4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerUzm. Dr. Yeliz Karakoca: Kullandığınız kolajen takviyesine dikkat edin!

Uzm. Dr. Yeliz Karakoca: Kullandığınız kolajen takviyesine dikkat edin!

İçerikleri

Kadınların cilt ve kemik yapılarını önemli oranda koruyan ve yıpranmaları önleyen kolajen kullanımı yeterli miktarda ve doğru şekilde yapılmadığında zarara neden olıuyor. Uzm. Dr. Yeliz Karakoca, cilt sağlığını koruması amacı ile kullanılan kolajenin düzenli ve uzun süreli kullanımının fayda sağladığını ifade etmektedir.

Kolajen Nasıl Kullanılır?

Cilt sağlığını olumlu yönde etkileyen kolajen, uzun süreli kullanımda cildi gençleştirmekte ve kırışıklık önleyici etkiye sahip olmaktadır. Kısa vadede sonuç almak isteyen kişilerin kolajen tedavisi ile fayda sağlayamayacağını ifade eden Karakoca, düzenli kullanım ile sağlıklı sonuçlar elde edilebileceğinin altını çizdi.

Düzenli Kullanım Önemli

Kolajen takviyesi alımı süresince günde 1 gr kullanım ile 12 hafta boyunca kullanım sonunda sonuç alınabileceğini ifade eden Yeliz Karakoca, bu sürenin sonunda deri kuruluğunun yüzde 76’ya kadar azalabileceğini, çizgi ve kırışıklıklarda yüzde 13’e kadar giderilebileceğini ifade etmektedir. Fakat bu süreçler genellikle uygulama bazlı değerlendirilmiş olup yani bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Bu noktada geniş kapsamlı bir raporun olmadığını da ifade eden Karakoca, ürün seçiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret etti.

Kolajen Takviyesi Ürün Seçiminde Özen Göstermeli

Toz, sıvı, tablet ya da sakız formunda alınabilen kolajen takviyesi midede parçalanarak vücuda etki etmektedir. Bu noktada mide rahatsızlığı olan kişilerin oral yolla alımlarda dikkat etmeleri önem taşımaktadır. Her ilaç ya da takviyede olduğu gibi doktor tavsiyesi olmadan kullanmaya başlamak riskler taşımaktadır.

Hamileler Kolajen Kullanabilir mi?

Hamilelik dönemi beslenme programı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaların başında bilinçsiz ilaç kullanımından uzak durmak gelir. Bu nedenle ilaç ya da takviye almak ve kullanmak konusunda hamilelerin doktoruna danışması gerekmektedir.

Hangi Tip Kolajen Kullanılmalı?

Kolajen tip 1 ve tip 3 türlerinin cildi yenileme konusunda başarılı olduğu bilinmekle birlikte hangi cilt tipine hangi oranda ürün kullanılacağına cilt bakım uzmanı ya da bir dermatolog tarafından karar verilmelidir. Deniz ürünlerine alerjisi olan kişilerin de bu ürünleri kullanmadan önce doktor önerisi almaları ve alerji testi yapmaları gerekmektedir. Sahip olunan kalojenin korunması için ise düzenli egzersiz, C vitamini alımı, su tüketimi, kemik suyu, kuru fasulye ve balık tüketmesi önerilmektedir.