22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerUyurken yanı başınıza tuzlu limon koyarsanız

Uyurken yanı başınıza tuzlu limon koyarsanız

Limonu dörde böldükten sonra tuz katarak uyurken yanı başınıza koyun. Bakın nelere iyi geliyormuş.

İçerikleri

Limonu dörde böldükten sonra içerisine tuz katarak uyurken yanı başına koyulması halinde sağlığa olan psikolojik ve fiziki 6 faydasından istifade etmek mümkündür.

Uyurken Yanı Başınıza Tuzlu Limon Koymanın Faydaları

Limonu tuzladıktan sonra uyurken yanı başına koymanın sağlığa olan 6 faydası şöyle sıralanabilir;

Gerginliği Giderir

Çağımızın hastalığı olan stresten günümüzde muzdarip olmayan insan neredeyse yoktur. Stresten uyku tutmaması nedeniyle yatakta dönüp duran ve sabahları yorgun kalkan insanlar, uyku probleminden çok sık şikayet etmektedirler. Uyumadan evvel komodinin üstüne konulan limon, stres ve anksiyete gibi psikolojik problemlere iyi gelerek insanı sakinleştirmektedir. Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar, narenciye kokusunun insanın beyin dalgalarını ve duygularını rahatlattığını ortaya çıkarmıştır.

Odaklanmayı Artırır

İnsan, uyumadan evvel neden odaklanması gerektiğini merak edebilir. Gün boyu birçok problemle uğraşan insanların beyni sürekli meşgul olduğu için uykusuzluk problemi çok sık yaşanan bir problem haline gelmiştir. Psikologlar ise bundan kaynaklı uykusuzluk problemi için olumlu şeylere odaklanmayı tavsiye etmektedir. Limonun kokusu ise odaklanmayı oldukça kolaylaştırmaktadır.

Nefes Kalitesini Artırır

Günün yorgunluğunu atmak için yatağa girildiğinde burun tıkanıklığından dolayı uykuya dalmakta güçlük çekiliyorsa limon kokusunun antioksidan ve antibakteriyel etkisi burun tıkanıklığına çok iyi gelmekte ve uykuya dalmayı kolaylaştırmaktadır.

Sinekleri Uzak Tutar

Yatağa girildiği zaman sivrisineğin kulağın etrafında vızıldamasından ya da bütün gece sinekler ısırdığı için uykusuzluktan şikayet edenler, sivrisineklerin nefret ettiği limon kokusu sayesinde geceleri rahat bir uyku çekebilirler. Yine limonun her tür böceği öldürücü etkisi de bulunmaktadır. Limon kokusu, böcekleri yatak odasından uzak tutmanın en iyi yöntemidir. Uyumadan evvel odaya sinek ilacı sıkmak yerine komodinin üstüne limon konulması çok daha sağlıklıdır.

Havanın Kalitesini Yükseltir

Etrafa yaydığı çok güzel kokuyla insanı rahatlatan limon, havayı da temizleyerek havanın kalitesini yükseltmektedir. Hatta limonun havayı temizlemede etkisi o kadar güçlüdür ki odanın içerisinden boya kokusunu çok hızlı bir şekilde çıkarmak için dahi limon kokusundan faydalanılabilir.

Kan Basıncını Düşürür

Limonun aroması kan basıncının düşmesinde oldukça etkilidir. Günümüzde kan basıncı yüksekliğinin çok yaygın rastlanan bir sağlık problemi olduğu düşünüldüğü zaman limonun sağlığa olan bu faydasının oldukça önemli olduğu söylenebilir.

Uyurken yanı başınıza tuzlu limon koyarsanız