur. Ayrıca dondurulmuş besinlerin içeriğindeki tuz oranının yüksekliği de kolestrolü olumsuz etkiler.

Tansiyon Dengesizlikleri: Yapılan araştırmalar ortaya koyuyor ki kan basıncı seviyesi kanın o anki durumuyla alakalıdır. Dondurulmuş besinlerde tuz oranı yüksek olur. Ayrıca içeriğinde şeker de bulunur. Bu besinlerin tüketimi sonrasında kanda tuz ve şeker dengesi bozulur. Bu da tansiyon sorununu yaratmakta. Özellikle hipertansiyon gibi şikayetlerin artmasına sebep oluyor. Kan basıncındaki dengesizlik vücudu olumsuz etkilemekte ve yaşam kalitesini düşürmektedir.

Kanser: Dondurulmuş et ve et ürünlerinin kansere sebep olduğu ortaya çıktı. Çok yüksek bir oranı saptayan uzmanlar yüzde 70’e varan sonuçlar elde etti. Özellikle pankreas kanseri riskini arttıran bu ürünlerin sık sık tüketimi sonucu çeşitli hastalıklara yakalanmak kaçınılmaz olmakta.